Extrémne ceny potravín
Akú naj extrémnu cenu potraviny ste videli v obchode? Ja dnes v coop jednote olej Heliol 1l za 6 eur....😂😂😂👎👎👎
@maciatkolulu pokial, viem, Ústava ešte stále platí , a článok 42 hovorí:Občania majú právo na bezplatné vzdelanie v základných školách a stredných školách, podľa schopností občana a možnosti spoločnosti aj na vysokých školách. Cize, to, ze kazdy sa ma starat sam o seba nie je v sulade s nasou ústavou...štát nemá cvakať všetko, ale má výrazne pomáhať rodinám vychovávať ďalšie generácie, lebo deti sú budúcnosť.💪a ked ideme hlbsie, štát nie je abstraktný pojem.štát si aj ty a tvoje dane.
@maciatkolulu a pozri si aj dalsie články , čo všetko náš štát bezplatne garantuje každému občanovi. lebo podľa toho, čo píšeš, ani nevieš, na čo všetko más ty sama právo.
A našla som za 33€ taky istý balik v druhom obchode
@maciatkolulu ja pracujem v socialnej oblasti a napriklad to hladanie diagnoz, o ktorych pises ...neviem ako sa diagnoza da hladat, bud ju mas alebo nemas . vysetrenia ti ju potvrdia alebo nie.na to su posudkovi lekari,ktori zhodnotia ...atd,atd.cele je to o dost komplikovanejsie a je to skor naopak a sice, ze je to dost prisne posudzovane.a tiez dalsie veci, o ktorych hovoris...praveze na Slovensku to nemame az take ruzove po socialnej stranke, ako sa zda.ale vnimam to tak, ze ludia si dokazu aj to malo zavidiet...ano, aj invalidne dochodky si zavidia, aj rodicovske prispevky zo zdravotnych dovodov dietata a podobne davky.je to smutne cele.
@csillagvirag a to som si myslela že mall je ten obchod,kde nájdem najlacnejšie veci.
@zuzinabila bud si ignorantska k okoliu alebo naivna, neviem, ktore z tych dvoch. Staci si vojst do ktorychkolvek terminoviek a akonahle sa blizia 3 narodeniny, maminy tu hladaju moznosti na predlzenie plateneho rodicaku (lebo nemaju miesto v praci, chcu dalsie dieta atd.), a ver tomu, ze vascina z nich ho aj dostane. A potom je tu druha strana, matky s postihnutymi detmi, kde musis doslova na urade a posudkovych lekaroch boxovat, aby ti dali prispevok/pomocku/ pomoc pre postihnute dieta.🙄🙄🙄 v mojom okoli si drviva vacsina "vybavila" invalidny, aby dostavali prispevok k platu.🤦♀️a potom nechapes, ked ti posudkova lekarka povie, ze dietatu, ktore je cely zivot postihnute, a ma nezvratne postihnutie podlozene uz roky xy lekarmi, ze ti rusi invalidny, lebo "sa to uzdravi"😳😳😳😳
@vevesh nemyslíš vážne?! Tak sa mam začať bat, že ich to tu chytí zase, nejako som sa uvoľnila... Asi predčasne.
@zuzinabila si robíš asi srandu... Inak neverím tomu, čo si napísala beriem to iba ako pokus o srandu. Sama som bola svedkom toho, ako dve matky mali vybavene rodičky do 6 na absolútne zdravé deti, jedna sociálna fóbia a preto bolo decko celý deň za štátne v škôlke a druhe neviem. Ale zdravé ako repa a v škôlke. Moja dcéra s hydrocephalom nemala. Ale nna intolerancie sa dávajú teraz a pre vážne prípady sú samé zamietnutia, posnaz sa a nájdeš si tu veľa tém. Možno ti pomôžu v kariernom raste.
@maciatkolulu netusim 🙄🙄 ono sa to teraz tak bije- brutalna inflacia, ktoru nemecko zatial 30 rokov nezazilo, vojna na ukrajine a ako bonus jesenna korona s novym ministrom, ktory demonstruje, ako ludi nas*at viac. Normalne mam chut zbalit kufre a adios do nejakej normalnej krajiny...😤😤
@maciatkolulu @vevesh ak mas podozrenie z toho, ze na uradoch mohli take pripady prejst napr.cez korupciu, rodinkarstvo a pod. je tvojou povinnostou to nahlasit, a nie si to ulavovat na modrom konikovi
@vevesh až tak? Tu je zatiaľ kľud, ceny si rastu, pekne vyššie a vyššie, ale s koronou dávajú pokoj. Si ma fakt ľahko znervoznila. A išli ste už domov? Škola asi...
@vevesh @maciatkolulu tu je vasou povinnostou nahlasit to, o com tu verejne pisete.
https://www.upsvr.gov.sk/ustredie-psvr/integrov...
