icon

Extrémne ceny potravín

daniela2202
19. sep 2022

Akú naj extrémnu cenu potraviny ste videli v obchode? Ja dnes v coop jednote olej Heliol 1l za 6 eur....😂😂😂👎👎👎

zemiakovysalat
20. sep 2022

@hopsadobrandejsa tych 85%odkial beries ? Lebo co poznam to na cierno maju podnajmi 😅 minimalne percento ludi plati dan z podnajmu.

maciatkolulu
20. sep 2022

@zojkaaa tak ti rada zajtra odfotím tie rakúske, slovenské poznáš.... Vážne si urobím tú prácu. Ale teda za 1,29 nekúpiš zaručene, tak ako my v nedeľu, čerstvý, slovenský, kvaskovy

luccija
20. sep 2022

@evica17 to naozaj?a kolko potrebujes toho mlieka do pudingu a krupice?odhliadnuc od toho, ze su to same nezdrave vec.Tak pouzi zahustene sladene mlieko ako ja som za setrenie, ale toto je uz vela varit detom z vody..Alebo si kup puding co sa zaraba s vodou ja iny nekupujem len jeden druh.

hopsadobrandejsa
20. sep 2022

@lukavluke

"Slovensko má najdrahšie potraviny v rámci V4. Dôležitým faktom však je, že ceny na pultoch neurčujú pekári, cukrári či cestovinári, ale práve obchodníci."

Ano, obchodnici urcuju konecnu cenu produktu ktoru spotrebitel zaplati....nie EU. Preto maju Billa, Kaufland, CooP, Lidl rozdielne ceny produktov. Nie preto, ze "EU" je lepsia kamaratka s nemeckym Lidlom nez s rakuskou Billou.....

evica17
20. sep 2022

@vespertine inak sa snažím aj s vajíčkami ušetriť, vo veľa koláčoch takých obycajnejsich stačí len jedno vajíčko a nie toľko koľko píšu. A väčšinou dám len žĺtko a bielko hodím do polievky. Aj tak je to len koláč na mlsanie,netreba tam toho tak veľa a vajíčka zjeme inak radšej.

luccija
20. sep 2022

@hopsadobrandejsa bud rad, ze si ten dom kupil bol to dobry krok😀

cocolino234
20. sep 2022

@mec321 a aj tak dokazuješ 🤡😂 proste klaun a ešte aj bez peňazí. :( Už to tu raz bolo povedané ale keď budeš mať na vlastné bývanie, tak sem príď, dovtedy nemá význam s tebou komunikovať. Takže ti želám pekný deň, vynechaj podpriemerné články a zači zarábať viac, aby si ženy na mk nemusela presviedčať o príjme, ktorý podľa všetkého neexistuje. Viac tu čas strácať nebudem, ten stojí peniaze. Tvoj je očividne zadarmo, keď sa tu už druhý deň snažíš ľudí presvedčiť o tvojom konte. Myslím, že k tebe už bolo povedané všetko a preto už nebudem reagovať. 🙂

zemiakovysalat
20. sep 2022

@guiseppinka Dubaj, jedno izbovy apartman hotovy tak o 2 roky 😁

lukavluke
Odpoveď bola odstránená
zojkaaa
20. sep 2022

@maciatkolulu ale ved ja som len napisala co som alurat vcera pocula v radiu ja sa s tebou nehadam 🙈 jasan ze sa da kupit aj lacny ale ten mij za 2.2 bol baleny a semiackovy tak obal a semiacka stoja viac ako ked nevaleny a uplne obycajny nejaky a po dalsie odfotme slivensku a rakusku vyplatu na tej idtej pozicii 🙂 takze z pomeru vyplaty a ceny sme tu na Sr asi Svajciarsko ☝️Nie vo vyplate len tie ceny 🙄

evica17
20. sep 2022

@luccija tak puding,krupicu jeme občas,palacinky a také máme často, a moje dieta pije mlieko z pohára celkom dosť, ráno aj večer, tak nevidím potrebu ho pridávať už do jedla a pre dospelých to nie je nevyhnutná zložka potravy. A muž a dieťa zapínajú palacinky,lievance mliekom. Jeme syry,jogurty a iné mliečne veci.

