Extrémne ceny potravín
Akú naj extrémnu cenu potraviny ste videli v obchode? Ja dnes v coop jednote olej Heliol 1l za 6 eur....😂😂😂👎👎👎
Inak ludia, preco stale riesite to, ako @mec321 zije, komu kolko plati a ci si chce alebo nechce zobrat uver, o tomto snad tema nie je. Kazdy mame ine podmienky, ine sny a ine predstavy o tom, ako chceme zit.
Aj toto je jeden z dovodov, preco sme ako krajina s prepacenim v takych srackach ako sme, lebo nedokazeme byt absolutne jednotni, kazdy kazdeho ma potrebu len ponizit, dodrbat a urobit z neho idiota. Niekam do nenavratna sa vytratila ludskost, empatia a hlavne sudrznost.
To sa potom "tym hore" lahko manipuluje tuto krajinu. Kym nezacneme byt jednotni, nezmeni sa v zivote nic a trpiet budu este nase pravnucata.
@kinderzwillinge ja viem,dakujem.len som chcela vediet ci uz realne skoly k tomu pristupuju
@lukavluke Áno, závidím Vám že ste viazaní na hypo na 30 rokov, že nemáte slobodu, a nemôžete si nič dovoliť 🙈 Pri 2600€ mesačne by sme si s priateľom mohli dovoliť veruže pekný domček, ale nemám potrebu sa viazať. Tak ako niekto nechce deti, ja nemám potrebu mať dom. Využívam možnosť žiť slobodne 😇
@zuzinabila Idem dnes na rodicko na ZS druhy stupen, spytam sa na toto a podam vecer hlasenie 🙂
@luccija ano,viem,ze sa o tom vazne uvazuje.len som mala dojem z diskutujucej ze uz realne sa k tomu ide pristupit
@kinderzwillinge aspoň niekto má rozum 😍❤️
@lukavluke Malo rehotajucich smajlikov si dala, nabuduce pridaj, aby sme vedeli o co ti ide...
Ja uz len cakam kedy to tu admin zavrie pretoze slusni ludia sa vedia spolu bavit aj ked jeden s druhym nesuhlasia alebo nezdielaju rovnaky nazor.
Vobec nerozumiem tomuto prilievaniu oleja do ohna. "Nesuhlasim s touto osobou ale nadalej ju budem osocovat a spamovat diskusiu".
Relevantne prispevky sa stracaju v diskusii pretoze sa tu rozputal "kohuti zapas". To fakt nemate nic lepsie na praci nez urazat cudzich ludi ktori su Vam aj tak ukradnuti na verejnom fore? 🙄
@lukavluke Vdaka, mna spamovat nemusis, ja som si obraz o tebe spravila z jedneho prispevku
Je mi ľúto koľko nenávisti tu na MK je, to máte fakt potrebu za každú cenu urážať a zhadzovať? Aké ste múdre, dokonalé, finančné gramotné a nikdy ste nestúpili vedľa - gratulujem Vám.
Tu už to dávno nie je o radách, ale o tom, ako druhému ublížiť. Strata času.
@daniela2202 my sme boli v Poľsku na pobyte a zaujímavé je to , že ich sa asi inflácia nedotkla vôbec , pretože z tých cien som bola poriadne prekvapená ...zdražovanie sa asi týka len Slovenska ako vždy . V poľsku liter oleja 1,50€ bez akcie , bežná cena , mlieko 0,50€ , tie ochutené mliečka pre deti ( vanilka jahoda čokoláda ) čo u nás sú za 0,60€ tam bežná cena 0,30€, korbáčiky 0,90€ tiez bez akcie , maslo 1,50€ .a veľmi veľa ďalších veci výrazne lacnejšich , niektoré výrobky o polovicu lacnejšie , ostatné tak o 30%> Tak neviem prečo u nich sa ceny držia stále v norme ..😑
@hopsadobrandejsa Toto je presne to, o com som pisala vyssie a je mi uprimne do grcania, ked si predstavim, ze takto komunikuju a prezentuju sa matky, ktore vychovavaju nasu buducu generaciu, ktora sa ma starat a rozvijat nasu krajinu.
Ja len dufam, ze vo svojich rodinach nepredvadzate taketo rosady a spravate sa aspon kus normalne.
