Druhé dieťa a financie

adka1992
1. jan 2015

ahojte nevieme sa rozhodnut ci mat druhe dieta alebo nie. Mame 14. Mes synceka a srdce velmi tuzi po druhom babatku...no mame obavy jednaj ako to zvladnem z dvoma detmi, ci bude v poriadku tehotenstvo kedze o jedno som uz prisla...a v takom pripade neviem ako by som sa postarala o syna, potom sa bojime ci bude zdrave mali by sme dakovat bohu ze mame 1 zdrave tak sa bojime chciet viac a hlavne sa bojime financne ako to zvladneme...zijeme si teraz celkom dobre no 2 ma ersku nedostanem a z rodicovskeho prispevku sa bojim ze nevyzijeme. Mame uver a velke vydavky a manzel ma dobru robotu ale plat nie je stale rovnaky a robota nie je vzdy ista okrem toho mal zdr. Problemy takze Pn-ka je u nas casta...velmi sa bojim ze to nezvladneme prosim napiste mi ako zijete a zvladate to dakujem

siska53
1. jan 2015

@adka1992 ja len rychlo - ak sa obavas,tak to este nerieste,podla.nicku si este mlada.
My mame 2r.roziel. Vyhoda bola,ze ja som.matersku mala. Deti su narodene v 1mesiaci a vrla som toho mala neutralneho plus vymenenho s kamoskou,dost veci mam zas pre syna zdedenych od svagrininej kamosky po jej synovi a casto kupujeme v lidli ci tescu,daju sa najst kvalitne a lacne veci (niekto to riesi nakupom na burzach-aj tu napr.). Kocik,fusak,postielka boli. Tiez mame hypo,mm je na vlastnom,tiez to nie je vesele. Ale zvladame,keby daco,idem naspat do prace. Vlastne uz o necele 3m.aj pojdem.
Aj u vas to tak moze byt,mnohe pracuju aj z domu alebo sa vratia skor ci vymenia s muzom na materskej.

Ale fakt,ak sa obavas,pockajte chvilu. Ja som mala pri narodeni 2.dietata uz 37r.,tazke my sme tolko cakat nemohli nemuselo by sa podarit. No je pravda.ze este nam.trochu vedia pomoct rodicia,aj ked nemozem.ockavat 100%pomoc,predsa,maju aj svoje zdrav.problemy a najma svokrovci aj vek.

A preco nebudes mat narok na 2.matersku?

adka1992
autor
1. jan 2015

Nedavno mi zanikla zmluva tak preto nemam narok aide o to ze rozmyslame nad abdominoplastikou pretoze mam brucho vo velmi zlom stave a potom uz druhe nemozeme mat takze tazke rozhodnutie . Ked tu citam ako to ma vela rodin tazke financne tak sa bojim nechcem syna rozmaznavat ale nechcem zit tak ze mu nebudem ani nam vediet kupit ani to najpotreanejsie...

miku1
1. jan 2015

@adka1992 Máme deti s 2 ročným rozdielom, narodené obe v máji, takže všetky veci po staršej sú dobré aj mladšej. Kopa peňazí tým pádom ušetrená 🙂 Keď aj nakupujem niečo nové, tak väčšinou v tescu alebo v lidli, prípadne tu na bazári. Našťastie som mala 2 materské, takže sa to dalo. Platíme byt, dom, hypotéku + milión ďalších výdavkov, ako to už býva. Ľahké to nie je, ale dá sa to. A keďže našetrené peniaze sa pomaly minuly, tak nastupujem do práce. Oboch rodičov mám doma, na dôchodku, takže sa o mladšiu dcéru postarajú, čo mi mama hneď aj po druhom pôrode navrhla sama. Staršia chodí do škôlky. My sme deti takto po sebe aj chceli, nakoľko s manželom máme už aj svoj vek. No ty si podľa nicku mladučká, na druhé dieťa máte ešte kopu času, tak si zatiaľ užívajte to jedno, a potom, keď sa budete cítiť na druhé tak do toho 🙂 Ja osobne som vždy vedela, že chcem minimálne 2 deti, aj keď manžel túži ešte po jednom.

adka1992
autor
1. jan 2015

Nash@ rodicia pracuju este vsetci a min 10 rokov budv a ani financne niepsu najlepsie

stanulienkat
1. jan 2015

Ved si spravte babo o par rokov. Take babo nieco stoji,tak necaj,ze ti niekto poradi zazrak. Ked sa nedajboze nieco stane z coho budete splacat hypo a starat sa o dve deti? Tu ti optimistky urcite poradia aby si sla do toho,no riad sa aj rozumom.

jana_eyre
1. jan 2015

@adka1992 tak len ty vies vasu skutocnu financnu situaciu.. aj my mame hypoteku a naozaj velku, aj uver.. manzel ma dobru pracu ale vela vydavkov mame na byvanie.. mam deti s 20mesacnym rozdielom a zijeme celkom v pohode, ale to sa neda porovnavat, kedze neviem ako to je s peniazmi u vas..

v kazdom pripade - ja si osobne myslim, ze je jednoduchsie mat obe deti doma aj pri jednom rodicovskom prispevku, ako jedno v skolke co su dalsie vydavky a jedno doma - pretoze tam je financna situacia ohrozena viac.. /u nas aj statna skolka stoji 70e/ aj preto si myslim, ze je lepsie mat deti skoro po sebe.. potom ked pojdu do skolky, tak uz aj druhy rodic ide do prace a preto sa to lahsie zvlada.. my by sme mali este v pohode zvladnut aj tretie, takze chceme ist dotoho..

adka1992
autor
1. jan 2015

Ja po druhom velmi tuzim ale strach je asi silnejsi

siska53
1. jan 2015

@adka1992 a ta plastika to je to brucho? Mas rozostupene svaly?

adka1992
autor
1. jan 2015

To neviem ale ovisnute brucho mam velmi

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
siska53
1. jan 2015

@adka1992 lebo ja mam aj diastazu brusnych svalov(to su tie rozostupene svaly),mala som aj pruh,ten li po 2.tehu operovali spolu so zlcnikom.
Operaciu tych brusnuch mi neodporucali nie kvoli pripadnemu dalsiemu tehu,ale preto ze riziko prevysuje vysledok. Vraj je tam vela komplikacii kvoli zapalom,dlha rekonsvalescencia,co si nemozem dovolit (staci,ze po pruhu som nemohla dvihat bremena vratane vtedy 7m.dcerky 2m.a pri tej diastaze je to niekolko mesiacov.

Tu je inak aj tema na tie svaly a su tam niekde aj rady na cviky na to brucho.