icon

Dotácie od štátu na staré domy - Plán obnovy

paloma2811
16. mar 2023

Ahojte dievčatá viete mi niekto poradiť...Plán obnovy dotácia od štátu...máte niektorá skúseností ako to celé realizovať,ako to funguje , oplatí sa to vôbec vybavovať,za všetky odpovede vám budem vďačná ďakujem.

mironka
10. mar 2024

@henrieta2024 dakujem krasne,drzim Vam palce,nech to aj Vy dobojujete do uspesneho konca.😊😉

pieksamaki
10. mar 2024

@mironka môžem sa spýtať aká tabuľa na dom?

sesesese3003
10. mar 2024

@henrieta2024 ja som si dala vypracovat novu objednavku a mi okamzite volali naspet a pytam sa ich kedy peniaze pridu na ucet . ked toto a toto budete mat ale ja sa Vas pytam na peniaze lehotu . Hned so mnou ukoncili hovor .

mironka
10. mar 2024

@pieksamaki tak po priznani tych penazi a vyplateni na ucet by na fasade domu mala visiet tabulka s označením Obnov dom...pocas trvania zmluvy o cerpani prostriedkov mechanizmu obnovy...ci ako...jednoducho v zavere poslu taku tabulku velkosti cisla domu a musite si ju umiestniť na fasadu domu,odfotit a obratom poslat foto...

mironka
10. mar 2024

@pieksamaki rabulka Obnov dom..musi visiet na fasade domu pod číslom domu....to ju dostanu ti,ktorym vsetko schvalia a pošlú peniaze...treba to na dome odfotit a obratom poslat fotku

pieksamaki
10. mar 2024

@mironka aha.. ..my ideme ešte len zateplovat

77daniela77
13. mar 2024

Zateplovanie,nieco k tomu....

https://www.youtube.com/watch?v=GnIH6XPeQ5Q
henrieta2024
13. mar 2024

@mironka dakujeme velmi pekne,snazime sa..uz 3x prerabame tabulku v energ.hodnoteni,lebo nie je vyhovujuca podla ich vzoru...Je to na porazenie,neviem,co este budu chciet a hladat🙁

lenka_2023
27. mar 2024

@mironka ahoj prosím ta prišla vám predtým aj kontrola ako vyplatili peniaze?

mironka
27. mar 2024

@lenka_2023 poslali nám papiere označené ako správa z finančnej kontroly požadovaných dokumentov. Že všetko je v poriadku a uznávajú žiadanú sumu...reálne nik u nás nebol,ak myslíš toto

lenka_2023
28. mar 2024

@mironka áno to som presne myslela. Super, vďaka.

bounties
1. apr 2024

A neviete náhodou, ci bude ešte nejaká výzva obnovdom? Mala byť v apríli, ale nikde nič...

majecka12
Autor odpoveď zmazal
steckina
9. apr 2024

Ahojte, ako je to s dokladovaním bločkov a faktúr prosím? Ďakujem

steckina
9. apr 2024

Resp. Dnes mi potvrdili že nám chystajú návrh zmluvy viete mi pripadne niektorá, ktorá ste si už celým procesom prešla, napísať kludne aj do správy, aké sú ďalšie kroky? Ďakujem.

dadaa76
12. apr 2024

@matabb73 nemusí to byt zdokladovane🙄

volletta
13. apr 2024

@henrieta2024 dobrý, ako nakoniec? Mne prišla odpoved, že moja žiadosť je neúplná, mám čakať poštu, doplniť alebo možno aj prerobiť. Rozmýšľam, čo asi nesedi. Už to máte poriesene? Dostali ste spätne odpoved, že to máte správne?

mimi852021
13. apr 2024

@volletta nám už prišla zmluva skontrolovali sme ju. Poslali spať tak už sme začali prerábať.

volletta
13. apr 2024

@mimi852021 super! Teším sa s vami. Dostali ste najprv notifikáciu mailom, že žiadosť schválili alebo ako mne, že bola neúplná?mne včera take niečo prišlo, som taká nepokojná, preto zisťujem.

majecka12
13. apr 2024

@volletta nam tiez najprv prisiel email, ze mame nieco doplnit, nevedeli sme co, cakali sme asi 3 tyzdne, kym prisiel list domov a potom sme to doplnili a cakali mesiac kým nam schvalili ziadost. A potom sme cakali 3-4 mesiace, kym sme mali zmluvu v CRZ. Tieto doby nemusia platit aj vo vasom pripade, pevne verim, ze to nebude take zdĺhavé 😂

volletta
13. apr 2024

@majecka12 jej ďakujem pekne. Prosím, čo ste mali vo vašom prípade na doplnenie? Ako úprimne budem vďačná, ak už to bude schválené. Čítala som celu diskusiu, niekto podával žiadosť asi 10/2022 a teraz v 2024 dostal peniaze. Takze nemám veľké očakávania 🥴

mimi852021
14. apr 2024

@volletta nám prišla notifikácia že sme splnili podmienky. Príde zmluva. Prišla do 4 dní asi a potom som ju podpísala a poslala späť. Keď bude zverejnená môžme požiadať o preplatenie.

majecka12
14. apr 2024

@volletta nam nesedelo cislo parcely na kolaudacnom a liste vlastníctva.

15barbara1512
3. máj 2024

Ahojte neviete niekto poradiť zmluvu už mame v PPM a moji rodiča spoluvlastníci chcú mi darovať mne a manželovi svoje podiely domu...a teraz nikde som nenašla ci sa to.moze alebo ako ďalej postupovať u notárky sme objednaný na podpis pondelok.teraz sa už nikde nedovolame.ci neprídeme o dotáciu ďakuje.

mimi852021
3. máj 2024

@15barbara1512 ahoj pozri videa obnov dom na nete. Som To tam zachytila, že odpovedali na takú otázku. Je tam nejaká podmienka určite. Nepamätám si to presne tak si to vypocuj radsej

bounties
3. máj 2024

@volletta a co vám bolo treba nakoniec doplniť?

volletta
3. máj 2024

@bounties nakoniec projektant zle vyhotovil energetické hodnotenie, pretože v predchádzajúcej vyzve netrebalo akési tabuľky a teraz požadovali. Dali nám 15 pracovných dni na doplnenie, ale da sa požiadať o predĺženie lehoty. Držte prsty 🥴

15barbara1512
3. máj 2024

@mimi852021
Ahoj no tak tie videa ma ozaj nenapadlo ďakujem kuknem

michaela_1804
16. máj 2024

Dobry den, ma prosim niekto skusenosti s firmou obnova-domu.sk? Tvrdia nam, ze dotaciu vybavia na 100%, len neviem no... dakujem

eeerickal1
16. júl 2024

Mňa by tiež zaujímalo že ako to vlastne chodí keď si to dáš takto cez niekoho spraviť, či sa to vôbec oplatí, či to nie je zbytočné a či s tým má niekto skúsenosti. Kúpili sme starší RD a potrebuje nejaké tie opravy, no cena materiálu je v dnešnej dobe na porazenie. Jasné že niečo na rekonštrukciu máme odložené, no toto by dosť potešilo.