@zuzinabila ty si naivna level stotisic. Skus si tu prelistovat forum a zacat nahlasovat nicky, ak nemas co na praci. A mozno o 20 rokov sa k niecomu aj dopracujes🤦♀️ neviem, ci si mala co do cinenia s vysetrovanim a sudnictvom na sk, ale po mojich skusenostiach je dovera hlboko pod bodom mrazu.....Ja som rada, ze sa nemusime opat hadat s posudkovou lekarkou, ci nam prispevok pre postihnutu osobu daju alebo nie a nie riesit inych a ich prispevky....
@vevesh
@maciatkolulu
pisali ste o konkretnych pripadoch zo svojho okolia. poznate ludi z okolia, ktori si "vybavili" invalidny dochodok a matky, ktore mali dieta s diagnozou socialna fobia v skolke a boli na predlzenom rodicovskom zo zdravot.dovodov. nehovorim o prispevoch v diskusii, ale o vasich konkretnych skusenostiach. urcite by som verejne nevykrikovala, ze mam podozrenie na trestnu cinnost a ze som ju nenahlasila. mozes sa na mne vyburit, ze som naivna, ale teba zavazuje zakon, takze velmi nevyskakuj
@drahomirrra
Ako keby ste nevedeli,že hoaxy sa zásadne šíria tak, že sa píše úplne všeobecne. Následne autor odkáže, že si to má dotyčný naštudovať a ak sa ukáže, že autor len klamal, tak to zakončí tým, že predsa môže mať vlastny názor. Celkovo ide len o rozoštvanie spoločnosti a šírenie strachu, rovnako ako cez covid.
A to sa tu ešte menovaná dáma so mnou hrala na slepú babu, že ja sledujem Bombica, možného kráľa hoaxu.
@draik Ja to velmi dobre viem. Planovala som si pockat na odpoved pani diskutujucej, pricom som jej jasne pisala, o com su hoaxeri a ze jej odpovede su vagne a vseobecne.
Odpoved neprisla. Ale zase, dobre. Napisat konkretne, v com prezidentka sluzi cudzej mocnosti a riskovat zaklopkanie prislusnikov PZ na vchodove dvere, to chce guraz a odvahu. Tu hoaxeri nemaju.
@draik Vazeny pan pravnik, ja som sa s vami na slepu babu nehrala, daneho cloveka nikde nesledujem, ale je fakt, ze som na Youtube nejaku jeho tvorbu videla, pretoze mi bola sama ponuknuta, comu celkom nerozumiem, kedze ho ani nevyhladavam a tam som videla, ze on pouziva dane slovo, ktore ste uplnou nahodou pouzil vy tu.
A ano, nechcela som napisat priamo jeho meno a uz vobec nie verejne, kedze po nom ide Naka a obdoba nasej Naky v UK.
A po dalsie, ja som tu nikomu nedoporucovala, aby si niekto nieco studoval, napisala som len, ze staci sledovat cinnost danej osoby a nie, ze ma po nej patrat.
Ked mate potrebu robit zo mna konspiratora co je smiesne, ale ok a hoaxera, tak nech sa paci. Ak ste s pracou pani prezidentky vsetci spokojni je to super a v dalsich volbach jej pokojne dajte znovu svoj hlas, ak sa bude uchadzat o tento post, je to vase svate pravo a nikto vam do toho nema co kecat.
Ale bohuzial tie indicie, ktore poukazuju na to, ze to s nou nebude uplne ako ma su a je na kazdom cloveku, ake info su prenho prijatelne, comu veri a comu nie.
Staci sa len zamysliet nad tym, odkial sa zrazu dama zjavila, pred kandidaturou sa nijak politicky neangazovala, pol Slovenska ju ani nepoznalo, ale E..t asi vedel co robi.
Viac tu z pochopitelnych dovodov pisat nebudem.
Posledna vec, s viacerymi z vas som sa stretla v X inych diskusiach a nikdy som na nikoho neutocila, komunikovala som s vami slusne, o to iste som sa snazila aj v tejto diskusii, ale ked niekto nema argumenty a zacne byt ironicky a oznacovat ma za konsipratora a hoaxera, tam uz dalsia diskusia nema zmysel, toto je podla mna uplne ubohe, nemam co napisat, tak aspon spravim z druheho idiota.
Túto tému ešte nezmazali? samé doťahovačky sú tu a hašterenie.Som zvedavá kolko bude mať táto téma ešte stránok
@evica17 Sú aj prípady, keď si tento typ učenia
môžu vybrať aj samotné deti (poznám nejakých domškolákov).
V drvivej väčšine ale samozrejme rozhodujú rodičia.
Nič to ale nemení na fakte, že ak človek má záujem o domáce vzdelávanie, je tam šanca, že ho to bude aj baviť.
Ale ak je do toho donútený, je veľká pravdepodobnosť, že ho to baviť nebude.
