Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom
Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉
@zalka poprosím aj ja o radu, či som to dobre pochopila na základe predchádzajúcej diskusie . Od 09/12 mám tpp , na md som nastúpila 05/14 , rd mi teraz končí 28.5. , dávam výpoveď,takže budem na úrade. Snažíme sa o druhé bábo, keby sa nám to podarilo , prihlásim sa na dnp s Max. VZ ( do toho 6-8 tt), potom by som sa o pár dní šupla na PN až do nástupu na md,aby som to nemusela cele platiť, budem mať tak nárok na Max md? A čo pn, budem dostávať nejaku? Vopred ďakujem za odpoveď
@bambulka_ tu premýšlaš dobre ... ale pozor bez poistenia môžeš byť max. 15 mesiacov ...
tj. ak otehotnieš o rok od skončenia PP .. tak síce po 90 dnoch zamestnania môžeš ísť na PN ale ak by si skončila PP tak MD nemusíš dostať, ak ku dnu pôrodu nemáš 270 dní poistenia, tj. zamestnanie musí trvať a bude to ok
dakujem za vsetky cenne rady. Takze ak som pochopila dobre, ako zivnostnik by som si mala platit Dobrovolne aspon z minima a ak zistim, ze som tehotna, tak platit z maxima aspon 90 dni ?

@rula Tak ak si bola v r.2016 normalne zamestnana tak by si mala splnat podmienku 270dni NP. Bola si zamestnana cely r.2016? Pozri ak by si mala napr.TP (strelim😉) 28.2.2018 tak sa berie do uvahy obdobie od 28.2.2016-28.2.2018 ako rozhodujúce obdobie pre splnenie hlavnej podmienky naroku na MD. Potom je potrebné aby tvoje NP bolo aktívne. Cize by si sa mala prihlasit a platit a myslim,ze by stacilo aj 90dni z maxima. Co ty na to @zalka. Cisto teoreticky? 😉