Dobrovoľné nemocenské poistenie po novom
Maminky alebo budúce maminky,prosím o radu.Ja mám z tých všetkých noviniek v hlave poriadny mix.Po novom roku chceme zapracovať na druhom dieťati a samozrejme chcela by som si prilepšiť k tej "almužne" čo od štátu dostávame platením si DNP,teraz to je tak,že si musíme platiť balík 3 poistení.Moja otázka znie,koľko mesačne musím odvádzať soc.poisťovni,aby som dostala aspoň tých 800 eur?Myslím,že sa to nejako počíta...Ďakujem krásne 😉
@zalka práve, že zárobok som mala minimálny, skoro nič. Takže sa to asi neoplatí ani riešiť... Myslela som, že keď som mala dohody ani nie tri mesiace, tak to bude z minima. Ale ak to bude z toho reálneho zárobku, tak to bude fakt skoro nič. Ako to teda je?
@martina117cd no je to ak ako píšem
ak máš dohodu s platom 100e tak ti dajú PN kedykoľvek z platu 100e
ak máš dohodu s platom 500e tak ak nemáš 90 dní odpracované dajú PN z VZ 441,50e ak máš odpracované tak dajú z 500e
Ahojte, prosím vás chcela by som sa opýtať či by sa dala získať max. materská? Pracujem 1,5 roka da sa este nieco doplatit aby vysla max._ dakujem.
@zuzu21061 No tak ak chces vyssiu MD ako by ti vysla z prijmu z prace, tak zmeniť zamestnavatela na aspon 90dni bez PN a OCR na najvyssi VZ. Alebo ak si tehu max.5.-7.tt zrusit PP,dat sa DNP z max.VZ a po par dnoch na PN az do nástupu na MD-toto by si musela stihnut 26tyzdnov pred nastupom na MD.
@zalka to áno, ale na jednu dohodu som zarobila 25 eur za skoro tri mesiace a na druhú možno 50 za cca 20 dní. Lekárku mám 40 km od bydliska a nerada vypisuje PN. Navyše mám dcérku, s ktorou často chodím von a vychádzky by som musela dodržiavať....
To sa preratáva zárobok presným počtom odrobených dní a potom preráta na mesiac? (to už len pre zaujímavosť, alebo do budúcnosti).
@zuzu21061 Max.VZ pre r.2017 je 1766Eur-z toho 75% je MD.
https://www.etrend.sk/financie/dobre-zarabajuca...
ahojte divcence, dlho som tu nebola, chcem sa spytat, som zivnostnik, ak by som otehotnela je nejaka moznost vyssieho materskeho ? dakujem

@martina117cd no bud z príjmu z dohôd .. ak bola mzda nižšia ako minimum
a ak bola vyššia ako minimum tak z minima