Mojim deťom napr. dostatočné vzdelávanie nevyhovovalo.
Veľmi ich chýbal reálny kontakt s deťmi/ učiteľmi.
@kinderzwillinge V ustave je napisane, ze prezident sa pred zvolenim musi politicky angazovat? Prave naopak, nie je podmienka dokonca ani nie VS. Limituje ho iba vek, aby mal uz nejake zivotne skusenosti.
Eset? Eset je jedna spickova spolocnost, ktora nam robi vo svete take renome, ze ju ine nedobehnu, ani keby jej sli oproti. A vdaka nej a jej podobnym firmam, ktore platia dane v astronomickych vyskach maju mnohe dezolatky tu kazdy mesiac milionty rodicak na ucte. Lebo z dani tych utrapenych zivnostnikov, ktori odvadzaju nula cela nula hovno to proste nebude.
Zaujmove skupiny su v kazdej krajine, v kazdej krajine priamo ci nepriamo ovplyvnuju verejne dianie. Je to normalne, ba priam ocakavane, ze im zalezi, kto povedie stat, ktory ramcuje ich podnikanie. Keby si bola toppodnikatelka a topmilionarka, nerobila by si inak.
Oni mohli navrhnut koho len chceli, podstatne je, co si vybrali obcania. Ja osobne som p. Prezidentku registrovala uz ako advokatku v ramci jej predosleho posobenia.
Je mi na vracanie z ludi, ktori dokazu topit cloveka, ktory ich vo svete reprezentuje tak, ze nam ho polka sveta zavidi.
@drahomirrra manžel bol z práce na EU summite pred dvoma týždňami, mali pozvaneho Paľa Luku z Esetu na prednáške a naozaj je to mimoriadna osobnosť, veľmi inteligentný a inšpiratívny👌.
@kinderzwillinge z duše neznasam všetky tie konšpiračné teórie, už by som aj na to zabudla, že to existuje, nikto v mojom okoli tým nestráca čas, tu na MK je mi to vždy pripomenute. Našťastie, nestracam svoj život myšlienkou, ako mi niekto strašne chce zle. Je to waste of time/waste of life. Naopak, žijem v nastavení, že mi Niekto (Boh) chce veľmi dobre (som veriaca). Je to oveľa príjemnejšie, vyskúšaj.
@kinderzwillinge skoly to nemaju odkial vediet, NIC este nebolo oficialne vydane, cize siria poplasne/falosne spravy. A to, ze u Vas bolo odhlasovane, ze sa zvysia poplatky, neplati inde. Lebo tvoj povodny prispevok vyznel velmi katastroficky, typu : bude zle, vsetky poplatky idu hore, a skoly sa zatvoria.
@mirage Kotol na jednej zo základných škôl zatiaľ nezapli, no keď začnú kúriť, budú mať veľký problém. Riaditeľ očakáva, že plyn, ale aj elektrina pôjdu hore o 200 až 300 percent. Základné a stredné školy samy nezvládnu platiť vysoké ceny energií. Ak im štát nepomôže, budú musieť šetriť. A to tak, že deti nechajú doma a prejdú na online vzdelávanie.
Ja sirim katastroficke spravy?? Nie, to robia skoly a snad si nemyslis, ze som si vymyslela, ze nam to vcera bolo na rodicovskom oznamene.
Co sa tyka zvysenia vsetkych poplatkov, ja som bola ticho, lebo viem, ze s tym aj tak nic nespravim, bohuzial mozem akurat zatnut zuby a platit, ale ini rodicia ticho neboli a triednej mi bolo v urcitych momentoch uprimne luto.
@kinderzwillinge ved ani deti nemusime ucit doma, tiez moze kazdy veamci setrrnia si vyratat kolko a ako dlho ma mat zapnutu elektriku, ak robi muz a ja z domu, hold na deti nevyslo 😵💫. Dovolime iba tolko kolko chceme. Nikde neni mapisane, ze ja musim zabezpecovat to co maju dodavat ini!
@samkolea Ja viem, ze to nie je spravne riesenie, ze zavru skoly a nech sa ucia deti doma s rodicmi, ale realne, co s tym spravime. To by sa museli vsetci rodicia spojit a vzburit, ale toto sa nestane, ani keby sa neviem co dialo.
@kinderzwillinge Napisala som "siria", nie "siris". A ja by som sa triednej zastala, co s tym ona do kelu ma?

@maciatkolulu nie moj vymysel, ale Lauterbachov, a do Ostern este pre istotu kazdy povinne jednu alebo dve davky s rozostupom 3m (alebo coronu alebo ako bonus koronu k 2 ockovaniam) inak nie je ockovany✌👌👌👌 takze ani do ostern nestiham ziskat status ockovany a tych 50 milionov, co sa zaockovalo, tak sup sup na dalsiu davku priamo na omikron vyvinutu....🙈🙉🙊🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️