icon

Dostali ste hypotéku, keď ste boli na materskej?

biancal
18. okt 2012

Zdravim zienky, chcem sa opytat, ci mate skusenost s hypotekou v takom pripade, ze ste na materskej /rodicovskej/ dovolenke, priatel pracuje na TPP, presla vam hypoteka? Na stranke postovej banky nam aj vysli splatky, ale zaujma ma hlavne to,ze ked chceme aby na 100%presla,ked priatel (zatial) bude ziadatel, mam byt ja spoluziadatel, ked budem od marca na RD, alebo radsej nie? Dakujem 🙂

Strana
z2
franovka
13. máj 2013

MD nie je prekazkou zamietnutia uverov, ale zalezi od viacerych aspektov. Mam doma kalkulacky bank, takze ak by ste chceli zistit, ci vam banky daju, kludne mi napiste na mail katarina.franova@gmail.com. Som financny poradca dlhe roky s dobrymi skusenostami 🙂

stanka1141
14. máj 2013

ahojte ...dostala som kreditnu kartu s 2500e.. s tatrabanky ..uz ju mam rok 🙂no teraz tammam momentale ..prazdno skoro ..... da sa navyšit az na 5000e..ja by som ju chcelanavysit len o 2000e....da sa to aj ked mam momentalen nie moc penazi na tej kreditke?myslim ze ci sa da navysit a j ked tammam len 200e ..surne poterbujem dakujem ak sa vtom niekto vyzna napiste 🙂

dasiacik
1. jún 2015

Kočky,ja mám rovnaký problém ako autorka otázky.Akurát s tým rozdielom,že my sme manželia.Takže,to sformulujem ešte raz:Ja som na RD,manžel bude mať od 1.augusta zmluvu na neurčito s príjmom cca.580-600e v čistom.Je reálne,že nám niekde dajú hypotéku v hodnote 50000e na kúpu bytu,pričom byt stojí cca.60000?Prosím,ak máte skúsenosti,budem veľmi rada za odpovede.Ďakujem.

lucinkax
1. jún 2015

Ja som bola na RD- ciže príjem 200 eur sa ráta k manželovmu platu, on mal 600 cisté. Nám banka dala v pohode, aj ked sme nebrali 100 %, ale myslím že to zálezí aj od bonity klienta. Z*a 1 den nám hypo schválili, ale podotýkam že všetko všade platíme načas. Takže toto tiež veľa robí,aby ste nefigurovali ako neplatič ....
Hlavne sa nenechajte zlákať dlhším trvaním hypotéky. Teraz má banka aj 1,8 % urok,co je úplne super a pokial ste mladí, a máte nárok na zľavu zo Státneho fondu rozvoja bývania.

lilimoni
1. jún 2015

Hypo daju aj 100% a nevadi materska. Len je otazka, kolko, ktora lokalita, prijem a pod ... To treba banky obehat 🙂

tomlas
20. júl 2015

Ahojte/dobry den, odpoviem na otazku dasiacika ako aj tu povodnu. Pri hypoteke je uplne najdolezitejsi prijem. Pri vacsine bank musi byt min. 400 euro v cistom, to je take KO kriterium. Idealne je ked neziadate o 100% z hodnoty nehnutelnosti, ale max. o 80%, t.j. ak je hodnota 60.000, vyska uveru, ktora urcite prejde je 48.000, pokial chcete viac alebo ist az do 100% z hodnoty, tak tam uz rozhoduju aj ine kriteria. Ak je teda prijem 200 euro RD + 600 euro prijem z TPP, hypoteku urcite dostanete, otazku za akych podmienok a aku sumu. A to uz je o tom, ako sa nadstavi cela ziadost. Ja som pracoval ako manazer vo VUB a Tatrabanke, takze dokonale ovladam finty, ako dostat uplne najnizsi urok a co najvyssiu sumu. Pokial mate zaujem o rady, kludne ma kontaktujte na lasy@lasy.sk
Pekny den vam prajem.
Tomas

jankatt1
20. júl 2015

Ahoj, v SLSP určite dostanete. My sme boli tento istý prípad... moj "príjem" bol len rodičák a normálny príjem bol len partnerov. Otázne je akú sumu.

janka1989ya
21. júl 2015

Ja som na RD ,popritom vsak pracujem a hypo mam prrdschvalenu ,uz le nehnutelnost vybrat.
ked pojdete do banky pracovnik/cka Vam poradia co bude naj .
Myslim si ,ze nebude problem ,ak tam budes .

annakiko
24. aug 2016

Ja som na rodicovskom,Manzel sice pracuje,ale zmluvu,len dohodu.Neviete ci by nam dali hypoteku?Dakujem

map0007
29. okt 2016

Ďievčaya viete mi poradit,chcela by som prerefinancovat s manzelom uvery.Ide o to ze som na zaciatku tehu,spinim mam boledti podbruska.Doktorka mi navrhla ze by som mala ist pn,kedze som 4.6 potratila dvojicky.Ale chcela by som najrv poriesit refinancovanie,preto neviem ci by nevadio keby ze ma da pn.Neviete mi poradit.Bojim sa aj o to ze zas pridem o mimino,aj o to ci to zvladneme bez toho refinancovania

emilia25
29. okt 2016

Mi tiez refinancujeme hypo plus vyplacame stavebko z toho.pekne nam to schvalili v csob a nebol ziadny problem.muz ma tiez zmluvu na dobu urcitu do konca tohto mesiaca a v stredu nam ju schvalili len tu ide o to kolko bola predlzena ta zmluva.a ci neni v zaucnej dobe a ja som tiez na rodicaku.popytat sa v banke treba a hotovo.ale celkovo refinanc je lahsi ako prva hypo na kupu nehnutelnosti.

emilia25
29. okt 2016

Ale do konca novembra som chcela napisat.ale aj tak od 1 ide na ine miesto lepsie platene tak to mam popletene.

jana_eyre
29. okt 2016

@map0007 pocas mojich materskych, rodicovskych - /uz som 4,5r v tomto kole/ sme si refinancovali hypo 2x myslim.. naposledy toto leto, cakala som tretieho drobca a nebol problem - bola som na rodicovskej s druhou dcerou a tehotna.. bolo to v SLSP, kde mame hypo od 2008 a dostali sme urok 1,49% s fixom na 5rokov, s dost velkou vyskou hypo, pretoze sme si brali vysoku sumu.. vsetko ale zavisi od bonity cloveka, co prinasa do rodiny zarobok a moj muz je uz na celkom vysokom poste s dobrym prijmom..

emilia25
29. okt 2016

Teraz je vyhoda ze stat dal len to jedno percento pokutu.ze clovek nemusi cakat az do fixacie a ked ma moznost lepsie uroky a menej preplati.banky vzdy budu medzi sebou superit o klienta.a ked si clovek spomenie ake boli uroky predtym a teraz.a kazdym rokom su nizsie.co si clovek povedal ze uz nizsie ani nemozu ist a boom uz pod 2 percenta.preco dava vub uz fix na 10rokov lebo pojdu este nizsie ako su teraz.

map0007
29. okt 2016

My mame dom ale nechcem riesit hypoteku.Hoc by to bolo lahsie.Ja som zamestnana od 2009r v tej istej firme a manzel je zivnostnik.Horsie ze tento ok sm bola z malou semtam ocr.no a z sebou doma po potrate.Kedze sa teraz podarilo,dufam ze tehu dopadne dobre.Som zvedava.chcela by som havne ponizit hlavne splatky,neptrebujem koruny naviac.

Strana
z2