Dostane priateľ bonus na dieťa?
Ahojte, chcem sa spýtať ako je to s daňovým bonusom na dieťa? Malý sa narodil 22.7. a priateľ je už od mája zamestnaný v jednej firme tak má nárok na bonus na dieťa? či aké sú tam podmienky? a ja ako mamička mám nejaký nárok na niečo od štátu? Pýtam sa lebo vôbec netuším ako to je a neochotné tetky na daňovom riešiť nechcem.. Vopred ďakujem
A neviete kolko je ten bonus na 1 dieta?Dakujem
@emily142na jedno dieta je to cca 21 eur mesacne
Ahojte ..ak by niekto poradil a vysvetlil po lopate bola by som velmi vdacna emoticon emoticon emoticon s priatelom zijeme v Sev.irsku ....moja mala bude mat v aprili 3 roky a nepoberam nanu danovy bonus kedze som otom nevedela doteraz ...nasi znamy si raz rocne odtialto davaju robit na SR tento danovy bonus a zakazdym pekne dostanu spet ....preto sa pytam ci je to legalne... kezde zijeme uz 8 rokov v zahranici ...ja s SR poberam iba rodicovsky prispevok ...Pridavky priatel pobera tu ...takze moze si priatel dat ziadost na danovy bonus na malu ?a popripade by nam bolo vyplatene aj spetne? dopredu kazdemu dakujem za vysvetlenie a uvedenie na pravu mieru 😖 😖 😖 😖 😖
@monita662 Daňový bonus sa vzťahuje k odvedeným daniam z príjmu. Takže ak nemáte na SVK príjem (plat), ktorý zdaňujete, nemáte z čoho dostať bonus.
ahojte, celkom prospesna tema pre mna zistujem... takze ak mame dieta, ktore sa narodilo v juli a manzel je zamestnany riadne od novembra, tiez si moze uplatnit bonus hoci len za tie dva mesiace? a tie mesiace, kedy pracoval len na dohodu, tiez si moze uplatnit danovy bonus? a este jedna vec, danove priznanie mu zrejme budu robit na firme, kde je zamestnany, treba ich na to upozornit, ze chce danovy bonus, alebo to automaticky s dolozenim kopie rodneho listu maleho? dakujem
@havana_frost lenze aj tito nasi znami pracuju tuto a dostavaju kazdy rok danovy bonus z SK ....dakujem za odpoved ..jedna pani mi to uz vysvetlila a tiez som volala na SK lebo som to uz nevydrzala a je to pravda ..staci ak priatel posle odtialto P60 za 3 roky a este aj spetne nam vyplatia ..takze je to legalne ...tak sa tesim tomu 🙂
@monita662 Tak super. Že to ide 3 roky spätne viem, ale že berú do úvahy príjem zo zahraničia ma prekvapuje.
@havana_frost to asi zmenilo teraz k 1.1.2014,nieco som zapocula v spravach raz,..ze staci ak je stat v EU,...
najnovsie je uz podmienka - vyska prijmu a to, ze 90% prijmov musi byt z tuzemska. Len si niesom ista odkedy to plati
ale zda sa mi, ze uz za rok 2013
aha chápem, čiže by nám mali vrátiť 126e?
poradite niekto? moze si exmanzel uplatnit danovy bonus na nasho syna za cely rok 2013, aj ked od jula sme rozvedeni? 😉

@seemani ano ma narok,..teraz pri danovom priznani nech dolozi rodny list a nech si ho uplatni naraz,....