Dostane žena počas rodičovskej dovolenky úver?
Som na rodičovskej..
Nie,rodicak neni prijem,chod do prace,uver potrebovat nebudes a ak aj ano,tak ho uz mas z coho dokladovat.
Da sa pracovat aj popri rodicaku,aj hypo riesit ked treba.Tiez nam brali moj prijem a nie rodicak pri refin.hypo.S rodicakom by nam vyslo len 150tisic,s vyplatou nebol problem dostat viac,co sme potrebovali a samozrejme aj viac,lebo k tomu nam dali dalsich 40tisic,resp.schvalili ale to sme nepotrebovali.
Sama nie, ale ak sa berie napr. hypo spolu s manzelom napriklad, tak sa rodicak posudzuje ako doplnkovy prijem, aj ked prijmom oficialne nie je. Aspon tak sme to mali my.
Pripnem sa tu ak nevadi. Riešil niekto situáciu, ze žena na rd takze hlavný žiadateľ musi byt muž ale ten ma nad 40?
My sme v tom čase môjho rodičovského brali hypotéku s manželom,inak by nedali. On musel mať dostatočný príjem a zmluvu na dobu neurčitú.
Pripnem sa tu ak nevadi. Riešil niekto situáciu, ze žena na rd takze hlavný žiadateľ musi byt muž ale ten ma nad 40?
@anonym_a3f98d muz mal 50tku,ja 40tku
@anonym_a3f98d ak má príjem, hypo dajú, tak max na 25 rokov, na 30 už nie..
@anonym_a3f98d ak má príjem, hypo dajú, tak max na 25 rokov, na 30 už nie..
@anonym_3c2ecb príjem ma ako živnostník, ci dostatočný uvidime. Snad aspon na dvojizbak to vyjde bohvie ake budu ceny dalsi rok uz to nechceme odkladať. Dakujem
@anonym_a3f98d muz mal 50tku,ja 40tku
@anonym_553b3b super a akú sumu ste dostali na kolko rokov ak mozem vediet? Tiez si bola na rd a muž bol hlavný žiadateľ a ty si ručila?
@anonym_3c2ecb príjem ma ako živnostník, ci dostatočný uvidime. Snad aspon na dvojizbak to vyjde bohvie ake budu ceny dalsi rok uz to nechceme odkladať. Dakujem
@anonym_a3f98d tak teraz si to može trochu prisposobiť ak bude podávať daňové, príjem tam musí byť samozrejme.
Od daňového aké teraz podá to záleží
@anonym_553b3b super a akú sumu ste dostali na kolko rokov ak mozem vediet? Tiez si bola na rd a muž bol hlavný žiadateľ a ty si ručila?
@anonym_a3f98d muz bol hlavny,ja spoludlznik,my sme ale refinancovali hypo na nasu spolocnu nehnutelnost,175tisic,20r a splatka 1130 z toho 100vka je poistka,co uz sme mali aj plnenie pre uraz,2 cele splatky nam vratili spät na ucet.
@anonym_a3f98d keby brali rodicak tak nam schvalili len 150tisic,potrebovali sme 175tisic ale k tomu nam schvalili 40tisic ako uver na byvanie.Ale ten sme nepotrebovali,brali moj prijem k muzovemu.
@anonym_a3f98d tak teraz si to može trochu prisposobiť ak bude podávať daňové, príjem tam musí byť samozrejme.
Od daňového aké teraz podá to záleží
@anonym_3c2ecb Ano vie si to trochu optimalizovať tak uvidime ako to dopadne. Dakujem 🙂
@anonym_a3f98d keby brali rodicak tak nam schvalili len 150tisic,potrebovali sme 175tisic ale k tomu nam schvalili 40tisic ako uver na byvanie.Ale ten sme nepotrebovali,brali moj prijem k muzovemu.
@anonym_553b3b dakujem za skúsenosť 🙂

Nie.