Dokážete vyžiť z platu 1300 eur čisto?
Ahojte,obcas tu citam diskusie o financiach a neda mi neopytat sa- som chudobna?mam prijem 1300 v cistom,sama sa staram o 10 rocnu dceru, mam 2 izbovy byt bez hypoteky,auto.dokazali by ste vyzit?ja dokazem,ale neviem,ci preto,ze mam dost alebo preto,ze som setrna.
@doriiis tak aj my sme za vodou. Mame desatrocne auto a hypoteku nemame, pretoze byvame v mestskom byte 😆 uver tiez ziadny.
Ja mám príjem ešte o stovku, dve nižší (podľa mesiaca), byt na hypo, auto, 1 dieťa a vyžijem. Musím.
@martinkatinka ...no ale mestský byť nie je tvoj. Tak neviem🤷🏻♀️
@doriiis ale hypoteku nemam 😆
? Si bohata uz len tym ze nemas na krku hypoteku a mas vlastne byvanie. Ja by som aj dost usetrila keby som ty . To sa urcite dari aj Tebe.
MK je studnica chvalenkarstva kto ma viac love
Autorka, možno si len nechápava. Tá téma nebola o plate, ale o spôsobe života a standarde, ktorý človek chce mať ale nemá naň dostatočný príjem a proste mu to potom nevychádza a je nespokojný.
Stupidna otazka. Mame nejake intervaly, od do je chudoba a od do bohatstvo? Zijes, zivis, nemas dlhy. Fungujes normalne, si spokojna.
prijem ako jediny ukazovatel je uplne irelevantna vec a na to sa tu casto zabuda
ak na niekto prijem 1000€ a fixne vydavky 900€ a pyta sa ako ma usetrit - no tazko, ak ty mas prijem 1300€ a fixne vydavky 300€ mas sa paradne asi rovnako ako ten, co ma sice prijem 2000€ a z toho 800€ je len hypoteka 🙂
takze asi tak a ono sa lahko radi "malo zarabas najdi si lepsiu pracu" ono to obcas nemusi byt az take jednoduche
a teda chudoba je pre mna nieco uplne ine 🤷♀️
Áno. Bez hypo? Pohoda. Si prirátaj náklady 700 či 1000 na hypo čo majú druhí..
Pri takých podmienkach a jednom dietati by som dokázala prežiť.Plus máš výživné či nie?
@hiro nevedela som,ze hypo su take drahe.myslim,ze mam vsetkeho dostatok,samozrejme aj dcera,na znacky,kozmeticky,pravidelne manikury a kadernicky si nepotrpim,vyjde nam aj na dovolenku.pisem len preto,co som tu viackrat citala,zacala som mat dojem,ze je to extremne malo,ked viaceri pisali,ze z toho platu sa neda vyzit.ale nedoslo mi,ze sa rata s hypotekami.
@eliska13 vyzivne uz je v tom- 130 eur
No tak to máš ako 2300 čistého oproti tým s hypo...
Autorka....buďme vďačne,že nemáme hypo.V dnešnej dobe nemať hypo je výnimočné a je to taký pocit slobody.🙂
Oproti mne si bohatá. Ja príjem v čistom 870€. 2 deti.Nemam ani byt ani auto.Dovolenku si dovolím v lete pár dní na Slovensku.Podnajom.Dakujem Bohu za moje zdravie,a dúfam ze deti vychovam a budú šťastný zdravý dospelý, a viac šťastia v živote ako som mala ja.
To sa potom čudujú tí bez vlastného bývania keď zrazu sa im zníži príjem oproti tým co sa zvýši keď v 60 či 65 doplatia hypo... Jedni si celý život chodili na dovolenky a potom zrazu chodia tí druhí na dôchodku. 12000€ za rok pomôže ísť kde chceš...
My sme dvaja a máme 5 detí a máme dokopy 1500. Tiež nemáme hypotéku a ešte aj z toho odložíme. Deti majú všetko čo potrebujú.
Hlavne je smutne ked ma rodina zivot chudobny o lasku, zazitky a pekne spolocne chvile… 1 300€ je velmi vseobecny pojem,
mesto? pracovny cas? vydavky-kruzky? cestovanie? Ak chcete chodit 3 krat do roka na dovolenku, mat kazdy novy model Iphone, drahe oblecenie, atd. tak asi ste na to chudobne 🙂… Hlavne sa netreba riadit tym co je na MK , tu sa velakrat prehana 😅
@tatianamaria ale to bude niekde na vychode, v Bratislave uplne nemožné z 1500 uživiť 5 deti a odložit
@karolinakr a co na východe majú lacnejšie potraviny ?Ci sa vedia uskromniť?ka celkom nerozumiem tomu .
@cinamood_ pracujem do 4tej.telefony ma nezaujimaju,peniaze (po splateni mesacnych vydavkov)idu na kruzky,sport,plavanie,vylety,dovolenku (a bohuzial na auto).kazdy ma priority a konicky,nasimi su skor nematerialne veci (ktore ale tiez stoja dost)0
@kikappp prosim ta, ja ked sa uskromnim a kresam na minimum v Bratislave potrebujem 1000eur /1osoba a to ani na dovolenky nemusim ist a k zubarovi, tak ked mi niekto povie, že uživí z 1500eur 5 detí, plus ma hypotéku a ušetrí mesačne 200eur, tak dobru noc pan rozpravkar Hans Christian Andersen , a nebudem jedina vylučne s tymto nazorom, na fcb bola diskusia, kde požaduju v Blave 1500eur vyplatu na prežitie až 2000, ja som velmi skromná, ked poviem, že 1000 aj tak sa tam nezmesti všetko, takže určite hypo, 5 deti sporenie z 1500 v Bratislave neutiahneš, ledaže byvaš v ubytovni pre bezdomovcov, stravuješ sa v armade spasy, kupeš sa v Dunaji a na hygienu chodiš do ubytovne sv Vincenta de Paul, potom ti uverím,že aj ušetríš0
@karolinakr ja sa ale pýtam v čom je rozdiel, potraviny majú ceny ako tu na západe, elektrina, voda tiež, bez hypo v prípade autorky ,benzín tiež rovnake ceny ,tak na toto sa pýtam v čom je rozdiel západ vs východ?
Ja si myslím že je to normálny príjem. Nepríde mi že si chudobná. Hlavne podľa toho čo píšu tu v diskusiách sa to nedá porovnávať. Niektoré čo tu píšu ani nežijú na Slovensku.
Nie chudobná určite nie si, chudobná je moja kamoška, single mama žijúca u rodičov s chorým synom, ktorá pracuje ako predavačka na polovicny uvazok
Uplne zbytocna uvaha - nemas to, co ma drviva vacsina - hypoteku - nemas ziadne velke fix vydavky, mas starsie dieta, takze mozes normalne chodit full time do prace, dostavas vyzivne... Energie vzhladom na maly byt sa drzia v rozumnych hraniciach, dieta sa vo velkej miere prestravuje cez tyzden v skole, ty v praci... samozrejme, ze sa da vyzit, aj usetrit... ziadne velke vyskakovanie, ale uplne v poriadku...
mozno lepsi standart, vela ludi zaraba okolo 700-800 eur a este hypoteky na krku

@lenkasarka ....aj ja.Som sa dozvedela minule😂