Dokážeme vyžiť z 800 eur?
Je tu niekto s podobnym rozpoctom? Po zaplateni, hypoteky a sekov nam ostane v rozpocte 800 eur na mesiac. Sme davaja s rocnym babom. Vsade len akcie pozeram, tie ceny su hrozne...
@veronikastrickova nemyslím, že som niekoho urazila. Napísala som, že kto maká a chce, tak zarobí. Že nie je nutné robiť prácu, kde ste 30rokov platený podľa dákej tabuľky.
@sasa1983 kazda praca je potrebna, ci smetiar, ci ucitel, ci policajt, ci manazer vo firme a podcenovat kazdu pracu je mimo. Ako aj podcenovat matku ktora je doma s dietatom je mimo. Pre nas je viac vychova dietata, ako praca. Ze ty nevies fungovat z 800€ je tvoja vec, ale fungovat sa z tym penazi da aj dnes a uplne v pohode.
@sasa1983 prepáčte, dovolím si takú nemiestnu otázku. A vaša sestrička nemá plat podľa tabuľky ?
Ma nadštandardné ohodnotenie, 13.plat a podobne? 🙂
@nikuska412 áno rozhodne nie je málo platená. Sestričiek je málo. Lepšie si ich držať pri sebe. Spoľahlivá sestra je jeden z pilierov. Navyše ony dnes nájdu častokrát veľmi rýchlo zamestnanie, hoci nie každej by vyhovovalo robiť na smeny, niektorým je na ambulanciach lepšie aj z logistických dôvodov. Je to vzájomne výhodné
@nikuska412 a platy z tabuliek sú dávané na štátne zdravotnícke zariadenia. Nie súkromné
@natalia_r Hold kazdy to ma inak. Ak peniaze nevychadzaju, tak sa treba pokist si najst proste lepsiu pracu. Ono ver, su na tom ludia aj omnoho horsie a o tych tvojich 800€ by mohli len snivat
@natalia_r tak ešte poberám materskú nie rodičovskú vo výške skoro 800€ . Teraz od augusta začnem brat rodičak to je asi 380 alebo nejak tak. Takže náš rozpočet sa zníži o 400€ ale aj tak. Áno môj muž pracuje ako zvárač na Slovensku nemusí odchádzať do Nemecka Holandska jasné tam majú možno 5000 ale my sme rodina a rodina má byť spolu.
@natalia_r ked mas krasnu pracu, ze to naozaj vies a neni to odflaknute tak zarobi
@sasa1983 400 eur na jedlo nie je len chleba a voda.
@zemiakovysalat áno. Som si to zle prečítala. Pardon. Síce aj tých 400 sa mi zdá málo .ale ok

@sasa1983 ako som písala, my žijeme 3 zo 400 - 500 € a nechýba nám nič. Viac na seba/domácnosť neminieme, zvyšok peňazí môžme odložiť. Ale je to predovšetkým nejakým vnútorným nastavením, neminam na poistky, paušály - mobil mam vždy niekoľko rokov kým úplne nezdochne, úvery, kvantá oblečenia (fakt mám radšej sekáče alebo naozaj kvalitné veci ktoré vydržia roky)... Tak isto voľný cas, nelákajú nás atrakcie a tlačenice ľudí, výlety skôr turistika, bicykel, so športom tak isto radšej idem behať ako si zaplatiť tenisovy kurt ci fitko.
Máš pravdu ze šikovný človek si vie zarobiť a nemusí byť nutne vzdelany, mam kamošku - upratovačku. Začala upratovať na vlastnú živnosť, časom založila upratovaciu firmu a dnes už len šéfuje namiesto vysavania. Takže da sa.
Akurát @natalia_r je zrovna s malým dieťaťom na rodičovskej, tam si moc nepomôže. Aj keby chce pracovať, zohnať miesto v jasliach ci škôlke je v niektorých mestách doslova zázrak, pokiaľ nemá podporu partnera či rodiny tak pár rokov kým trochu nevyrastu deti na nejaké extra zárobky môže zabudnúť.