icon

Dotácie od štátu na staré domy - Plán obnovy

paloma2811
16. mar 2023

Ahojte dievčatá viete mi niekto poradiť...Plán obnovy dotácia od štátu...máte niektorá skúseností ako to celé realizovať,ako to funguje , oplatí sa to vôbec vybavovať,za všetky odpovede vám budem vďačná ďakujem.

maryetta
2. okt 2023

@bounties áno pomaly robime. Nooo už teda sa to rozbehlo. My sme hned v aprili ked nebol mraz začali. Ako tak či tak by sme sa do toho pustili. Dotácia by bola ozaj bonusom.

bounties
9. okt 2023

Ahojte, podarilo sa vám? Už sa nedá podať, kým sme vypísali, už bol naplnený počet

janiska1990
9. okt 2023

presne!

emmaelzer21
9. okt 2023

Inak toto bol uplny vrchol drzosti...na webovej stranke mali count down o 0900 ze otvoria formular. Ja som ho zacala vyplnat asi mi to trvalo 15 min a ked som ho odoslala, tak mi vysla odpoved, ze uz maximalny pocet bol dosiahnuty. Akoze mi chcu tvrdit, ze za 15 minut sa 10 tisic ludi zaziadalo....

janiska1990
10. okt 2023

toto nech mi nikto netvrdí, že to nemali niektoré spoločnosti resp. firmy predpripravené. to nie je reálne vyplniť toľko žiadostí za tak krátky čas

majecka12
3. feb 2024

Ahojte 🙂 robili sme si zateplenie domu svojpomocne no a teraz zistujem, ze bude potrebne zdokladovat ako sme vyriesili odpad. Dostal sa tu niekto aj do tejto fázy? Neviete, ci to staci jednoducho odviezt na zberny dvor a obec mi dá tlačivo?

15barbara1512
10. feb 2024

@majecka12 ja som to.dalana skládku ale ja mam iný problém nemám blocky za materiál firma co mi zatepľovala ma úplne okaslala

majecka12
11. feb 2024

@15barbara1512 blocky netreba nie? Oni maju na to tabulky, vypočítajú podla vymery z certifikatu.

bounties
11. feb 2024

@majecka12 áno,máš pravdu

15barbara1512
11. feb 2024

@majecka12 ale keď príde finančná kontrola tak treba nie

15barbara1512
16. feb 2024

#všetci ahojte kolko ste platili za certifikát po.obnove ja naháňam už min pol roka a dnes mi konečnene poslali faktúru a ze 345🤔🤔 to fakt?lebo za prvý som platila len 140e

mimi852021
28. feb 2024

@15barbara1512 nám robili projekt ale upozornili má že certifikát bude stáť 350 e

sesesese3003
2. mar 2024

Ahoj , ja som robila 3.vyzvu obnov dom dodala som certifikat a vsetko presne do novembra a doteraz nie su vyplatene peniaze .Splacam pozicku a nemas sa kde dovolat ze kedy vyplatia ani v akom stave je co len sa uz posudzuje 3 mesiace . Neodporucam .

15barbara1512
2. mar 2024

@sesesese3003 ahoj ajja som.v 3 výzve akurát čakám na certifikat Po obnove a pôjdem zadať platbu a dávala si postou xi elektronický?

sesesese3003
2. mar 2024

@15barbara1512 vsetkko postou 1. Triedou doporucene s poistenim , ja som este certifikat dala v novembri .

lakebabe
2. mar 2024

@paloma2811 my to zvažujeme minulý rok sme tp nestihli. Zistila som ze par firiem núka službu, že ak to urobíš cez nich fasádu atď, že vybavia projekt a papierovacky za teba.

sesesese3003
2. mar 2024

@lakebabe my sme to robili cez zn. lebo maju stavebnu firmu a certifikaty boli tiez rychlo ale s peniazmi je to des ak mas este popritom aj ine vydavky . Najviac ma hneva ze vsade ta len odpinkaju cakajte cakajte , stranka ako u debilov - ze ja technicky typ neviem kde co kliknut a comu sa dopatrat. Ani v zmluve nemas nic napisane .

lakebabe
2. mar 2024

@sesesese3003 ved to ze nič o tom nevieme a minulý rok sme to nestihli budem sa musieť tomu povenovat a zistiť, lebo dom mame veľmi veľký a starší zatiaľ komplet reko len zvnútra tak ci tak budeme musieť riešiť strechu a fasadu

majecka12
2. mar 2024

@sesesese3003 od novembra je dlha doba 😥 my sme tiez v 3.vyzve, ale nie sme este ani v zozname prijimatelov 😢 tak ste na tom este dobre 🙂

mironka
2. mar 2024

My sme z druhej výzvy, žiadosť sme podávali tuším 10/2022 a v týchto dňoch, veríme, že sa dočkáme aj schválených peniažkov. Takže asi toľko.

