Financie v domácnosti
Ahojte, myslíte že sa dá vyžiť mesačne z 500€? Sme V domácnosti 4 (dve malé deti, kupujeme ešte aj plienky a UM).
500€ by nám už zostalo po zaplatení všetkých výdavkov (okrem benzínu, na aute nechodíme veľa, manžel do práce chodí firemným a ja som doma s deťmi).
Prerábame domček a súrne potrebujeme do budúceho roka došetriť. Myslíte si že je možné vyžiť z tak malej sumy? Samozrejme máme niečo aj našetrené ale nerada by som siahala na úspory ani naše, ani na úspory deti, preto by som chcela skúsiť čo najviac ušetriť na prerábku.
Moja otázka znie či je to vlastne aj reálne žiť z tak mála a ak áno, prosím vás dajte mi nejaké rady ako vlastne ušetriť. Ďakujem.
Treba vyskúšať.. nespomínala si ci mate nejakú záhradku, pripadne rodicia napr ci nepestuju, nechovaju niečo.. aj to je veľká pomoc.. podľa mňa sa dá. Ja som zistila, že nakupujem veľa blbosti, ktoré ani nepotrebujem napr v dm nechám aj stovku mesačne za kadejaké rúže, oleje na vlasy a blbosti ktoré aj tak nepouzivam alebo nepotrebujem.. treba si spísať zoznam na týždenne varenie, sledovať letáky a podla mňa sa to bude dat..teda neviem koľko miniete na UM mesačne.. plienky som ja napr kupovala na začiatku pampers a potom som vyskúšala lidl a z dm a bola som oveľa spokojnejšia...
Urcite sa da. Len sa treba uskromnit. Nechodit po restikach kinach kadernickach… kupovat zakladnu drogeriu, potraviny v akcii a hlavne varit. Lacnych jedal je milion. Ziadne polotovary. Nebude to sveta zit, ale zvldnut sa da
určite sa bezproblémov dá vyžiť aj z 500€. Ak si to chceš prepočítať, tak si vyrátaj nenáročné jedlá a náklady na ne. ... Ale ono sa stále nejaké výdavky objavia popritom, to sa nedá len tak. Vyžiješ aj z menej peňazí ale dokopy nič si nebudeš môcť kúpiť celý mesiac. ... a svojim zlozvykom alebo návykom, kupovať si čo má človek rád, odolá len ak na to naozaj nemá alebo je zaneprázdnený niečim iným.
je blbost setrit detom ak nemas urobene zateplenie a pod
@vevapeto ani mne sa týždenne nákupy vôbec neosvedcili. Radšej idem každý druhý deň do iného reťazca, v každom sú iné akcie a varenie prispôsobím tomu co je v akcii.
Podľa mňa sa da. Keď človek ozaj musí, tak sa dá všetko. Sleduj akcie, kupuj aj do zásoby, jesť budete len to čo je navarené. Vyskúšaj a uvidíš. My sme traja, nemám vôbec prehľad koľko minieme mesačne za stravu, raz ide do obchodu muz, raz ja... Ale viem že keby mám nákupy pod palcom len ja, minieme neporovnateľne menej
da sa vsetko ked sa chce. podla mna to chce trocha logistiky, sledovania akcii a pojde to, najvacsia polozka totizto je zakazdym jedlo
Lenze uspory ktore mas sa ti kazdym dnom znehodnocuju inflaciou.
Načo konkretne mate tie uspory?
Lebo ak chcete riesit veci dlhdoobo, investujte a mate to aj na 15-20 aj 30 rokov.
1000e minieme 4 len na stravu, keď chcem variť a nie jesť polotovary a palacinky na obed...keď chcem dať synovi výživnú desiatu, rozumej aj zeleninu, ovocie, kvalitnú šunku.
@katarinakatty prečo mate pocit ze: 1/potrebujem nastavit financie, 2/tazko sa mi dycha?
@jonki pardon, to nemalo byt adresované vám 😉
@1fifinka1 4 ľudia z 500 rúr mesacne je tazke zivorenie

@1fifinka1 ty pises 100€ tyzdenne nie mesacne. Cize 4x100. A vieme ze mesiac nema 4 tyzdne tsk zvysok alikvotne. Ja nikde nevidim napisane ze ma vsetko -to co pisem dalej poplatene, len ze ma zaplatene tie standard mesacne polatky ani jeden z tych vo uvádzam nie je bezny mesacny poplatok. Autorka sa v prvom rade pytala ci sa to da, na to som jej odpovedala. A zbytocne jej radis ze si ma kupit nátierkové maslo za 1,09 ked jej nechas svojim hospodárením nejakych 50€ - 60€ na mesiac na ten zvysok okrem potravin. Kedze okrem tankovania nema poriesenu ziadnu polozku za suto napr.
Som priama nepotrebujem ta nijako zhadzovat, len poukazujem na diery v tvojom ratani. Ked to chces povazovat za rypanie, je to tvoja volba.