Extrémne ceny potravín
Akú naj extrémnu cenu potraviny ste videli v obchode? Ja dnes v coop jednote olej Heliol 1l za 6 eur....😂😂😂👎👎👎
@canis_lupus A toto akoze hygiena dovoli??
Grcat sa mi chce z celeho sveta 😔
@canis_lupus im dobre šibe, nam tak v skole na strednej nekurili, sme sedeli v zimnych vetrovkach a sa triasli, odvtedy som mala problemy s oblickami
@daniela2202 jedle oleje, stupli nehorazne,,registrujem to asi oood marca zhruba...nase oleje sa uz vyrovnaju cenovo niektorym olivovym cininym kvalitnejsim olejom..vobec nechapem take zdrazdnie,kedze nasich olejnatych plodin je vraj dostatok a tieto ceny su tu dlhsie nez avizovane zdrazovanie energii a ropy
@katulienkax podla mna v škole hlavne ide o druhy stupen a stredne školy, kde už deti doma by boli sami.
😁 ah neviem, cele zlé
@katulienkax prečo by mali byť sprosté ? Však sú aj homescholeri a tí sprostí nie sú. Len sa im treba venovať trochu ohľadom školy. Je to zložitejšie ale dá sa, a ak sú rodičia aj na ocr tak ešte lepsie
@evica17 nie kazdy rodic ucivo ovlada, vie ho podat, naucit sa s detmi. Vsak su tu aj taki medzi nami, co mali z fyziky ci chemie 4ky. Co sa takito ludia poucia s detmi, ked to ani oni sami v skole nezvladali? Alebo naopak ludia s fotografickou pametou, ale bohuzial ani za cely svet to nevedia vysvetlit, ako sa k vysledku dopracovali. Nie je to take jednoduche a ked uz sa platia dane, tak nech idu tam, kam su urcene a nie tolerovanie ulievania statnych penazi tomu kamosovi a hentomu....
@evica17 Jane viem, minulý rok sedrli pro otvorených oknách, vraj, aby nedostali virus🤣🤣🤣nö dobre, ale prežili to a dokonca boli decká nejaké zdravšie. Tak netreba hysacit. Mne sa na tom najviac paci reálne, že ľudia prestávajú plytvať. Treba hľadať za zlam aj dobre. Vzdy sa niečo nájde.
@katulienkax Presne tak, len kedy toto ludom docvakne??
@maciatkolulu Ak by ludia zacali setrit energie, lebo by im to niekto vysvetlil ako malym detom v skolke, aby pochopili vsetci a ludia by to uznali a povedali si, teda ano, ten clovek ma pravdu, je to v najlepsom poriadku.
Ale ked zacnu ludia setrit, lebo to dostanu prikazom s vydieranim, tak toto asi uplne ok nie je a nieco je velmi velmi zle.
@kinderzwillinge
inteligentný človek nepotrebuje ani príkaz, ani vysvetľovanie ako v škôlke.
@kinderzwillinge u nas su poplatky v skole rovnake. A nikto nic o zatvarani NA 100% nevie.
@vevesh neviem, poriešiť sa dá všetko, komunitu rodičov a tam sa nájde niekto kto vie určitú vec, vysvetlí, alebo na YouTube je vel videí o rôznych oblastiach. Riešenie sa vždy nájde, len treba hľadať. Vzdelanie je pre mňa priorita pre deti a spôsob by som si už našla aako aby sa naučili. A áno dane by s nemali ulievat a rozkradat, ale to už ťažko poriešiť teraz, a aj kedysi boli uhoľné prázdniny a v pohode. Treba sa prispôsobiť situácii aká tu je, a nie je to len SVK ale celá eú
@mondolina To je mozne, ale ani inteligentny clovek nebude dobrovolne doma chodit naobliekany a drkotat zubami, rovnako ako nebude prekurovat byt ci dom na 25st, aby mohol chodit nahy
@mirage Neviem, podla coho skoly na rodicovskych informuju o distancnom v januari, v kazdom pripade u nas to vcera zaznelo.
Poplatky na zrps sa zdvihli z 15€ na 20€, toto ale rozhodla rodicovska rada, nie priamo skola, triedny fond z 5€ na 7€ a poistne z 1€ na 2€. Stravne islo tiez hore, ale neviem presne o kolko, lebo moje deti na obedy v skole nechodia.
