Dostane vôbec niekto hypotéku v UniCredit banke?
Ahojte. Sme mladá rodinka, ja na materskej, muž už 15 rokov slušne pracuje v zahraničí. Máme jeden bezúčelový uver v inej banke, všetko splacame na čas (ja som na materskej) no už tretí týždeň sa trápime s touto bankou aby nám dali hypotéku, no stále im niečo vadí a furt vymýšľajú. Čo máme robiť?
A preco by ste nemali sancu? my sme si vybavovali hypo sami. Ziadali sme v slsp, kedze je to nasa materska banka + nam to tam vychadzalo najlepsie. Pri ziadosti nam na obratku overili prijem v socialnej poistovni, takze sme hned vedeli, ze to prejde, poziadali sme o znalca, znalecky sme mali za dva-tri tyzdne a na dalsi den ako vlozil znalec posudok do systemu nam volali, ze mame schvalenu hypo
akoze stalo ma to chvilu lustrovania po nete a jednu navstevu banky na podanie ziadosti, neviem kolko casu cakas, ze na to potrebujes
Ahoj pracujem s úvermi takže ak chces tak napíš ale určite nie je problém dať žiadosť aj do inej banky... Zmeň poradkyňu alebo navštiv inú banku na pobočke.
Ano, zial, treba nájsť banku ktorá nemá problém s príjmom zo zahraničia. Kamoska toto tiez riešila. Môžem sa jej spýtať.
@lienka.7 mohla by som ta poprosiť? Ďakujem
bacha aj na uverovy register, ak si teraz v procese podania ziadosti o hypouver (resp. aj kebyze uz ziadas o hocijaky uver), uz by tam by mal byt uverovy zaznam, nie som bankar, ale cosi sa mi matne mari, ze ina banka uz moze mat problem s tym, ze uz raz ziadost bola podana a stopnuta zo strany ziadatela ... nechcem zavadzat, bolo by fajn, aby sa vyjadrili baby, co robia v banke 😊
Autorka,a môžem sa ťa spýtať či v tej UniCredit priznali celý príjem tvojho muža?lebo niekde som čítala,že pri príjme zo zahraničia UniCredit prizna iba akoby 50per príjmu?a výplatu dostáva tvoj muž v eur?alebo v inej mene?
Preco trvate akurat ma tejto banke? Su aj lepsie banky.
a čo čakáš od takej pofidernej banky? Treba ísť do normálnych klasických kamenných bánk
@cucoryedka tak ako vravíš, banka môže vidieť, že je už iná žiadosť podaná. V uberajú sú zaznamenané všetky žiadosti.
Ja som hypotéku vybavovala v TB a nechceli odomna žiadne papiere, len znalecký posudok. Obaja sme zamestnaní na Slovensku, no nechceli žiadne zmluvy od úverov ani blbosti.
Zdravím, každá banka je dobrá na niečo iné, dnes už neplatí v ktorej mám účet dá mi dá naj možnosti. Akceptácia príjmu zo zahraničia je možná takmer v každej banke, závisí od povolania, a ďalších detailov. Dá sa kombinovať aj cez prvú stavebnú, možnosti sú.
Ak už máte podanú žiadosť, počkajte na schvaľovateľa a výslednú úverovú pounuku, ešte to nie je finálne, pokiaľ nepodpisujete úverové zmluvy. Vy si viete podať žiadosť aj v druhej banke (ak máte znalecký posudok navyše) a vo finále si vyberiete tú naj možnosť.
Financovanie neodporúčam riešiť na vlastnú päsť, nie je to iba o podaní žiadosti. Je za tým reťazec detailov, ktoré bežný klient nemá odkiaľ vedieť a v tom najlpšom mnení si vie zavariť ani nevie ako.
