icon

Extrémne ceny potravín

daniela2202
19. sep 2022

Akú naj extrémnu cenu potraviny ste videli v obchode? Ja dnes v coop jednote olej Heliol 1l za 6 eur....😂😂😂👎👎👎

falbala132
20. sep 2022

moj postreh k cenam potravim je asi taky, ze ja osobne to nejako nepocitujem, som ciastocny vegetarian - t.j. maso len cez niektore vikendy, nejem ziadne spracovane potraviny, nevyprazam (pouzivam teplovzdusnu fritezu), zeleninu nakupujem len sezonnu a v akcii, letnu v akcii, cucoriendky, jahody kupim v lete na kila a zamrazim, jem aj vela strukovin, obilnin, proste zdrava chutná strava plna zivin. a robim to tak uz dlhsie, ked sa este neriesili ceny, kvoli zdraviu a fakt to vyjde lacno. je v tom aj vela bielkovin a staci par korenim a je to aj plné chuti. za tych 5 € za jednu zbytocnu tatarku alebo liter oleja mam bez preháňania navareny plnohodnotny obed pre pár ľudí.

zemiakovysalat
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
20. sep 2022

@mec321 dobre vieš, ku ktorému z tvojich príspevkov smerovali tie moje. Cvakala si v jednoizbáku 100 eur za nájom a 250 eur za energie, z platu 1200 eur. Na toto som reagovala, viem, čo sú nájomné byty, nenarodila som sa včera. Máš pocit, že výška nájmu v nich bude nemenná? Že tých nájomných bytov je dostatok? Ty si si stále mlela o svojej slobode, ktorú máš, keď platíš nájom a neplatíš hypo. Snažila som sa ti vysvetliť, že je úplne jedno, či nebudeš mať na hypo alebo nebudeš mať na nájom, problém nastane tak či tak. Či máš pocit, že ťa v tom nájomnom byte nechajú bývať grátis? Trochu si uprac pojmy, lebo keď si mýliš prenajímateľa s nájomcom, tak je to ťažko.

zemiakovysalat
20. sep 2022

@elizabet173 ona uz na mk nie je 🙂 škoda slov..

derdia
20. sep 2022

@daniela2202 je strasne co s nami robi, to je normalne katastrofa.

oblecenie99
20. sep 2022

@zemiakovysalat Áno, aj v obci, kde bývajú naši je jedna bytovka s cca desiatimi bytmi, ktoré boli rozchytane skôr, než nabehli buldozéry, ale konkrétne som písala o druhom najväčšom meste na Slovensku, kde býva najviac ľudí z východu kvôli práci a tu ak sa človek nezadĺži na hypo, tak môže ísť jedine do nájmu 😕 vedľa nás prenajali susedný dvojizbák za 700 eur.

zemiakovysalat
20. sep 2022

@oblecenie99 Borisko postavi 🤣

elizabet173
20. sep 2022

@zemiakovysalat no večná škoda! Kto nám bude teraz otvárať oči? Dávať rozumy? Som zhrozená, ako to bez nej dáme. jedine, že by sa otočila o 360 stupňov a vrátila pod iným nickom,

sticker
oblecenie99
20. sep 2022

@zemiakovysalat Vraj aj sú realitou, podľa tých bilboardov, tak len hľadať lupou 😁

bessie12
20. sep 2022

@zemiakovysalat noooo, pochválila sa a posla ... 😁😁

zemiakovysalat
20. sep 2022

@oblecenie99 ja nemám čas hladat nájomne byty . Ja ešte hladám 200 eur na dieta 😅

lady_hurts
20. sep 2022

@elizabet173
@lukavluke bola natoľko "nad vecou", že radšej odišla z koňa 😁

drahomirrra
20. sep 2022

Z normalnej temy ste zas a znova spravili kurin. Fakt skoda reci tu.