@maciatkolulu to je pravda, že ľudia prestávajú plytvať a snažia sa šetriť. Je to veľké pozitívum pre planétu.
@kinderzwillinge a niektorým ľuďom žial nevysvetlis, proste pokiaľ na to majú (a aj nemajú) tak nejakú potravinami,energiami a všetkým čím sa dá. A veľa ľudí až toto pohlo, čo sa deje. Ale nik to nedostal príkazom,nemusíš šetriť ničím,len tvoja peňaženka to značne pocíti, ale pokiaľ na to máš,môžeš si robiť čo len chces. Zatiaľ.
@kinderzwillinge tak je niekde chyba v programe, keď to ľudia väčšinou nevedia. Hold, dostanú zjavne príkazom... Inak to evidentne nešlo.
@evica17 U nas zatial este prikazy nenastupili, to je pravda, ale mozeme to ocakavat. Staci sa pozriet, ako sa obmedzuje v Nemecku a inych krajinach, tam na to idu pekne tvrdo, Svajciari sa priamo vyhrazaju, ze kto bude kurit na viac ako 19st ma velky problem.
@kinderzwillinge ale bude prať uteráky po jednom použití... 🤣
@kinderzwillinge na sk prikazy nebudú ak by aj bolo, Slovenky národ si nájde cestičky ako odrbat, úplne bez problémov, žiaľ na sk pôjdu ceny tak hore, že sa bude odpajat, exekuovat a hold už sa nebude kúriť na 25 vo všetkých izbách s otvorenými oknami a prať každý deň 3 veci dokola a sušiť v sušičke a tak, no
@maciatkolulu Z tohoto mam aj ja obavy, z tych exekucii a ze ludia pridu o byvanie
@maciatkolulu V potoku jedine...
@kinderzwillinge no ale to neberiem ako nejaké obmedzenia, 19 stupňov je úplná pohoda, a pre tých zimomravejsich stačí sveter,tepláky. Ako ľudia sú v dnešnej dobe rozmaznaní a zhickani , a a poznám veľa inteligentných ľudi ale žiaľ napr ekologické cítenie a také že šetriť tak to nie, lebo na to majú, kupujú. Aj tu častokrát čítam že ako nemajú už kde znížiť spotrebu plynu,elektirny,oni už znížili na 21 stupňov a nižšie už nepôjdu, ale nevedia ako to zvládnu.
@kinderzwillinge tak budú musieť šetriť.... Väčšina domácnosti to vie dat. Presne tým šetrením. My sme doma minulý rok mali zapnuté kúrenie 3x,mame výbornu izoláciu, slnečný byt. Plus proste v spálni nekurim vôbec, detská sa nepoužíva zatiaľ. A v obývačke bolo prijemne. Kúpeľňa a záchod, chodba teplé. Proste, keď to človek číta ako sa kúri, lebo hento, tamto, ono.. Plus vetra a tak, ľudia sa budú musieť naučiť. Aj ja sa učím že reálne nenecháva nič v príde zapnuté. Nám prišla celá brožúra s vypoctami, kde sa dá ušetriť. Ono 220 eur zab76 m2 je dosť mesačne len elektrina, ešte v tom nie je kúrenie a tepla voda, 🤪. Tak musíme rozmýšľať. Aj keď sme ani predtým neplytvali nejako, ale napr sušička je iba pre súrne prípady teraz. Áno, je to menej pohodlné vyťahovať susiak, da sa našťastie na terasu a vešať atď. Ale mne to vôní krajšie z terasy ako zo sušičky. Hľadám pozitíva
@evica17 19 je bohuzial aj pre mna malo, 21 je pohodova teplota na normalne denne fungovanie v mikine, v noci je 18 - 19 ideal na spanie.
@kinderzwillinge este mi dotetaz nikto nevysvetlil, ako chcu kontrolovat domacnosti, ze niekto kuri na viac ako 19 stupnov🧐🧐🧐 cize vyhrazat, sa mozu kolko chcu, ale v reale mozu tak akurat prekontrolovat firmy, ktore su donutene na homeofice znova zakonom (u nas v nemecku kvoli korone a nie kureniu, i ked asi aj toto je dovod....) a sukromne si kazdy moze vykurit barak podla lubovole a jeho financii....

@hopsadobrandejsa Samozrejme, mat vlastne byvanie bez hypo a najlepsie rodinny dom bude v tychto psycho casoch vyhra a aka taka istota, len kolko ludi ma to stastie, ze takto byva??