15barbara1512
3. mar 2024

@sesesese3003 a fotky domu postou?lebo som s toho magor..ja pýtam certifikát už pol až mam do zásoby ale furt ma čas cas tak som zvedavá kedy mi ho da😪

henrieta2024
6. mar 2024

Dobry den,je tu niekto komu uz skutocne aj vyplatili financie?My sme sa zapojili do pilotnej vyzvy este pred rokom,mame to aj schvalene,sme uz medzi prijimatelmi,ale stale sa nikto nezmienil o tom kedy nam budu peniaze vyplatene.Ked sme pred rokom podavali ziadost,sme uz boli komplet po obnove!Akze nechapem..totalna katastrofa toto..clovek stale caka..kazde 2-3mesiace stale nieco dokladuje,ziadost o platbu poslana asi pred 4 mesiacmi a stale nic.Oni vobec nemaju ziadne lehoty na vyplatenie,odpoved,proste na nic...Takto sa to moze tahat roky..Clovek fakt straca trpezlivost a nevie nacom je...Proste nekonecny pribeh.🤮Ma uz niekto vyplatenu dotaciu prosim?Dakujem za odpoved.

majecka12
7. mar 2024

@henrieta2024 velmi pomaly im to ide. Vlastne ani nerozumiem tomu, ze ak sme 8 mesiacov cakali, kym to posúdia a schvália, preco este musime cakat, kym budeme v zozname prijimatelov. Ved uz ani nemaju co posudzovat a zase len musime cakat a potom zase cakat 😢 hlavne, ze ak my máme nieco dolozit, mame na to krátke lehoty.
Z pocutia viem, ze uz niektorí peniaze dostali, ale v akej vyzve boli, to neviem.

mironka
7. mar 2024

@henrieta2024 nam prave teraz prišli peniaze na ucet...uz sme prestavali verit,no muz sa nevzdaval...my sme z druhej vyzvy podanej 10/2022....

mimi852021
8. mar 2024

@mironka super gratulujem určite vám odľahlo. Ja stále čakám na zmluvu od decembra ale už pondelok začínajú robiť ale verím že všetko dobré dopadne. Tak sa nastavíme na ďalšie doby vybavenia dakujem

domi835616
8. mar 2024

@mironka ahoj.Co od vás všetko žiadali?Ja som podávala vo februári 23 tu zvýhodnenú.Teraz nám poslali podpísanú zmluvu a ze si môžme zadať o vyplatenie.Este musím dať spraviť certifikát po obnovení a neviem ze ci ešte budú niečo žiadať pred tým, než to vyplatia.

15barbara1512
8. mar 2024

@domi835616 dajte si cp urobiť čím skôr ja už na neho čakám mesiac

henrieta2024
8. mar 2024

@mironka suupeerr,tak uz to mate za sebou..Uz Vam prisla aj ta tabulka,kt.sa ma umiestnit na dom??Este bolo nieco potrebne dokladovat prosim po odovzdani energ.certifikate a ziadosti o platbu??Bol este potrebny nejaky iny krok?Neviem si uz predstavit,co este mozu ziadat...🙈Dakujem za odpoved.Pekny den

mironka
8. mar 2024

@henrieta2024 ďakujem pekne...bola to teda strastiplná cesta...tabuľka nám už visí na dome...my sme ešte museli opraviť nejaký údaj v certifikáte, a potom už prišli papiere z finančnej kontroly, kde zosumarizovali kontrolované dokumenty a v závere toho listu z tej financ.kontroly bolo uvedené niečo ako priznanie žiadaných prostriedkov z mechanizmu obnovy...bola tam aj možnosť, že vám uznajú menej, podľa ich výpočtov...nám uznali v plnej výške....ešte plynulá 10dnova lehota na odvolanie. Potom už prišla tabuľa na dom a vzápätí aj peniažky na účet...

henrieta2024
10. mar 2024

@mironka super,tesim sa s Vami😊dakujem pekne za odpoved.Uzite v zdravi.Pekny den Vam prajem😉