Dokážeme vyžiť z našich financií?
9. jan 2021
Ahojte ,
chcela by som trošku poradiť čakam bábätko a s priateľom chceme isť na byt kedže nemôžeme byť u neho ani u nás. Stačí nám garsonka uskromníme sa len aj tá sa pohybuje okolo 350€ cca. Chcela by som sa spýtať kedže naozaj nemam šajnu, ja som nepracovala ešte som len vyštudovala tak nárok na materskú nemám , ale čo som si našla na internete dostanem mesačne približne 295€ No problém je v tom že priateľ zarába 800€ myslíte že dokážeme z tohto vyžiť jasne že sa uskromníme , ale chcela by som váš názor čo si myslite. Vobec neviem koľko ma vyjde malé bábátko a koľko minieme my na seba 🙂
Predošlá
Strana
z3
Predošlá
Strana
z3

Vezmi si papier a pero a pis si prijmy a potom vydsvky vzdy nsjprv tsm kde mas pevnu sumu (muzov plat,rodicovsky,jednorazovy priplatok k nar.dietata okolo 800eur tusim (to kocikovne),iny prijem ak je, verzus najom,energie,pausaly,splatky) zistis ci ti vyjde minus alebo plus...snad plus lebo budes este odratavat - strava a ine bezne vydaje (cca kolko asi mesacne), benzin a cestovne (ak cedtujete napr.za pracou),nieco na pripadne lieky, ine vydavky ktorr vies ze mate/mozu byt ...nezabudni ze: du mesiace kedy ma niekto narodky,su sviatky,su vyuctovania,poplatok za smeti a danove zuctovania ... to su aj prijmy aj vydavky. Podla toho uvidis ako to bude vychadzat. A skor ako prenajom bytu/garsonky..meststky byt by sa nedal?je to podstatne lacnejsie.