icon

Dokážeme vyžiť z 800 eur?

natalia_r
26. jún 2022

Je tu niekto s podobnym rozpoctom? Po zaplateni, hypoteky a sekov nam ostane v rozpocte 800 eur na mesiac. Sme davaja s rocnym babom. Vsade len akcie pozeram, tie ceny su hrozne...

Strana
z5
lujza123
29. jún 2022

@sasa1983 ako som písala, my žijeme 3 zo 400 - 500 € a nechýba nám nič. Viac na seba/domácnosť neminieme, zvyšok peňazí môžme odložiť. Ale je to predovšetkým nejakým vnútorným nastavením, neminam na poistky, paušály - mobil mam vždy niekoľko rokov kým úplne nezdochne, úvery, kvantá oblečenia (fakt mám radšej sekáče alebo naozaj kvalitné veci ktoré vydržia roky)... Tak isto voľný cas, nelákajú nás atrakcie a tlačenice ľudí, výlety skôr turistika, bicykel, so športom tak isto radšej idem behať ako si zaplatiť tenisovy kurt ci fitko.

Máš pravdu ze šikovný človek si vie zarobiť a nemusí byť nutne vzdelany, mam kamošku - upratovačku. Začala upratovať na vlastnú živnosť, časom založila upratovaciu firmu a dnes už len šéfuje namiesto vysavania. Takže da sa.

Akurát @natalia_r je zrovna s malým dieťaťom na rodičovskej, tam si moc nepomôže. Aj keby chce pracovať, zohnať miesto v jasliach ci škôlke je v niektorých mestách doslova zázrak, pokiaľ nemá podporu partnera či rodiny tak pár rokov kým trochu nevyrastu deti na nejaké extra zárobky môže zabudnúť.

sasa1983
29. jún 2022

@veronikastrickova nemyslím, že som niekoho urazila. Napísala som, že kto maká a chce, tak zarobí. Že nie je nutné robiť prácu, kde ste 30rokov platený podľa dákej tabuľky.

veronikastrickova
29. jún 2022

@sasa1983 kazda praca je potrebna, ci smetiar, ci ucitel, ci policajt, ci manazer vo firme a podcenovat kazdu pracu je mimo. Ako aj podcenovat matku ktora je doma s dietatom je mimo. Pre nas je viac vychova dietata, ako praca. Ze ty nevies fungovat z 800€ je tvoja vec, ale fungovat sa z tym penazi da aj dnes a uplne v pohode.

nikuska412
29. jún 2022

@sasa1983 prepáčte, dovolím si takú nemiestnu otázku. A vaša sestrička nemá plat podľa tabuľky ?
Ma nadštandardné ohodnotenie, 13.plat a podobne? 🙂

sasa1983
29. jún 2022

@nikuska412 áno rozhodne nie je málo platená. Sestričiek je málo. Lepšie si ich držať pri sebe. Spoľahlivá sestra je jeden z pilierov. Navyše ony dnes nájdu častokrát veľmi rýchlo zamestnanie, hoci nie každej by vyhovovalo robiť na smeny, niektorým je na ambulanciach lepšie aj z logistických dôvodov. Je to vzájomne výhodné

sasa1983
29. jún 2022

@nikuska412 a platy z tabuliek sú dávané na štátne zdravotnícke zariadenia. Nie súkromné

natalia_r
autor
4. júl 2022

@85miska ahoj, prepac ale ty si na rodicovskej dovolenke a prijem mate cez 3000 eur? Tvoj manzel kedze je zvarac, tak ten moj si asi vybral zle zamestnanie 😄

jancazvalova
4. júl 2022

@natalia_r Hold kazdy to ma inak. Ak peniaze nevychadzaju, tak sa treba pokist si najst proste lepsiu pracu. Ono ver, su na tom ludia aj omnoho horsie a o tych tvojich 800€ by mohli len snivat

jonki
4. júl 2022

@natalia_r na stravu miniem cca 250-350€ 1+3 deti. Zalezi od toho kolko mas dalsich vydavkov. Teda ak v tych “sekoch” su aj tie ine ako mesacne platby( napr poistka, pzp, odpady, auto, dan ) tak ano potom z 800 v poho.

jonki
4. júl 2022

@luccija Dcera precitala od stvrtka 4 knihy. Dnes sme boli vziat v kniznici dalsie 4. A mam deti 3. Ta druha minule prazdniny prečítala cca 20 knih, za cely rok cca 35. Cena je jedna vec, no kde ich skladovat je pre mna vacsi problem.

tianna
4. júl 2022

@natalia_r nám toľko neostáva a sme 5, teda vy musíte vyjsť úplne v pohode 🙂

petrahl
4. júl 2022

@natalia_r nie, 800€ by nám nestačilo. Na stravu minieme mesačne okolo 600€, nafta 100€ a kde je ešte voľný čas, drogéria a samozrejme nejaké nečakané výdavky?
Kde je oblečenie, obuv, zdravotná starostlivosť?

85miska
6. júl 2022

@natalia_r tak ešte poberám materskú nie rodičovskú vo výške skoro 800€ . Teraz od augusta začnem brat rodičak to je asi 380 alebo nejak tak. Takže náš rozpočet sa zníži o 400€ ale aj tak. Áno môj muž pracuje ako zvárač na Slovensku nemusí odchádzať do Nemecka Holandska jasné tam majú možno 5000 ale my sme rodina a rodina má byť spolu.

natalia_r
autor
6. júl 2022

@85miska to vazne zvarac na slovensku zarobi cez 2200 cisteho?

85miska
6. júl 2022

@natalia_r môj muž je živnostník a zarobí 2800€ po zaplatení odvodov mu aj tak zostane viac akoby robil na zmluvu.

natalia_r
autor
6. júl 2022

@85miska no to ano, to je vyhoda szco

veronikastrickova
6. júl 2022

@natalia_r ked mas krasnu pracu, ze to naozaj vies a neni to odflaknute tak zarobi

derdia
6. júl 2022

@natalia_r jasnezevyzijes, uplne vpohdoe, 400 eur na stravu 200 na ine a 200 usetris. Ale nemozes kupovat vsetko co vidis.

sasa1983
6. júl 2022

@derdia 200eur na jedlo/mesiac, 2ja dospelí+malé dieťa ???si génius, či radšej len chleba a vodu ?

zemiakovysalat
6. júl 2022

@sasa1983 400 eur na jedlo nie je len chleba a voda.

sasa1983
6. júl 2022

@zemiakovysalat áno. Som si to zle prečítala. Pardon. Síce aj tých 400 sa mi zdá málo .ale ok

Strana
z5