icon

Financie - mamičky na rodičovskom

veronika19895
17. okt 2022

Mamičky ako to máte s financiami ktoré ste na rodičovskom?

Strana
z2
andrejka1974
17. okt 2022

@veronika19895 všetko spoločné

0silvia0
17. okt 2022

@veronika19895 chcelo by to konkretizovat otazku a upresnit, ci mas partnera alebo si sama.

liljana
17. okt 2022

Co je tvoje, je nase. Co je moje, do toho ta nic nie je. 🙂

beata_k
17. okt 2022

@veronika19895 Mam ich na beznom ucte v banke.

mikadooo
17. okt 2022

@veronika19895 spoločný účet od kedy sme svoji. Nikdy sme nemuseli riešiť moje a tvoje. A nikdy sme sa nehádali kvôli peniazom, čo je, ako časom zisťujem, dosť frekventovaná téma hádok.

thereisabear
17. okt 2022

Máme spoločný účet a vôbec neriešime, kto čo kúpi.

veronika19895
autor
17. okt 2022

@0silvia0 mam partnera žijeme v spoločnej domácnosti máme dvě deti. Máme spoločny účet kde obaja posielame mesačne nejakú časť. Len horšie je že už som na rodičovskom a je to horšie s tým ako vyzit. mám pocit že čo budeme jesť zaujíma len mňa. On má obed v práci tak ho nemusí zaujímať či deti majú čo jesť

sense
17. okt 2022

@veronika19895 výživné na deti si môžeš nechať určiť aj keď spolu žijete. Toto trebalo mat vydiskutovanr predtým ako ste mali deti.
Posli na nákup otca deti, hádam nepríde domov s tým ze to máš preplatiť

0silvia0
17. okt 2022

@veronika19895 ved partner hadam vedel, ked ste planovali deti, ze rodicovsky prispevok nie je plat. Treba rozhovor o tom, ze treba posielat na spolocny ucet viac.

elis248
17. okt 2022

Najskôr sme mali každý svoj účet. Potom sme refinancovali úver v inej banke a rozhodli sme sa mať už rovno aj jeden spoločný účet. Na čo zbytočne platiť poplatky za vedenie 3 účtov.

66simonka66
17. okt 2022

Všetky peniaze máme spoločné, jeden účet kde chodí manželová výplata a môj rodičovský a keď sa vrátim do práce, bude mi tam chodiť aj výplata. Obaja máme kartu od účtu, mobilnú aplikáciu využívam len ja, účet je na manžela a ja som disponent, všetky platby a nákupy mám na starosti ja, manžel chodí raz mesačne so mnou na veľký nákup, inak sa veľmi o to koľko míňam nezaujíma. Snažím sa hospodáriť s peniazmi čo najšetrnejšie. Manžel využíva kartu len keď si chce niečo kúpiť alebo keď ho pošlem do obchodu. Niekedy je mi to až blbé, ale vyhovuje to jemu, vyhovuje to mne a peniaze máme k dispozícii obaja, vždy keď ide kúpiť niečo väčšie poradíme sa spolu.

h2
17. okt 2022

@veronika19895 A vy sa doma s mužom nerozprávate? On možno nevie, že nevychádzaš s peniazmi, keď mu nič nepovieš.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
spadnutaslivka
17. okt 2022

@veronika19895 ..."mám pocit že čo budeme jesť zaujíma len mňa."... Nemaj pocit, ale sadni si s ním a porozprávajte sa o tom. Je dosť možné, že mu to proste nedošlo. Potrebujete si povedať, ako to aktuálne s financiami máte a ako z toho žiť.

ivgame
17. okt 2022

@veronika19895 tak ho pošli na nákupy, zapoj ho, nauč ho.

lucinka1988
Autor odpoveď zmazal
katkaseiner
17. okt 2022

Som prekvapená že ho nezaujíma čo budete jesť...predpokladám že občas zablúdi do chladničky a keď tam takmer nič nie je, zrejme to nebude tým že jedla ste sa vzdali, ale že sa nenakupilo a niet z čoho čarovať. Manželstvo je terapia komunikáciou...jedine tak sa dá existovať. Môj muž napr nechápe čas kedy nestíham. Ak poviem urob toto a vyzdvihni syna, urobí to, ale kým ho o to nežiadal tak si myslí že to zvládam - to nie je o tom že je ignorant, proste necíti z mojej strany stres a únavu...potrebuje to mať povedané. Viem, ako žena dúfam že to sám zaregistruje, ale nie je to tak ..a možno je to rovnaké aj u vás. On nevie čo plánuješ variť, tak si myslí že máš ingrediencie. Pošli ho cestou z roboty ešte pre 2-3 potraviny a až raz karta neprejde (že na nej nič nebude), proste zistí, že sa peniaze minuli. Ja si píšem nákupy aj zato, že dúfať, že 4clenna rodina sa naje za 200€ za mesiac je síce krásna predstava, ale ja už po 2 týždňoch by som nemala čo minat

sweetdreams1
17. okt 2022

My mame spolocny účet, čo tu síce zvykne veľa žien ofrflat, ale nám to vyhovuje. Čerpali sme aj subeznu materskú, nejaky čas som poberala rodicak ja, pootm zase muž a nikdy sme sa nehádali, kto má aky príjem. Peniaze máme spoločné, keď niečo väčšie ideme kúpiť, poradíme sa alebo si o tom aspoň povieme.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
andrejka1974
17. okt 2022

