Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom
Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉
@mifka80 zamestnanie č.1 plat 500e abo koľko máš ...
dohoda ... plat 50e za mesiac
otehotnieš ...
dohoda koniec,
zamestnanie č. 2 plat 800 eur po 90 dn och bez PN a OCR b ude od 91 dna PN i MD rátané z maxima
zam.1+zam2 = 500+800 = 1300e
dáš si vypísať 2x PN ...
1x zamestnanieč. 1
1x zamestnanie č. 2
detto MD 1+ MD2
Ahoj zalka iba pre overenie už sme si písali som živnostníka a neplatim si sociálku voobec iba zdravotku takže sa zamestnam s platom 1300€ budem odvádzať sociálku 90 dní a to mi bude stačiť na vyssiu PN a potom na vyššiu materskú aj keď nesplnam tých 270 dní? Iba si to teda overujem
Zalka nooo neviem ci za posledné 2 roky to bolo zistím na sociálke myslím ale ze to bolo pred 3 rokmi co som si splnila 270 dní hm.... no zistím a ak nemám za posledné 2 roky splnené tak co ? Nepomôže mi už ani svätená voda?
Zalka MD vôbec iba ten rodičovský ci co keď nastúpim na materskú?
@zalka
Ahoj Zalka, citam si toto forum a vidim, ze uzasne odborne vies kazdemu poradit a preto aj ja by som Ta velmi chcela poprosit o radu, dopredu dakujem za tvoju ochotu 🙂
- trv. prac.pomer x rokov a nastup na matersku 8/2012-9/2015
- PN 9/2015-11/2015 - (bohuzial prisli som o babatko)
- naspat v praci12/2015-2/2016 - podala som vypoved, osobne dovody
- momentalne na UP a poberam podporu
Uvazujeme s manzelom sa opatovne pokusit o babatko....ak by som otehotnela, tak uz bohuzial od prveho dna idem na rizikove.
Prosim Ta, vedela by si mi poradit ako si nejak prilepsit, ak by sa na postastilo tehu? ci je moznost nejakeho DNP alebo ci sa narychlo zamestnat? za kazdu radu budem vdacna 🙂
@katkup no čo sa týka PN tak len narýchlo zamestnanie ti pomôže ... lebo na DNP nemáš splnenú podmienku 270 dní poistenia ...
máš len dni od 9/2015 ( kedy si šla na PN ak bola platená ) do konca PP 2/16 ... čiže bajočko ti treba také tri štyry mesiace poistenia .. skús nájsť si dohodu na pár mesiacov .. a potom skúšať o bábo ....

@zalka koľko by to stálo zamestnávateľa, čo by za mňa musel odviesť , keď by bol ochotný dať mi ten plat 1287 Eur a dohodli by sme zvýšenie aspoň na tie 3 mesiace pred MD?