Ex mi nechal dlh. Čo teraz?
Dobre rano. Ex si pocas manzelstva napoziciaval peniaze od cudzich ludi, v tomto pripade je to jeden spolocny znami, s ktorym uz 2r niesom v kontakte (nemali na to zmluvu ani papier o požičaných peňazí), vcera ma skontaktoval s tym, ze mu to musim dosplacať. Ja som kontaktovala ex, a povedal mi ze on to platit nebude a zrusil hovor.
A ja teraz neviem co robit, dostavam rodicovsky a rodinne pridavky (400€) a to je tak všetko, čo mi poradiťe ? Ďakujem
Spoločnému známemu povedať ze nech sa obráti na ex. Nič viac. Nedaj sa zatiahnuť do žiadneho vysvetľovania. Vždy iba krátku vetu, obrat sa na ex. Bodka.
Pokial to nevymaha za neho exekutor, riesila by som to tak ako pisu vyssie.
Neblázni, že ty to musíš doplácať. Známemu by som povedala, že ty si žiadne peniaze od neho nedostala, že to nie je tvoj dlh a nič splácať nebudeš. Hlavne rázne, aby to aj pochopil
@jumama keby aj vymáhal exekútor, čo s tým má ona?
Autorka, požičal len tak? Bez papiera? A co keď na teba skúšajú nejakú habaduru? Známemu by som pekne povedala, že ex je svojpravny a nech kontaktuje jeho.
A ešte dodám, bolo ti ešte vôbec počas manzelstva? Kde mas zaruku/istotu, že nie až po.
@skeblicka777 exekútor by to mohol vymáhať ako ich spoli ny dlh z manželstva, ale ak to bolo z ruky do ruky je to slovo proti slovu a známy nemá žiadne doklady, tak to žiadny exekútor momentálne vymáhať nebude, ale pozor už som sa stretla aj s tým, že za mojou kamoškou došiel chlap, že je exekútor a vymáha dlh jej ex, našťastie bol doma aj jej otec a ten po ňom chcel doklady a papiere tak sa pratal. To bola tiež taka pôžička pri pive.
Nemas absolutne ziadnu povinnost za neho nic splacat
Nasrat.
@skeblicka777 Tak bohuzial ak nemali oddelene BSM pocas manzelstva, tak nielen majetok, ale aj dlhy su spolocne. A ak by to bol tak ako pisu vyssie oficialne niekde zaznamenany dlh, nejaku zmluvou potvrdeny... tak by bol vymahatelny.
Spolocnemu znamemu by som povedala,ze s tym nemas ty nic spolocne,nech sa obrati na policiu a vymaha to od ex.V opacnom pripade sa na policiu obratis ty.
neje papier nieje dlh ... znamemu posli cislo na ex a nech ta uz viac neotravuje inak ho nahlasis na policiu za obtazovanie ...
Známemu povedz, že ty s tým nemáš nič spoločne a teda nič platiť nebudeš. Nemajú ja to papier, tak nech ide za exom a vymáha si to po svojom.
Známemu by som len toľko. Ak má pocit ,že ja mám splácať nech osloví exekútora či súd. Takéto tlačenie na pílu by som absolútne nebrala na vedomie. On už nevie ako a od koho tak ide po tebe. No popravde bez papiera nemá nič ani na ex..proste naletel a teraz ho to sere 🤷
Nie, podla prava nie si dlzna a nesmies zaplatit tomu cloveku ani 1 cent.
Odpoved: zablokuj si toho znameho a ak este nahodou dojde ku kontaktu: Mne ste nic nepozical, nebola som pri tom, o nicom neviem a co si o sebe myslite? Aj vam ked niekto cudzi zavola, ze chce od vas len tak peniaze mu zaplatite? Dovi. (Polozit, blokovat)
Bohuzial je to nespravodlive ale v manzelstve su tvoje aj dlhy aj ked si o nich nevedela a peniaze nevyuzila. A spolicni znamy ma pravo ich pytat aj od teba. A zrejme ta navstivy aj exekutor. Skuste sa dohodnut nic ine ti neostava. Oboznam so situaciou jeho rodinu- mozno mu dohovoria.
@zuzinka888 prečo ju strašíš nezmyslami?? Nič iné jej neostáva?? Ved jasne píše, že ten takzvaný dlh nie je oficiálne "na papieri". Takže nie, nenavstivi ju exekútor a nič platiť nemusí
Nic nemusis, nech si to znamy riesi s dlznikom. Papier nemaju, mozu ti fukat praskovy cukor do zadku a myslim (a to je teda skor otazka na pravnika), ze toto sa malo vysporiadat pocas riesenie rozvodu aj s majetkom. Prikazat ti platit nieoc za ex, moze len exekutor a aj to na to musi mat dovod. Len aby to nebolo tak ze tvoj ex, charakter, sa s tym dlznikom dohodol, nech to pyta od ex...
Čo teraz? No poslať ho za EX. Čo s tým máš ty? Požičal si od neho,od neho nech to vymáha. Má nejaký doklad,zmluvu, čokoľvek? Nemá .Ty si mu dačo podpisovala? Nepodpisovala. Tak nech nespekuluje. S týmto by si u mňa nikto neškrtol. Takých by bolo, čo to skúšajú na kadekoho,aby dostali svoje prachy späť. Jasne mu vysvetli, že tebe nic nepozical,tak nech ta viac neobtazuje,inak ho nahlasis na policiu. Toto si musi vybavit s tvojim EXom.
Hned ho nasmeruj na ex, nech jeho otravuje a vymaha od neho. Ty s tym nic nemas. Hadam to nebudes platit z rodicovskeho. Este by som muzovi dala vediet, ze ty s tym nic nechces mat a nech si to riesi. Kamarat urobil chybu, ze to nema cierne na bielom.
Vedela si o tej pôžičke od známeho, alebo ti ju manžel zatajil?
Prečo sa on neobracia na exmanežela ale na teba?
Ešte aby nebolo, že si to len vymysleli a skúšajú na teba.
Spoločný známy zrejme nepochodil u tvojho Ex tak to skúsil u jeho Ex. Nech si to rieši s ním, čo má teba čo otravovať s hovadinami.
Hlavne sa k tomu vobec nevyjadruj aby to nebolo pouzite proti tebe ako dokaz ze nejaky takyto dlh za manzelstva vznikol. Takze vobec nesir info ze ex si napoziciaval peniaze, ani kolko si pozical, ani na co ich minul... vobec nic. Ani s exom.sa o tom nebav. Nic nevies. Nic. Vobec sa s tym.znamym o tom nevybavuj max ho vzdy odkaz na exa, ty o nicom nevies. Toto si zapamataj a tymto sa riad.
Keďže neni o tom žiadny papier a nič tá s tým nespája tak by som známemu povedala nech tebe dá pokoj a nech si to rieši s ex veď predsa ty si si ich od neho nepožičala
Buď rázna a nenechaj sa zastrašiť aj tak to nemá ako dokázať že ich požičal a ty už s ex nemáš nič spoločne v takých veciach

"Ex si počas manzelstva NAPOŽICIAVAL" tzn.ze ON si požičal, on vráti.
Tzn.,ze známemu by som povedala, ze nech túto vec rieši s tým, komu dal peniaze, ze ty si to nebola. A exovi by som napisala, nech ma z tychto "jeho kšeftov" vynechá a nech si spláca dlhy.
Buď rázna!