zobaka
20. sep 2022

@luccija moj tiez tak nechal zdedeny dom, ze netreba, ked to spocitam, mohla som mat byt aj dom, ale presne ina doba bola, ludia mali dostatok a vedeli ze ked sa nieco "udeje" k byvaniu sa dostanu, lebo proste bolo dostupne a ako vravieva moja mama bol taky dobry a spravodlivy - ao pises aj ty o svojom, ze by ani klinec nevzal od nikoho

mec321
20. sep 2022

@cocolino234 Niekto má aj iné priority v živote, ako mať vlastné bývanie 😉 Takže keď toto v tej hlavičke pochopíš, potom mi môžeš niečo vysvetlovať. Pekný deň

mec321
20. sep 2022

@cocolino234 Nikoho nepresviedčam, len poukazujem na to, ako sa má človek dobre, keď nemá záväzky 😂

gubcikova
20. sep 2022

Mozarella najprv 0,49€,na začiatku júla 0,59€,na konci júla 0,69€, august 0,79€ a dnes 0,89€ 🤦

lukavluke
Odpoveď bola odstránená
hopsadobrandejsa
20. sep 2022

@zemiakovysalat

"Vyše 70 % Slovákov vlastní nehnuteľnosť, ktorá je nie je zaťažená hypotékou. Podľa najnovších údajov Európskeho štatistického úradu Eurostat má hypotékou nezaťažený byt či dom v priemere len 43 % Európanov. Slováci sú rekordérmi aj v celkovom vlastníctve. Každý deviaty z nás býva vo vlastnom. V podnájme je len 9 % ľudí."

Ja si tieto veci necucam z prsta a hoci mi neprekaza ak ludia prihodia smajlika do spravy aby ubrali mojmu prispevku na vaznosti ci pravdivosti toho co pisem, v konecnom dosledku ostavaju fakty faktami.

Ano, viac ako 85% ludi na Slovensku je osobnym vlastnikom nehnutelnosti ci uz zatazenej hypotekou alebo nie.

Ja si nikoho dotknut nechcem lenze ja si veci nevymyslam a v pripade potreby svoje argumenty viem aj zdovodnit cimsi viac nez len " jedna pani povedala" alebo " mam to potvrdene od susedy".

Pekny den prajem 🙂

cajomila
20. sep 2022

@zobaka Myslím, že to bude teraz v celej EÚ.
Však keď už bohaté Nemecko ľuďom káže sa nekupat, nekúriť...kam sme sa to dostali.
Detto Švajčiarsko...nariadených 19 stupňov na vykurovanie.
Ozaj v ktorom okrese by ste? Zaujíma ma ,kde plánujú on-line výučbu v škole.

hopsadobrandejsa
20. sep 2022

@luccija ja som to kupil este LTT by som povedal. Aj napriek nedostatkom co som musel opravit by som ho za taku cenu teraz uz nekupil a k tomu este hypo s nizkym urokom. Dnes som uz realne zarobil na dome aj usetril na hypoteke. 🙂

hopsadobrandejsa
20. sep 2022

@lukavluke aha, ok teda 🙂

Pardon.

mec321
20. sep 2022

@lukavluke Nikto nehovoril o nájmoch, ktoré ponúkajú ľudia, že sú výhodnejšie, takže sa naučte najskôr čítať. Áno, terajšie nájmy sú nevýhodné, ale keby tie nájmy sú ponúkané štátom, tak by to bolo výhodnejšie ako hypo 🙈 Podobne to je aj v zahraničí.

zobaka
20. sep 2022

@peony13 lebo u nas ked sa len zapocuje v ovzdusi slovo "kriza" hned po nej urcite dusevne zdevastovane osoby capnu a ci je objektivna kriza, alebo nie, ide sa vsetko zvysovat, cenu elektriny vzdy reguloval stat, teraz ti Sulik doporuci montaz ziarovky, dalsia vec, ked si vieme vyrobit dostatok energii, preco kur...ako u idiotov to predame do zahranicia a odtial vlastne kjupime za tazke prachy naspat 😂 ako u idiotov, mna cuká len to pisem..ako pises v Polsku bol aj kamos v polovicnych cenach plno veci doniesol...Madarsko? vedeli im zastresit cenu benzinu, tu nasi nevedia nic, nasa vlada ciste tsunami a zlo pre ludi..dane? o 280% isli hore dane za byt a uz sa vyhrazaju exekuciami, ak nemas do sumy splatene, nie u nas sa "nic neda" vsade inde ano, u nas nie, akoze vsetko sa "da prezit" ale my sa zial s nasimi prijmami nemozeme porovnavat so zahranicim, ke si ludia mali z coho nasetrit a maju z coho platit, ked za rovnaku robotu tu dostane cvlovek 600 e a v zahranici 4000

