Dokážete vyžiť z platu 1300 eur čisto?
Ahojte,obcas tu citam diskusie o financiach a neda mi neopytat sa- som chudobna?mam prijem 1300 v cistom,sama sa staram o 10 rocnu dceru, mam 2 izbovy byt bez hypoteky,auto.dokazali by ste vyzit?ja dokazem,ale neviem,ci preto,ze mam dost alebo preto,ze som setrna.
Podla mna si sikovna.
@karolinakr A ako teda v BA dokážu vyžiť učitelia, zdravotné sestry, administratívni pracovníci, predavačky, vedeckí pracovníci atď? Či všetky profesie začínajú minimálne na 2000€?
@zuzanockamt to sa ich spýtaj a daj návod..tu piše matka samoživitelka, tie maju asi manželov, 2 úväzky atď..
@tatianamaria a inak ja sa do teba nenavážam, aby bolo jasno, len som napísala, že BA to nebude tutovka, a tu vznikla otazka - že všade na Slovensku sú ceny ako v Bratislave..to som sa tiez zasmiala..to maš ako v Anglicku na severe krajiny som si prenajala 3izbovy rodinny dom so zahradou a za tu istu cenu mi v Londyne ponukli izbu 4x4m..tak neviem, čo na tom niekto nechape..V Rimavskej sobote ponukali 5 izbovy dom s garažou, velkym pozemkom v Bratislave za tu cenu kupiš jednoizbak , takže tolko k tym rovnakym cenám
@karolinakr ceny nehnuteľností a ani služieb nie sú rovnaké v rámci Slovenska. Ale čo sa týka potravín, drogérie, liekov, energií, benzínu, poistiek... tak tie rovnaké sú.
Keďže do tohto príjmu rátaš aj výživné, predpokladám, že aj daňový bonus, v tom prípade sme na tom dosť podobne. Akurát, že ja mám 14r. syna, takže asi poje viac než tvoja malá a mám aj hypo (ale malú cca 130, nie každý potrebuje novostavbu a nie každý býva v Bratislave alebo Košiciach, takže nie každý má 700-1000-ové splátky, zas nepreháňajme) a chudobná sa fakt necítim. Máme všetko čo potrebujeme aj čo nepotrebujeme 😅, ale teda je pravda, že okrem obuvi si nepotrpíme na značky, čo sa týka napríklad handier, elektroniky a pod., na dovolenku chodíme len v lete, počas roka max. nejaký víkendový pobyt. Ono každý má iné nároky, ale ak si ty spokojná, absolútne sa nemáš dôvod zamýšľať nad tým, či iní žijú lepšie alebo nebodaj horšie, lebo toto sú veľmi relatívne pojmy. Ty sama vieš najlepšie, či ste spokojné a vypadá to, že áno, tak o tom nepochybuj kvôli druhým a už vôbec nie kvôli nejakým anonymným nickom na internete.
@zuzanockamt vela krat ten manžel prispieva do rozpočtu..čo som si všimla, vysokoškolaci sa družia s vysokoškolakmi, ženy maju všeobecne nižšie platy a zachrani ich prave to, že byvaju s manželom
A su expertky samozrejme, čo vychovaju dieťa samé
Ja poznam najmenej 3 ludi, čo zdedili byt, tak maju o hypot.uver menej
Pokial by som z 1300 vedela v pohode zit, tak fakt, ze niekto to nedava ani z 2000, by ma netrapil. Ani nezneistil.
Zas zalezi, kde zije a ake su jeho neopomenutelne mesacne naklady. Su miesta, co su drahsie pre zivot, ine zas lacnejsie. Niekto nehnutelnost zdedil, iny kupil na hypo a splaca. Niekto tri roky setril na auto a kupil za hotove, iny plati radsej leasing. Niekto plati mesacne 300 vyzivne, dalsi ma doma iba jedno dieta, dalsi tri deti, iny je bezdetny.
Niekto ma ten prijem sam, iny spolu s partnerom.
Mnoho veci, co vplyva na to, ci 2000 mesacne je kralovsky prijem, alebo LTT.
@karolinakr vždy je to o tom, kolko si "môžeš dovolit" za mesiac rozflakat peňazí. My zďaleka nemáme také cifry, ako tu niektoré hádžu do luftu. A min.1000€ mesacne dokážem odložiť, a aj viac pokial nekupujem oblečenie a topánky. Detto strava. A to najviac míňam na 2 male deti.
@huxy a vieš že je sranda, že ja som si na Vianoce objednala Revalid velke balenie z Košic, lebo bolo o 7eur lacnejšie ako v Ba? dost tam bol rozdiel v cene hehe..