Ja som matka samoživiteľka a dostala som hypo v UniCredit a aj spotrebák. Nebyť poradkyne neviem, neviem.... Vybavenie sa trocha predĺžilo ale na vine bola realiťačka, ktorá sa tvárila, že všetko teda zariadi s predávajúcimi a zájde do banky dodať všetko potrebné... ale žiaľ pobabrala to, ešte sa aj tvárila, že ona za nič nemôže, ale proste sa na to vykašľala a moja finančná poradkyňa to musela doriešiť za ňu. Tiež mám v tejto banke účet na ktorý mi chodí príjem preto mi schválili hypo. Napr. v Tatrabanke mi predbežne schválili hypo ale žiaľ vo výške, ktorá nestačila pokryť nákupnú cenu, ani len 80%...
@cucoryedka keď to rieši finančný poradca tak záznam v registri neostáva. Ak žiada klient sám tak žiaľ áno a keď sa stane, že úver/hypo neschvália ďalšia banka to vidí a človek si tak priťaží... A samozrejme mu neposkytne hypo ani ďalšia banka, alebo poskytne za zhoršených podmienok....
@selwadza22 nevedela som o tom, vdaka za info 👍
Určite to riešte s profesionálnym sprostredkovateľom. Do 2 dní Vám musí vedieť povedať kde sa to dá poriešiť. Nie sami. Lebo poradca pozná všetky dôležité zákutia hypotek a žiadny bankový pracovník Vám nebude predsa ukazovať v čom je iná banka lepšia ako tá ich. Určite choďte touto cestou.
@onderisin súhlas, pre svojich klientov to riešim v daný moment, dnes sa menia sadzby na týždennej báze a každý deň sa počíta. Už to nie je 0,5% fixácia...
Neviem, odkiaľ máte poradcu, ale mal by s Vami vopred prejsť možnosti a dat Vám na výber. Aktuálne banky viac overujú klienta, ale je pravda, že UniCredit okresáva príjem a veľmi tie zahraničné nemusí a aj to len nejaké odvetvia a niekoľko percent, ale to je na inú debatu. Dá sa súbežne podať aj viac žiadosti, len s tým je viac prace, ale o tom to je.. Dôležitý je výber banky a prejednať prípady, potom to "tak dlho" netrvá, keď viete, kde s kým a ako jednať. Žiadajte od poradcu aj inú banku, ak Vám nevyhovie, kľudne sa ozvite. Pomôžem Vám. Robím to už 14rokov a veľa spokojných klientov. Samozrejme bolo by fajn, keby to už dotiahla tá Vaša poradkyňa, pokiaľ je toho schopná, nakoľko má všetky potrebné podklady hneď. 😉
Ahoj, ja som hypotekarna poradkyna, vieme sa nejako spojit? Pracujem so vsetkymi bankami a nie je to take zlozite ak máš poradcu ako ja 🙂
Podla toho co popisujes by ste peniaze mohli mat do 2tyzdnov s tym, ze to za Vas vybeham🙂
@cucoryedka zdravim, vieme sa nejako spojit? Podla toho co pisete môžete mat peniaze do 2dni a presne viem, v ktorej banke Vam to vide.
Len treba mat dobreho poradcu ako ja 🙂 a dokonca to za Vas vybeham a nebudete odnasat papiere do bank Vy ale ja 🙂
Určite sa ozvite ja hypoteky robim 12 rokov, musite len vediet čo a ako. Preferujem však telefonicky kontakt, alebo stretnutie. Nic ma nevie tak vytocit ako banka, ktora prehana klienta hore dole este aj s malym dietatom a vysledok je, že nedostali žiadne peniaze...
Niekto Vam tu napisal, ze v 365ke tam to neprejde a vela krat neprejde ani tym co pracuju na Sr, ale mam v portfoliu aj ich...
Viem presne kde Vam to vide, vieme sa nejako spojit?
Banky klienta prehanaju a co ma vie nastvat ked este aj s malym dietatom, a nakoniec sa nic nevybavi...
Máme hypo v unicreditke a nebol žiaden problém, ale možno preto, že muž tam má účet už dlhodobo
My tam mame účty ale hypo sme brali v tatra banke s nimi bol vždy nejaký problém🙂

Kiežby som mala toľko času aby som to vedela naštudovať a vybaviť si to sama ale s malým dieťaťom ťažko