icon

Dôvera verzus VŠZP. Ktorú zdravotnú poisťovňu by ste si vybrali?

12. feb 2025

Ahojte. Mam taku otazku, ktoru poistovnu by ste si vybrali pre dieta, Doveru alebo VSZP? Ja som vo Vseobecnej, cely zivot som tam bola, nejak som nepotrebovala to riesit, ale vraj uz su same problemy so statnou poistovnou, tak neviem...Pocula som od znamych ze Dovera preplaca detom lieky, okuliare aj ine veci... Ako by ste sa rozhodli vy? Dakujem

deti95060810
12. feb 2025

ja viem zas inak...
Dôvera je dobrá pre zdravých ľudí... Všeobecná je dobrá ak je akýkoľvek zdr. problém...
my sme všetci vo Všeob.

veverkaa2
12. feb 2025

Môj syn má dôveru. Vo všeobecnej boli tieto problémy: nechceli uhrádzať psychologický stacionár kam syn chodí, nechcú uhrádzať predpísanú domácu CPAP liečbu a stalo sa, že zrušili synovi vopred naplánovanú hospitalizáciu v nemocnici. Dôvera skutočne vracia preplatky za lieky ( nie všetky), príspevok na okuliare je iba u zmluvného očného, ak chodí dieťa do optiky kde síce je očný lekár príspevok nedostanete. Dôvera má napríklad bezplatný benefit - kožné vyšetrenia , podrobnosti na ich stránke alebo v aplikácii

oceanahory
12. feb 2025

My sme presli pred rokom do Doveri kvoli benefitom, ktore ponukaju a aj z dovodu, ze mame zlavy aj v nemocniciach, ci instituciach, ktore patria pod Penta hospitals. Vzhladom na aktualnu zdravotnu starostlivost na SK sa spoliehame skor uz iba na sukromne zdravotnictvo a takto mame aspon viacej benefitov.

oli18
12. feb 2025

Urcite Dovera. Statna sa tuneluje,nie su peniaze, potom ju oddlzuju a takto dookola.

ivanakal
12. feb 2025

Urcite Vseobecna.

gov
Odpoveď bola odstránená
katie253
12. feb 2025

Mne detsky primár vravel, ze pre deti je lepšia VšZP nakoľko hradí viac vyšetrení, napriklad z krvi, dôvera toľko nepreplatí. Pre dospelých zase vravel, ze Dovera je ok.
My sme prešli do VšZP

miskamisiq
12. feb 2025

Nemám skúsenosť s dôverou ale mame VšZP a syn mal zdravotné problémy. Ci vyšetrenia, či pomôcky, ktoré sme potrebovali alebo mlieko, ktoré mal odporučené lekármi a nebolo kategorizovane (400g škatuľka stala cca 70 euro) tak nám na žiadosť začali preplácať. Takže so Vszp mame pozitívne skúsenosti.

matusformanek
12. feb 2025

VšZP mi 15 rokov prepláca drahu liečbu. Nemôžem povedať ani jedno zlé slovo

katty123456
13. feb 2025

@gov čo sa týka zubarciny,zrejme myslíš benefity...ale to sa predsa zrusilo...,som. V Dôvere a aj tak si dentálku i všetky plomby platím sama..v tomto sú poisťovne rovnaké.

ivana335
27. feb 2025

Dobrý deň , ja som v Dôvere a som veľmi spokojná s ich službami všetky liečby mne aj deťom vyplatili bez akýchkoľvek problémov. Hlavne všetko sa dá vybaviť cez internet rýchlo a bez zbytočného čakania dokonca aj prihláška . Ak by ste mali záujem pripájam aj link na prihlášku .
https://prihlaska.dovera.sk/formular?kz=0005534561

mmte1234
Autor odpoveď zmazal
mmte1234
7. mar 2025

Dôvere sme veľmi dlhé roky celá rodinka, sme s ňou veľmi spokojný. Je to ZP aj s skvelými benefitmi. ZP sa zo zákona hradí tak by sme z nej vedeli vyťažiť čo najviac. A ta ďalšia výhoda je ak by ste neboli spokojný o rok je tu možnosť ďalšej zmeny. Myslím si ze by ZP Dôvera mala dostať šancu aj u vás. Dá sa to jednoducho elektronický priebehu 2 minút. Kde nemusíte nikam chodiť a nič riešiť všetko potrebné urobia za vás. Ak máte záujem posielam vám link, na tejto adrese mozete vyplnit prihlasku do zdravotnej poistovne Dovera https://prihlaska.dovera.sk/formular?kz=9058000122 .

sonula
8. mar 2025

Ja by som isla do dovery. Teraz ako jediny obnovili zubny benefit. A pre deti ho maju vcelku fajn. Stat dal menej financii na ten benefit, tak radsej trochu isekali dospelych, aby sa dostalo viac ludom a dali viac detom. A mju 100e na oci a 300+300 na lieky.

mery34
8. mar 2025

@deti95060810 to je taký mýtus, čo radi šíria. So VšZP sa práve naopak pri problémoch viacej čaká a sú tam limity, ktorých sa držia - naplní sa limit, nie je vyšetrenie, operácia.

lucia147852
8. mar 2025

My máme všetci dôveru. Ja som spokojná a to ja medzi zdravých ľudí nepatrím. Vždy všetko ok.