Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom
Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉
@zalka práve, že zárobok som mala minimálny, skoro nič. Takže sa to asi neoplatí ani riešiť... Myslela som, že keď som mala dohody ani nie tri mesiace, tak to bude z minima. Ale ak to bude z toho reálneho zárobku, tak to bude fakt skoro nič. Ako to teda je?
@martina117cd no je to ak ako píšem
ak máš dohodu s platom 100e tak ti dajú PN kedykoľvek z platu 100e
ak máš dohodu s platom 500e tak ak nemáš 90 dní odpracované dajú PN z VZ 441,50e ak máš odpracované tak dajú z 500e
@zalka tak to sa ozaj neoplatí. Dakujem ešte raz 🙂
@martina117cd no tak aj pár drobných sú peniaze
Ahojte, prosím vás chcela by som sa opýtať či by sa dala získať max. materská? Pracujem 1,5 roka da sa este nieco doplatit aby vysla max._ dakujem.
@zuzu21061 No tak ak chces vyssiu MD ako by ti vysla z prijmu z prace, tak zmeniť zamestnavatela na aspon 90dni bez PN a OCR na najvyssi VZ. Alebo ak si tehu max.5.-7.tt zrusit PP,dat sa DNP z max.VZ a po par dnoch na PN az do nástupu na MD-toto by si musela stihnut 26tyzdnov pred nastupom na MD.
ok, dakujem za info
@zalka to áno, ale na jednu dohodu som zarobila 25 eur za skoro tri mesiace a na druhú možno 50 za cca 20 dní. Lekárku mám 40 km od bydliska a nerada vypisuje PN. Navyše mám dcérku, s ktorou často chodím von a vychádzky by som musela dodržiavať....
To sa preratáva zárobok presným počtom odrobených dní a potom preráta na mesiac? (to už len pre zaujímavosť, alebo do budúcnosti).
@zuzu21061 Max.VZ pre r.2017 je 1766Eur-z toho 75% je MD.
https://www.etrend.sk/financie/dobre-zarabajuca...
ahojte divcence, dlho som tu nebola, chcem sa spytat, som zivnostnik, ak by som otehotnela je nejaka moznost vyssieho materskeho ? dakujem

@martina117cd no bud z príjmu z dohôd .. ak bola mzda nižšia ako minimum
a ak bola vyššia ako minimum tak z minima