Dostanem úver, keď som tehotná?

jana2223
27. okt 2013

Ahojte, chcela by som sa informovat ci mi neviete poradit ak by som otehotnela ci mi banka da uver na byvanie. Kamaratka mi spominala ze je s tym velky problem, ze sa dokonca informuju o tom v banke a ze ak by som bola tehotna tak mi nikto uver neposkytne. Nemate s tym niekto skusenost? Za kazdu jednu info budem nesmierne vdacna. Este som zabudla ze zatial som nikdy od banky ziadny uver ani pôzicku nemala.

anjelicek26
27. okt 2013

@jana2223 - urcite budu chciet vediet, ako to budes chciet splacat z materskej a rodicaku popri dalsich vydavkoch na dieta. Ak im povies, ze ides po pol roku do prace alebo budes pracovat s domu popri materskej, asi s tym problem mat nebudu. Ak budes tri roky doma, tak veru budu a budu chciet poriadne rucenie a daju ti zle uroky. Ak ti ho teda vobec daju.

lienkafoj
27. okt 2013

Nikomu nemusis vesat na nos, ze si tehu.... Ak pride k tomu, banka ziada od zamestnavatela dokldovanie prijmu spatne za urc. dobu /3, 6 mesiacov,.../ a nikde nie je kolonka, ci si alebo nie si tehu. Ak si si vedoma rizika, ze na MD a RD ti klesne prijem a ides do toho a vies ze to budes mat z coho splacat, nikomu nevesaj na nos, ze si tehu... kym to nie je na tebe vidiet 🙂

macamac
27. okt 2013

@jana2223 toto banka absolútne nerieši
ako ony môžu vedieť, že si tehu? a ako môžu vedieť, že napr. po šesťnedelí sa nevrátiš robiť?
pokiaľ splácaš, banke je jedno, odkiaľ máš peniaze 😉
sama musíš vedieť, či to zvládneš 😉
my sme poslednú hypo riešili, keď som bola v siedmom mesiaci, takže už viditeľná 😀 a nikto sa ma na nič nepýtal 😉

anatalia77
27. okt 2013

mňa skor zaráža,že si chceš brať hypotéku!!,až keď si tehotná

alami
27. okt 2013

@jana2223 ja som vybavovala úver s bruchom ako svet, nosila som voľné sako, nech si to akože nevšimnú 😀 😀 😀 tak neviem, či bola pani slepá, alebo jej to bolo jedno. Nikde na to nie je kolonka, ako už ktosi písal, ak mi zamestnávateľ potvrdil, že pracujem, nik sa ma na to nepýtal.

monulka82
27. okt 2013

@jana2223 aj keby bolo na tebe vidiet, ze si tehotna, ich zaujima len to, ci donesies vsetky potrebne potvrdenia a prehlasenia k vybaveniu uveru a zdokladovanie prijmu. Na MD by to bolo horsie... Ak vies splacat uver, tak si ho vybav teraz, lebo na tej MD ti ho dat nemusia...

ancura
30. okt 2013

Záleží aj na tom, či ideš do úveru sama alebo s niekým. Keďže si nikdy žiadny úver nemala, tak nemajú odkiaľ vedieť tvoju platobnú disciplínu. Preto je veľká pravdepodobnosť, že budú chcieť potvrdenie o príjme. Samozrejme záleží aj na výške a na nehnuteľnosti, ktorú ideš zakladať, ak je to teda hypotéka.... je tam veľa faktorov, potrebovala by som vedieť viac, aby som ti poradila..