@lukavluke no, ja by som neskakala az tak vysoko. Staci jedna ekonomicka kriza a ta hypo bude pre drvivu vacsinu nezaplatitelna (alebo nehnutelnosti nebudu mat taku hodnotu). Kazdy si musi zvazit svoje zivotne priority a rizika a podla toho sa rozhodnut, co mu urobi kvalitnejsi zivot, ktori ho naplni. Byvala som aj v podnajmoch, aj vo vlastnom, aj v meste, aj na lazoch, aj v top krajinach aj v rozvojovych- vzdy podla situacie. Ale nebudem tu tlacit, ze hypo je najvhodnejsi model. Ano, pre tych, ktori lipnu na stalosti, na vlastnom a na prezentacii v rodine ci pre okolie. Ale vdakabohu nie sme vsetci rovnaki.- bola by nuda na zemi😀😀
30 000 e v 21tke je super, si šikovná. Ale realita je taká, že to človek zarobí v zahraničí za pól roka, takže sa prosím nechvastaj. Buď na seba hrdá potichu. To ako to tu vypisuješ je smiešne a ešte sa hádaš či to je pravda alebo nie. Nie je to jedno ? Ak ich mas, nikto ti ich nezoberie, ak ich nemáš, nikto ti ich nedá.
K veci, potraviny sú brutal. Naučilo má to jesť striedmejší a zdravšie. Teraz si už veľmi rada odpustím keksik za euro😂😂
@hopsadobrandejsa 👌🏻 Keď vidím, čo to je za človeka, prešla ma chuť sa k nej aj vyjadrovať
@vevesh Toto je to, co si vela ludi neuvedomuje, ze hura mame hypo na 30 rokov, ale staci par mesiacov a ludia su na ulici, lebo tie hypo proste nebudu mat sancu platit.
Nuž, ale treba prať uteráky každý deň... 👍
1kg kuracích pŕs 10,60 😤😭
@mec321 Aj ten tvoj priatel ma ocividne rad slobodu, kedze je len priatel. Co ja viem, mne to pride, ze sa tu chvalis co mas, ale nemas nic. Byvas v nejakom zdedenom byte v podnajme s priatelom. A to je vsetko co si nadobudla. Ale opisujes sa tu, ako nejaka bohacka, ktora si uziva zivot.
@kinderzwillinge baby, keď o hypotéke viete nič, tak to proste neriešte, naozaj to nie je zložité. Za pár mesiacov skončia na ulici, lebo nebudú mať z čoho splácať? a vedia tie vaše hlavičky plné informácií z podpriemerných článkov, že nehnuteľnosť sa dá do tých pár mesiacov aj predať? 🤦♀️🤦♀️ vyplatí sa hypo a človek pôjde do nájmu. Naozaj nerozumiem čo tu trepete a zavádzate, schopný človek s hypo na ulici neskončí, pretože si odloží splátky, začne s predajom nehnuteľnosti a vybavené. Naozaj vám chýba mnoho vedomostí, tak nerozumiem prečo sem píšete nepravdy.
@paris1813 https://hnonline.sk/finweb/ekonomika/96042185-t...
Poliaci nas uz davno predbehli. Zmodernizovane cesty, infrastruktura, statna pomoc pre podniky.
Toto je akurat cerstvy clanok z HN. Bohuzial, statna podpora je u nas nedostatocna a castokrat prichadza neskoro. Vobec to nie je sranda ked Agroresort bije na poplach.
Osobne som volic pravice ale takto u mna potravinova sebestacnost nevyzera. Najhorsie je, ze sa vraciame do cias ked som ja ako dieta chodieval s rodicmi do Polska na trhy a cakal v kilometrovych kolonach na hraniciach.
To je odliv slovenskeho kapitalu do zahranicia......zbytocne.
Čo je zlé na tom že nechceme záväzky? 😂 Ja sa ničím nechválim, téma bola úplne o inom. Ja som len povedala, ako to mám ja. Či keď sa má človek lepšie alebo má niečo viac je to automaticky chvastanie? Oukej,

@luccija no az tak ruzovo to nevidim. Dedenie tu bolo vzdy a ludia az tak nebohatli. Napr. Nemci zdvihli tak dedicnu dan (lebo zistili, ze sa tam tocia miliard, ktore moze mat stat), ze si velmi pri dedeni neskrtnes, aj ked ti rodicia zanechali niekolko 100 e (kedze to beru ako lahko ziskany majetok😀🙄😬😬😬). A je to velmi problematicke, ak zomrie jeden z manzelov/partnerov ci sa stane z neho "opatrovatelsky pripad".