Alebo leskly papier na fotografie -z Majcichova. keby to nebolo lacnejšie, kašlem na to, kupim tu
@huxy az tak casto nebeham autom hore-dole po slovensku, ale ma dojem, ze ceny phm sa lisia od okresu k okresu a v zavislosti od prevadzkovatela.
Kašli na to. Tu na MK sú všetky ženy milionárky, a ak nemáš 5000€ mesačne navyše, nemáš nič 😃 my s mužom máme dokopy cca 2000 €, čiže na konikovske pomery sme totálne chudobní, a pritom si žijeme úplne super, ešte aj ušetríme 😉
1300 pre dvoch bez hypotéky je super 👍
@karolinakr dobre to ale ty píšeš o cene nehnutelnosti to je každému jasné, že je rozdiel aj v službách napríklad ale vsetko ostatné je už na rovnakej cenovej úrovni ,cize ak sa opyta osoba ktorá je bez hypo je jedno ci žije západ alebo východ.
@karolinakr ale my sa bavíme o bežných veciach, čo sa týka prežitia, potraviny, drogéria....dokonca oblečenie, obuv. O bežných obchodoch, kde majú rovnaké ceny aj v letákoch, na visačkách pre celé Slovensko.
@moonlight1210 dobre, netvrdím že na cent je rovnaká cena všade. Ale zas tak extrémny rozdiel to nie je. A rovnaký prevádzkovateľ má tie ceny naozaj skoro rovnaké všade po SVK (,napr Slovnaft, Shell...)
@moonlight1210 tak mi behám veľa po slovensku po celom ,a ceny benzínu sú veľmi minimálne rozdiely 3 centy ,mozno max do 7c a to hlavne jurky ale tam netankujeme.
@karolinakr k tomu sa na vyjadriť neviem, keďže nebývam na východe a ešte k tomu pracujem vo sfére s tabuľkovým platom 🤷🏼♀️
@karolinakr och bože že lacnejší revalid v ke ,no ved zajtra môže byť lacnejší v NR, proste ak kupujem online hľadám výhodou ponuku.
Ideš si svoje ,život v Ba je drahší na nehnuteľnosť, pozemky,služby ale ak toto opomenieme rovnako musia platiť ja n východe aj stred aj dedina aj mesto .
@karolinakr zmysel to má, lebo menej firiem, nie je tlak na mzdy
@karolinakr Áno, všetky ženy v BA sa spoliehajú na manželov pracujúcich vo vrcholovom menežmente, IT sfére a pod. V BA nežije žiadna samoživiteľka - učiteľka, vychovávateľka, poštová doručovateľka, predavačka, zdravotná sestra, atď.
@kikappp ale mi povedz, prečo su na vychode nižšie platy ako v Bratislave, ked ceny su uplne rovnake, to je predsa nezmysel?..Diskriminacia a na stole mali byt žaloby od stotisicov východniarov a žiadne nie sú, lebo tie mzdy su asi prispôsobene cenám. A ty si tiez ideš svoje..Tu kúpim jedno pivo alebo kávu, pri Dunajskej Strede mi za to dal 3 malé kofoly a 2 veĺke pivá..Tak jak je to možne, že cele Slovensko rovnako plati, iba ceny su všade ine? Bola som za normalnu debatu, rada sa necham poučit, ale ked je niekto zadubený, mam aj ine na praci..Revalid tu vyťahuješ
Uz len platovo si na tom perfektne. Ja mam polovicu z tvojho platu, naozaj, a takto zaraba dost vela zien v mojom okoli. Bez muza by som z platu s dvomi detmi nevyzila. A ked mas auto.... byt.... podla mna si mega sikovna. A ked si este spokojna so sebou, neries ostatnych. Ked nechyba tebe ani tvojmu dietatku, je vsetko ok 🙂
@karolinakr zas sme pri cenách za služby, aj gastro tam patrí, teda tie piva, kofoly. To sú stále veci, bez ktorých sa žiť dá. A normálne.
V ba je bývanie podstatne drahšie, hlavne tie nehnuteľnosti. Ľudia potrebujú bývať, či v podnájme, či na hypo. A predpokladám že preto sú tie mzdy tam aj vyššie
Ale my sa tu vyjadrujeme k veciam bežným pre normálny život, a tie ceny sú rovnaké. Keďže autorka NEMA hypo, to znamená že ostatné náklady bude mať naozaj rovnaké alebo bez minimálnych rozdielov, či žije v KE, ba, Poprade...

@karolinakr nie, stredné Slovensko. Nemáme však žiadne pôžičky.