jaroe
20. sep 2022

@hopsadobrandejsa podporu agra mali poliaci vždy. Za socíku tam fungovali farmári, po revolúcii samozrejme tiež plus dotácie. Tiež tam bolo aj v minulom režime dovolené podnikať, také tie drobné zivnosti. V Maďarsku to iste. U nás za socíku snaha za každú cenu rozbiť vzťah roľníka k pôde a žiadne súkromné podnikanie. A pritom rovnaké spoločenské zriadenie. Ja neviem, či si z krajín urobili pokusné laboratoria a skusali, že čo ako bude fungovať. A teraz to isté. Prečo my tú potravinovú sebestačnosť nemáme? Veď vieme, že je to dolezite, aj ľudí tu máme šikovných, tak prečo? Kto nám zväzuje ruky? Niektorí si tu robia posmešky, že možno existujú nejakí "oni" ale ako ináč je toto vysvetliteľné?

zobaka
20. sep 2022

@cajomila Kosice

bessie12
20. sep 2022

@mec321 ked od cca 1200€ ti je výhodný nájom, tak ja potom neviem 😂😂 aj ľudia v zahranici beru hypotéky, lebo je rozdiel platit cca 800€ aj s hypo za svoj dom/byt ako cca od tych 1200€ nájom 😉

mec321
20. sep 2022

@bessie12 Hovorila som že nájom cez štát vyjde lacnejšie ako hypo, nie nájom ktorí ponúkajú bežní ľudia!!! Sa uvedomte..
Keď niekto býva v nájomných bytoch v obci, je to lacnejšie ako v nájme od súkromníka.

lienka.7
20. sep 2022

@hopsadobrandejsa ano, len treba priznať, ze veľké % vlastníkov nehnutelnosti bez hypo su práve dôchodcovia, pripadne ešte naši rodicia, co byty pozostávali za lacný peniaz potom splácaní cez mladomanzelake pôžičky. Ja som si robila len taky mini prieskum v nasej bytovke. Jedini, ktorí majú hypo 100% su práve mlase rodiny, mladí ľudia. Ti starší hypo proste nemajú.
Celkove cisla su preto znacne skreslene.
ps staci si pozrieť kataster, nepotrebujem k tomu žiadny SU ani EU aby mi.urobila prieskum

anonymous87
20. sep 2022

Stacili mi prve strany 🤦‍♀️ Toto je ina haluz. Akoze prosim si kontakt na dilera, lebo niektore musia naozaj na niecom ficat 🤣🤣🤣🤣
Zabojasteri utocia ✌️

bessie12
20. sep 2022

@mec321 za mna ziaden nájom. Ani priatel s tym nesúhlasí a to sam vlastní dom. Tak ci tak chceme zobrat, tebou nenávidenú hypotéku a kupit novy vacsi dom.
Žijem v zahraničí, tak viem aké najmy tam su, aspon v tej danej krajine, kde som. 😉

hopsadobrandejsa
20. sep 2022

@cajomila

Zijem vo Svajciarsku a to s tym setrenim nie je realne len vecou penazi. Urcite nie v pripade bohatych Svajciarov ale jedna sa o nedostatok zdrojov. Svajciari tohto roku vyprodukovali menej elektriny kvoli extremnym sucham a nizkym hladinam vodnych nadrzi.

Je uplne jedno kolko penazi mas na ucte. Ak kuris plynom alebo olejom, ale nadrz z ktorej ho odoberas je prazdna, budes dobrovolne sediet v zime.

Ano Svajciari maju tiez setrit energiami aby bolo dostatok energozdrojov pre priemysel pretoze ekonomika musi bezat. Zima v byte sa da prezit pretoze je to kratkodobe obmedzenie.