Dostanem hypotéku pri sezónnej práci v zahraničí?
Dobrý deň, ja sa chcem spýtať či ma niekto skúsenosť a vie poradiť či v bankách dávajú aj hypotéky, keď pracujete v zahraničí napr. v Rakusku ale sezónne. My robíme sezónne stále v rovnakom hoteli už 3 roky s mesačnými prestávkami medzi sezonami a chceli by sme riešiť bývanie a dofinancovanie hypotékou.
Ďakujem za každú odpoveď.
@radka123217 Skôr nie ako áno. Ale je to individuálne. Prečo sa neopýtaš priamo v banke?
Hocijaky prijem nielen zahranicny musi byt pravidelny, co vy nesplnate. Plus kvalifikovana praca, co sa tyka zahranicia.
@radka123217 mne dali, ale je to uz dobrych 10 rokov. Plat mi zredukovali takze som tam mala otca ako dopomoc, potom ked som mala vyssi plat uz som tam bola sama na hypoteke
Je to komplikovane, ale nie nemozne. Aj my sme tak s muzom. Ale museli sme mat dobru historiu v banke - sezonny, ale pravidelny a dost vysoky prijdem. Splateny mensi uver bez ziadnej upomienky a mali sme aj dobre nasetrene, takze sme nebrali hypo na doraz.
Je to komplikovane, ale nie nemozne. Aj my sme tak s muzom. Ale museli sme mat dobru historiu v banke - sezonny, ale pravidelny a dost vysoky prijdem. Splateny mensi uver bez ziadnej upomienky a mali sme aj dobre nasetrene, takze sme nebrali hypo na doraz.
@anonym_83d95c my máme našetrené tak cca 50% nehnuteľnosti, lebo rozhodujeme sa či si máme hľadať skôr novú prácu celoročne na dobu neurčitú alebo ostať kde chodíme stále. Cíti len kvôli hypotéke by sme išli inde. Viem že VUB nás zrušila že pol roka musíme byt na dobu neurčitú ale či iné banky náhodou nemajú iné podmienky

@radka123217 pracu v zahranici pri ziadosti o hypo, posudzuje banka individualne,spytaj sa a uvidis.