sisaka
20. sep 2022

@cocolino234 ty si tak mimo, že musím reagovať. Ty netušíš, čo je hospodárska kríza, niekedy je lepšie sa nevyjadrovať, ako trepať dve na tri.
Si myslíš, že v hospodárskej kríze predáš byt/dom na ktorom máš hypotéku a ešte aj zarobíš nie? 🤦‍♀️
V takých situáciách budeš rada, ak predáš pod cenu a nezoberie ti všetko banka. Žijem v Kanade a tu sme to mali v 80tych rokoch, cena ropy klesla, prišla kríza - ľudia predávali domy s nábytkom aj autami, všetci bankrotovali, bol obrovský narast samovražd, ľudia prišli o úplne všetko, vrátane zamestnania.
Vieš koľko bol úrok? 20%!!!!

evica17
20. sep 2022

@sisaka tiež to tak ružovo nevidím že však predám dom/byt a pôjdem do menšieho a ešte aj zarobím na Tom predtým. Hlavne keď xy ľudí bude mať rovnaký problém splácať hypo,energie a hypotéky budú nedostupné .

vevesh
20. sep 2022

@evica17
@sisaka to sa tazko vysvetluje mladym, ktory nezazili hospodarsku krizu, pad bank, zmenu rezimu ci ine perlicky. Myslim, ze ukrajinci by vedeli o svojich hypotekach a nehnutelnostiach teraz rozpravat, aby sme nesli daleko od slovenska....

kinderzwillinge
20. sep 2022

@zuzinabila Takze ludia, info z rodicovskeho je, ze skoly maju info z ministerstva, ze sa predbezne planuje v januari distancne vzdelavanie a podla zimy aj februar, pretoze skoly nemaju rozpocet na to, aby kurili. Okrem ineho sa zdvihli vsetky poplatky, zrps, triedny fond, poistne, strava, platby za pracovne zosity.

zemiakovysalat
20. sep 2022

@kinderzwillinge ved skolam navyšili rozpočet...

kinderzwillinge
20. sep 2022

@zemiakovysalat To nespochybnujem, len navysili im aj faktury za plyn, elektriku, vodu, potraviny na varenie...
Akoze mozes mi verit, ze nie som nadsena z nicoho a take emocie, ake rodicia dnes predviedli som teda este nevidela a to mam deti predposledny rok v skole.

lucia31
20. sep 2022

@lenkasarka to by sme mohli zostať relatívne kľudní😅

zobaka
20. sep 2022

@kinderzwillinge ano aj u nas to uz oznamili, ze sa bud ezrejme ucit online ako nahle sa ochladi

doriiis
20. sep 2022

@kinderzwillinge ...u nas sa zatial nezvysilo nic🤷

lucia31
20. sep 2022
katulienkax
20. sep 2022

@kinderzwillinge vivaaat sankcie ale sme tomu putinovi dali !!!!!
Dakujem Ursule, dakujem nemcom a ekoteroristom, dakujem ze nase deti budu sproste, nielen z 2 rokov korony a teraz dalsie roky sa nebude kurit, dakujem vsetkyyyym!!!

katulienkax
20. sep 2022

a inac zaujimava logika, na kurenie skolam nebude a na OCRky bude?? ja som si to zratala na OCRkach stat viac zaplati ako na kureni, neviem ako rozmyslaju pani na ministerstve, ja som si zratala keby si vsetci prvostupniari vzali OCR

kinderzwillinge
20. sep 2022

@doriiis Bud v klude, urcite zvysi 🙂

canis_lupus
20. sep 2022

@kinderzwillinge nám v MŠ na rodičku povedali, že od nikto nevie, čo bude po decembri 🤦 Kolegyňa bola na rodičku včera a vraj im povedali, aby doniesli deťom do škôlky hrubé nohavice a svetre, lebo nebudú kúriť. Len hodinu pred spaním. Skoro som odpadla, keď som to počula. Trojročné deti pod Tatrami v budove bez kúrenia!!!

helen334
Autor odpoveď zmazal
daniela2202
autor
20. sep 2022

@pssssst007 fúúú 😂👎

pssssst007
20. sep 2022

@daniela2202 to ešte bolo aj mrazené k tomu 🤣