Faktúry a správca bytov

30. jún 2022

Ahojte mám otázku ukazuje vám správca bytov pri ročnom zúčtovaní faktúry? Čo koľko stálo atď.. Nám ako aj každému dáva len vytlačený papier na ktorom je vypísané koľko spotreby bolo za vodu atď..

roja01
30. jún 2022

Ved mas pravo nahliadnut do Fa. Treba poziadat a nahliadnutie, dohodnut termin. Keby mal davat kazdemu Fa k vyuctovaniu, tak by ste mali dalsie naklady. Schodza vlastnikov vsak moze rozhodnut aj o takej moznosti.
Ako sa co robi, ake su poziadavky na spravcu je zakotvene v Zmluve o sprave a navyse je mozne rozhodnutim vlastníkov bytov na riadnej schodzi ziadat i extra veci. Len vsetko stoji peniaze. S tym treba ratat.

ivicka0502
30. jún 2022

nie, nie je to príloha k vyúčtovaniu ale samozrejme môžeš si to ísť pozrieť. Ja som tak bola a našla zaujímavé veci...

viestta
30. jún 2022

Nie, faktúry nám do vyúčtovania nedáva, len množstva, jednotkové ceny a sumu. Aj za cy dom a aj moju spotrebu. Tohto roku bol prvý krát priložený výpis za opravy a revízie v spoločných priestoroch. Neviem na co by mi boli kópie faktúr od teplární, napríklad.

autor
30. jún 2022

@roja01 Správcovi sa už povedalo že chceme nahliadnuť a on to úplne ignoruje, myslím že tam niečo smrdí.. Pretože len od každého z nás berie 20€ za vedenie účtu a to sme 18 bytov... Atď..

sssss123
30. jún 2022

faktúry nie, len výpis čo kolko stálo, dokonca cez stránku správcu cez konto vlastníka bytu je možné prezeranie ekonomickej agendy /úhrady vlastníkov, stav fondu opráv, údržby.../

ivicka0502
30. jún 2022

Treba trvať na svojom a aj ho navštíviť. Alebo zvážiť jeho výmenu