Dohoda so zamestnávateľom na vyplácaní v hotovosti pri exekúcii?
Dobrý deň
Mám exekuciu zadrzanu sumu na ucte doteraz som bola nezamestnana a este len teraz v polke mesiaca mam nastupit. Da sa dohodnut so zamestnavatelom na vyplacani v hotovosti
a že by mi zrazali sumu mzdy exekutorovi? a popripade ake dokumenty tam treba.je to moja prva exekucia tak nemam o tom šajnu ako to funguje.
@slovakia9999 nielen že máš exekúciu, ešte chceš aj robiť nelegálne veci. 👏👏👏👏
@anonym_705e59 čo?
Tak ju cim skor vyplat a nech ti to pekne zamestnavatel strha z platu,totiz on aj bude musiet.
Tak ju cim skor vyplat a nech ti to pekne zamestnavatel strha z platu,totiz on aj bude musiet.
@anonym_6c57e8 no však sa pytam ci je to mozne ze mi budu strhavat z vyplaty a zvysok ci sa da vyplatit v hotovosti
@anonym_6c57e8 no však sa pytam ci je to mozne ze mi budu strhavat z vyplaty a zvysok ci sa da vyplatit v hotovosti
@slovakia9999 Je nelegálne, aby si dostával peniaze na ruku (mimo dohodnutej sumy v pracovnej zmluve). Exekútor ti aj na účte musí nechať životné minimum. Tebe zamestnávateľ pošle len toľko, koľko ostane po stiahnutí exekúcie.
@slovakia9999 daj si posielam zbytok na mamin ucet napr.tam si vyberies peniaze,ale hlavne komunikuj s exekutorom a poziadaj o splatkovy kalendar.
@slovakia9999 to sa musíš dohodnúť s exekútorom, ale zamestnávatelia posielajú mzdy cez účet.....ak by aj zamestnávateľ súhlasil že ti bude mzdu dávať v hotovosti(súkromník), tak exekútor asi aj tak nebude súhlasiť s odblokovaním účtu a si tam kde predtým.....ale to zrejme ani nebude možné, keďže zamestnávateľ by musel z tvojej mzdy posielať časť exekútorovi a ostatok vyplácať tebe v hotovosti....
Nie nedá.
Ucotovnicka má zákonnú povinnosť ti stiahnuť určenú čiastku
Si myslíš že kvôli tebe si narobí problemy? Však pre svoje vlastne dobro si výplat exekucie čím skôr
Exekútor vidí v sociálnej poisťovni, že pracuješ, teda idu ti odvody a logicky máš príjem
Čiže ako chceš ojeb…at?
Ze "moja prva exekucia". Co ich planujes mat viac?😁 Je to o 1 viac ako by si mala mat. Pekne to splat. Od hanby by som sa prepadla.
Ze "moja prva exekucia". Co ich planujes mat viac?😁 Je to o 1 viac ako by si mala mat. Pekne to splat. Od hanby by som sa prepadla.
@anonym_5de6b4 Nieco ako "moje prve auto" 😄
@anonym_5de6b4 Nieco ako "moje prve auto" 😄
@anonym_ed40b9 🤣
Ale veď ona nepíše, že chce, aby ju vyplácali načierno, ale že chce, aby zamestnávateľ strhol peniaze na základe exekučného príkazu a zvyšok vyplacal v hotovosti. A to je možné. Prečo by nie?
toto su odpovede, ja mam dojem, ze neviete vobec citat, co sa autorka pyta, ale veselo sa tu vysmievate
@slovakia9999 mas viac moznosti - kazdopadne je dobre sa dohodnut s exekutorom. Nasledne zamestnavatela poziadas o zrazky zo mzdy, kde mu nahlasis cislo uctu exekutora, variabilny symbol a sumu - ale to musis mat dohodnuty splatkovy kalendar s exekutorom. Ak sa nedohodnes, zamestnas sa - on si ta sam najde a nariadi zamestnavatelovi, aby ti robil zakonne zrazky zo mzdy. Tebe vyplati zvysok mzdy.
Co sa tyka vyplaty mzdy v hotovosti - podla paragragu 130 ods. 4 sa mzda vyplaca na pracovisku v pracovnom case, pokial sa nedohodne inak - cize zakladne pravo na vyplatu je v hotovosti, vyplata na ucet je az pisomnej ziadosti zamestnanca.
Ale veď ona nepíše, že chce, aby ju vyplácali načierno, ale že chce, aby zamestnávateľ strhol peniaze na základe exekučného príkazu a zvyšok vyplacal v hotovosti. A to je možné. Prečo by nie?
@anos18 asi je nutne citat medzi riadkami... lebo naco v praxi by jej bola hotovost, keby jej nevadilo, ze jej strhnu pre exekutora peniaze? Ved ten zvysok moze kludne mat na ucte (ktorych je kopec zdarma)...
@anos18 asi je nutne citat medzi riadkami... lebo naco v praxi by jej bola hotovost, keby jej nevadilo, ze jej strhnu pre exekutora peniaze? Ved ten zvysok moze kludne mat na ucte (ktorych je kopec zdarma)...
@anonym_ceaf34 asi preto, ze ma blokovany ucet. Ked jej zamestnavatel posle peniaze na ucet, tam je blokovana cela cast, co dlzi a asi je to viac ako vyplata. Ak ma blokovany ucet, nepozezraju, ze nema z coho zit. Kdezto, ked to plati zamestnavatel, tak jej moze strhnut len zakonom stanovenu cast a zvysok mzdy jej musi vyplatit. Preto to chce v hotovosti, aby mala co jest.
@anonym_ceaf34 ale veď exekútor zablokuje aj ďalšie účty, jedine, že by to neposielala na svoj. A robím mzdy a mám aj takých, ktorým vypláca zamestnávateľ mzdu v hotovosti. A nemajú exekúcie. Nie všetci majú mzdy na účet
@anonym_ceaf34 asi preto, ze ma blokovany ucet. Ked jej zamestnavatel posle peniaze na ucet, tam je blokovana cela cast, co dlzi a asi je to viac ako vyplata. Ak ma blokovany ucet, nepozezraju, ze nema z coho zit. Kdezto, ked to plati zamestnavatel, tak jej moze strhnut len zakonom stanovenu cast a zvysok mzdy jej musi vyplatit. Preto to chce v hotovosti, aby mala co jest.
@anonym_626bc0 presne tak
@slovakia9999 Je nelegálne, aby si dostával peniaze na ruku (mimo dohodnutej sumy v pracovnej zmluve). Exekútor ti aj na účte musí nechať životné minimum. Tebe zamestnávateľ pošle len toľko, koľko ostane po stiahnutí exekúcie.
@anonym_705e59 ona chce vyplatiť mzdu v hotovosti, žiadna čierna práca
@slovakia9999 da sa dohodnut ale tvoj prijem aj v hotovosti sa moze dozvediet exekutor ak sa bude pytat a on ju bude aj tak vymahat. Minimalne v pracovnej zmluve budes mat akou formou ti je vyplata vyplacana. Aj keby ti vyplacal v 5 centovkach je to uplne jedno.

@slovakia9999 nielen že máš exekúciu, ešte chceš aj robiť nelegálne veci. 👏👏👏👏