@veronika19895 základ je máte spoločné deti tím pádom by mali byť spoločné peniaze bez ohľadu či niekto zarába viacej alebo menej jednoducho si od neho peniaze vypytaj

petamich
18. okt 2022

my mame oddelene ucty, vzdy sme mali a aj budeme mat, tiez sme posielali na spolocny nejaku sumu kazdy ale je jasne, ze na rodicovskom sa to neda, takze mi manzel kazdy mesiac posiela po vyplate sumu, na ktorej sme sa dohodli, aby som riesila domacnost, dieta a seba a on riesi povinne platby a velke nakupy = vsetko vlastne financuje on

uprimne tvojho partnera nechapem, kde na taketo typy chodite, ze mu je jedno, ci mate co jest 🤷‍♀️ to si myslis alebo vies, rozpravali ste sa o tom?

85miska
18. okt 2022

@veronika19895 no zo 415€ by som nevyskakovala ale môj muž dobre zarába. On platí všetko v domácnosti a tých 415 mám na potreby svoje a malého. Ale nekupujem potraviny z toho. Oblečenie pre nás troch drogériu plienky.

anonymous87
18. okt 2022

Kazdy mame svoj ucet+jeden spolocny (nazvyme ho setriaci). Ale aj napriek tomu, ze nemame spolocny ucet peniaze su spolocne. 80% nakupov potravin robi muz. Ja uz len take mensie. 90% nakupov drogerie a detom oblecenie robim ja. Ale to neznamena, ze on nikdy nic nekupi. Energie hradi ked som na RD muz, hypo na polovicu. Je pravda, ze ja pocas MD aj RD pracujem. Po pravde pre mna je dolezite mat vlastny prisun penazi. Nespoliehat sa len na chlapa… ak nahodou nevyjdem, normalne mu poviem a on mi posle alebo da hotovost kolko potrebujem. Pripadne si vezmem z toho spolocneho uctu 🤷‍♀️
Neviem si predstavit, zeby ma chlap “vydeloval”…

zmrzlinka2021
18. okt 2022

@veronika19895
V normalnom vztahu by to malo byt tak,ze mas mat pristup k peniazom celej rodiny. To isté aj tvoj budúci muz.

miroslava2710
18. okt 2022

@zmrzlinka2021 v normalnom vztahu by to tak byt nemalo. V normanom vzťahu sa maju dvaja ludia dohodnuť ako im riešenie financií vyhovuje. Či mať spoločný účet a prístup ku všetkému alebo rozdelené základ je to mať vykomunikované ešte pred tým ako prídu na svet deti.

pstrap
18. okt 2022

@veronika19895 Manžel robí nákup potravín u nás, keďže on rád nakupuje celkovo. Účty máme každý svoj a vždy sa dohodneme, čo kúpime, keď sa jedná o väčšie položky. Réžiu bytu platím zase ja aj sa starám o to, aby sa aj usporili nejaké peniaze. Máme dve deti. Keď som bola na RD, tak mi posielal nejakú sumu, aby som neskončila v mínuse. 😁

adonish
18. okt 2022

@veronika19895 kazdy mame svoj ucet. Ja platim vydavky okolo deti, bezne nakupy a muž všetko ostatné. Ked platim niečo vacsie, posle mi peniaze. Chceli sme spoločny ucet, ale ma jedno velke uskalie a to riskovať nechcem. Tak mame radšej kazdy svoj. Plus deti maju tiež svoje účty 😂

petamich
18. okt 2022

@miroslava2710 suhlasim ;) nemam pocit, ze mame nenormalny vztah, lebo kazdy mame svoj ucet ale viem ako to @zmrzlinka2021 myslela, ona skor (zrejme) narazala na to, ze nie je normalne, aby zena z rodicaku tahala vsetko a uskromnovala sa a nemala na plienky, lebo chlap jej nechce dat peniaze, to normalne nie je, uz len pravne su to spolocne peniaze

andy_sixx24
18. okt 2022

Nemám s mužom spoločný účet 🙂 ja platím nákuoy a on účty 🙂

vevapeto
19. okt 2022

@veronika19895 všetko máme spoločné- financie, starostlivosť o domácnosť aj deti. Ale teda my €€€ moc neriešime keďže popri rodicaku pracujem.

Strana
z2