icon

Extrémne ceny potravín

daniela2202
19. sep 2022

Akú naj extrémnu cenu potraviny ste videli v obchode? Ja dnes v coop jednote olej Heliol 1l za 6 eur....😂😂😂👎👎👎

mec321
19. sep 2022

@draik Ukáž mi bežnú rodinu, ktorá nemá hypotéku, ktorá si dom/byt kúpili v hotovosti. Samozrejme sa to nebude týkať všetkých, napríklad takýchto to sa to netýka, ale väčšina ľudí na SR žije na dlh, majú hypotéky, úvery, a pre nich iné východisko nebude

mec321
19. sep 2022

@draik a nájomca v tomto prípade je štát, ako aj vo Viedni napríklad

fadama
19. sep 2022

Biblia sa napĺňa. Bude veľké súzenie akého ešte nebolo. Budeme počúvať o vojnách, veľká chudoba bude .... ( nie, nie som šialená, zatiaľ 🤣🤣)

draik
19. sep 2022

@mec321
Znovu Vám to nevyšlo - namiesto hypo bude platiť nájom? Veď to výdavky skoro rovnaké.

mec321
19. sep 2022
lenkasarka
19. sep 2022

@fadama tak ja radšej idem z tejto témy, lebo ja ochvilku asi sialena budem.
@mec321 obávam sa, že si sa už úplne opustila

mec321
19. sep 2022

@draik 😃😃😃 Tie nájmy budú nižšie, ako samotná hypotéka. Ide o to, aby ľudia NEVLASTNILI 😂
Myslím, že sa už stalo dosť vecí na to, aby si každý vedel spraviť názor aj sám.. Tak ako ho mám ja, máte ho aj vy. Ja Vám ho neberiem 😂

mec321
19. sep 2022

@lenkasarka Upustila nad sprostosťou niektorých ľudí, presne tak

draik
19. sep 2022

@mec321
Okrem obratu v stupňoch by bolo vhodné sa doučiť aj iné základné pojmy. Nájomca totiž nie je štát, ale mohol by byť akurát tak prenajímateľ, čo je dosť podstatný rozdiel. Hlavne však prenajímateľom nie je štát, ale byty spravuje samospráva.
Ja len dúfam, že ste sa nehrali na odborníčku aj na covid.

lugie
19. sep 2022

Dnes som kúpila v jednote menší chlebík za skoro 2,50€ 😂

mec321
19. sep 2022

@draik 😂😂😂 Ok, ja nie som odborník, ale laik ktorý má aspoň trochu oči otvorené - a to, že nenazvem niečo tak, ako má byť, stále som v princípe povedala to isté.

draik
19. sep 2022

@mec321
To len ukazuje, aká je relevancia Vašich názorov. Hlavne, že máte názor, všakže.

mapa
19. sep 2022

@draik na 180% som si ista, ze je to mocna odbornicka na covid. Ale moze byt vlastne velmi spokojna, lebo vsetci ockovani uz su vlastne mrtvi, takze vsetko bohatstvo zeme ostane tym vzdelanym, co mali svoje necenzurovane zdroje, otvorene oci a chapali, co sa to tu vlastne deje..
Problem solved 💪

kinderzwillinge
19. sep 2022

@sim_mi Temy s ocikanymi testami su zmyslupnejsie, pri nich nevadi, ze je ich kazdy den 10 novych??

mec321
19. sep 2022

@draik Tak ako vy 😉 Každý kto chcel, pochopil čo som napísala, a kto to nepochopil a mal za potrebu to riešiť, len poukazuje na tú ľudskú sprostosť. Veď takí kričia najviac.
Ja osobne, keď viem, že niekto nemá pravdu, pousmejem sa a som ticho. Lebo proste viem, a nepotrebujem si niečo dokazovať. Múdry človek nemá za potrebu riešiť. 😃 Dovidenia

doriiis
19. sep 2022

@mec321 ...my sme kupili v hotovosti dom ale pred mnohymi rokmi.

mec321
19. sep 2022

@doriiis veď vravím, ak niekto už neplatí hypo len energie, tak je to ešte v pohode.. 😊 len horšie budú na tom tí, ktorí tú hypo majú.. 😌 a dôchodci, ktorí majú 500€ dôchodok, nedajbože ak už je len jeden.. 300€ ak by mal energie, ako vyžije?

doriiis
19. sep 2022

@mec321 ...bohuzial,to tak vyzera.Len ono na slovensku ludia radsej idu do hypotek,ako byvat v najmoch.Scasti to chapem.Je to komplikovana tema

kinderzwillinge
19. sep 2022

@mec321 Nevyzije dochodca, ked bude sam, budu si musiet rodiny pomahat, ako budu vediet, mozno zase pride k viacgeneracnemu byvaniu

elizabet173
19. sep 2022

@draik
@mapa ja len nechápem, prečo sú tie najväčšie tajomstvá zverené vždy tým najtupším ceruzkám v krabičke.

liljana
19. sep 2022

@mec321 Dochodca mal cely zivot na to, aby si zarobil aspon na malu garzonku. Ak bol lenivy a mal vsetko na salame, tak ma holt smolu.

mec321
19. sep 2022

@doriiis Ja tiež rozmýšľam, či sa budem do domu púštať. Takto odkladáme jednu výplatu a doprajeme si všetko čo chceme

doriiis
19. sep 2022

@liljana ...toto by si takto povedala aj vlastnym rodicom keby potrebovali tvoju pomoc?

mec321
19. sep 2022

@kinderzwillinge Presne tak 😇

mec321
Autor odpoveď zmazal
liljana
19. sep 2022

@doriiis Moji rodicia boli pracoviti, mali/maju obaja vlastne byty. Mama je na dochodku a je sebestacna. Nechcela byt nikdy detom (financne) na obtiaz.
V com je vlastne problem? Kazdy mentalne zdravy clovek si snad vie spocitat, ze pri priemernom dochodku 340 eur potrebuje vlastne byvanie, inak zostane na ulici. A ked 40 rokov da kazdy mesiac nabok 100 eur(co casto bezne fajciar minie na cigarety), tak sa v pohode k malemu byvaniu dopracuje.

mec321
19. sep 2022

@liljana vieš, len to bola doba, kedy nečakali že raz bude takto zle - žili v prítomnosti, neriešili budúcnosť, bolo im viacmenej fajn. a ten, kto nešetrí v dnešnej dobe, a žije na náhodu ako kedysi, to už je ozaj mimo

mec321
19. sep 2022

@liljana To je super, to sa len tak nevidí 👌🏻

draik
19. sep 2022

@elizabet173
Keby len zverené, oni dokonca praUdu aj objavia. No nič, ako relax dobrá téma.

elizabet173
19. sep 2022

@draik a vidia ďaleko dopredu, my všetci len veľmi pomaličky na to prichádzame, síce neviem na čo, ale čo už. Len sa desím toho, že aj takýto ľudia majú volebné právo