Možnosti stravného pre predavačky: Karta alebo finančný príspevok?
Dobrý deň. Stravné lístky predavačkám v Coop Jednota vraj dávajú len vo forme stravovacej karty, ktorú je ale možné použiť len v sieti Coop Jednota. Podľa zákonníka práce je možné zvoliť aj finančný príspevok na stravovanie. Ako to máte vy, čo pracujete v Jednote? Žiadal si niekto aj finančný príspevok namiesto karty a dali vám ho? Ďakujem.
Žiadaj finančný príspevok, neminuté peniaze ti nikdy neprepadnú, vieš ich použiť všade a na čokoľvek.
Ja som mala aj stravovaciu kartu a teraz mám peniaze na účet. Viac mi to takto vyhovuje. Nie je pravda, ze stravovacou kartou môžeš platiť iba v Jednote (ale tu môžeš zaplatiť všetko, aj nepotravinový tovar, aspom u nás to tak funguje), môžeš aj v iných obchodoch alebo reštauráciách. Na stranke firmy, ktorá má tvoju stravovaciu kartu a ked sa tam prihlásiš podla čísla na karte, nájdeš zoznam, v ktorých podnikoch sa dá platiť touto kartou. Viem ze napr Kaufland nemal, tesco a lidl iba potraviny, ale mohlo sa to zmeniť. U nas si kolegyne nakupuju veci do domacnosti, ktore potrebuju, takze nemusia inde chodit. Mne viac vyhovuje na úcet, aspom lepšie preklieniem tie 2 týždne do výplaty.
A každy rok sa pýtajú, či chcem na účet alebo stravovaciu kartu. Takže sa to dá zmenit. Tušim v auguste alebo septembri sa to pýtajú.

Ano a dali.