Financie vo vzťahu
Ahojte ženy.. chcela by som sa poradiť prosím..
Mám dve deti a prietel má dve deti...ja mám deti v striedavej týždennej starostlivosti k nemu chodia deti ako im dá a chcú ale je to dosť často.
Ide Oto že mali sme v pláne ísť spolu bývať.
Vec sa má tak,že priateľ zobrať hypotéku na dom somnou v Tom nešiel mne by možno ani nedali a jeho finančná mu odporučila že nech somnou do toho nejde ,preto že mám dve deti nezarabam toľko a niesme v žiadnom záväznom vzťahu...
Sme sa rozprávali ako to budeme všetko financovať..
Priateľ to všetko zrátal a že výdavky na bývanie sú 600e. Dom je dosť veľký.
Povedal že keď chcem bývať budem musieť dávať 300e .v Tom je zahrnuté hypo, Energie, Internet..Neviem osobné ma to to veľmi zaskočilo.. Nečakala som,že takúto sumu..ako viem že podnájom je dráhy veď teraz som.na podnájme..Ale povedala som mu že nech si platí hypotéku on a ja budem platiť polovicu energii a zabezpečovať väčšinou stravu otom nechce ani počuť že to by som platila len 125e energie a už len stravu. Že či chcem bývať takto že si len bývať..Ako ja niesom lakoma dám mu veď aj tak by som konala peniaze do rodinného rozpočtu na stravu školu deťom a ešte mám splátku po 40,e mesačne nieco svoje.Cely deň som z toho smutná že neviem ako to má brať tieto jeho slová.Alebo som ja taká hlúpa že neviem ako v Tom chodiť..ináč ako on nechce sa dohodnúť..Dneska som plakala 2h nad tým Ze som čakala od chlapa viac starostlivosti ma to tak sklamalo v nútri.😓😓😓a neviem čo si myslieť...Mám teda povedať že áno dám mu tých 300 v pohode ?
Prepac, ale ty si dalsia nepoucitelna. NACO TI JE DALSIE DIETA? Nemas financie, nemas byvanie,nemas nic. Zato mas uz dve deti. Naco planujes dalsie dieta? Aby si potom nemala kde ist uz s 3 detmi? Clovek caka, ze po urcitych zivotntnych skusenostiach clovek zmudrie a pouci sa. A hypo by som mu neplatila. Iba polovicu zivotnych nakladov.
@stanulienkat ja viem to je len moja túžba ale zatiaľ sa nám aj tak nedarí tak nevadí veď už sa snažíme asi 6m🤣🤣teda ja sa snažím...
A rozhodne by som nešla do ďalšieho dieťaťa, keď už teraz špekuluje ze aj potom bude chcieť polovicu nákladov.... Bude ti potom pkatut výživné na spoločné dieťa keďže ty sa budeš on starať aby si mala na tu tvoju polovicu alebo sa bude aj on rovnakým dielom starať o spoločné dieťa a v noci ho kŕmiť, prebalovat atď?
@laurinqa980 "veď už sa snažíme asi 6m🤣🤣teda ja sa snažím...".. to ma zaujalo, tomu mame ako rozumiet??
@laurinqa980 Túžby sa vyplnia tomu kto pri ich realizácii používa rozum.
@laurinqa980 nepoucitelna. Dievca, zle dopadnes. Ty si mala ine veci riesit, ako dalsie dieta o ktore sa nevies postarat. Strecha nad hlavou je potrebnejsia, nie s kazdou znamostou si deti robit.
@laurinqa980 ak chces platit polovicu hypoteky, tak musis byt polovicnou vlastnickou domu. To je cele.
@laurinqa980 no to si hadam s tym snazenim robis srandu.. nevyznas sa, nie si zabezpecena.. a dalsie dieta ti je treba.
A inak zeny, co tvrdite ze "hadam mu nebude platit hypo"... ale prakticky, 300EUR za byvanie v dome je NIC. NIC. cize keby mali normalny vztah a chlapovi to proste nevychadza tak tych 300eur realne je uplne v poriadku ak sa skladaju na byvanie... Ci ten dom ak aj nie je vlastnickou, netreba udrziavat, netreba opravovat.. ani nic. No... ja len tolko k tomu. Hocikde v najme, tkory by nemala od kamosky, by zaplatila viac...
@laurinqa980 čo ? Ja som takéto niečo ešte nepočula nevidela .... Ako ! Chcete spolu žiť .... Tak prečo ti má určovať čo budeš platiť ? Však si dajte všetky výdavky dokopy potom si dajte dokopy peniaze všetko vyplatte a zvyšok je na živobytie .....nie ? Či to tak nefunguje všade ? 😉🙏😫
@laurinqa980 za prvé , určite si s ním nerob dieťa "lebo chceš" lebo skončíš v byte u kamošky s 1 dieťaťom naviac a almužnou čo by ti pridelili ako výživné. Dieťa sa plánuje Spolu a keď som v stabilnom vzťahu a finančne zabezpečená. Čo sa týka tvojej otázky. Platiť polovicu hypo ak dom nebude napísaný aj na teba je blbosť. Povedala by som že polovicu hypo budem platiť ak budem spolumajiteľ inak by som platila polovicu elektrina , voda , plyn cirka nech 150€ a polovica strava mesačne, to na váš počet môže byť v pohode 700€ takže 350€, polovica hygienické potreby atď .to ťa vyjde aj tak omnoho viac ako 300€.
@elizabet173 písala že má len od kamošky požičaný byť,keď sa kamoška rozhodne byť predat kam pôjde? Ak ju to nesuri,sama by som nešla..ak má ten byt len dočasne požičaný,hľadala by som niečo iné..ale nájom za 200€ s dvomi deťmi nenájde nikde veru
@laurinqa980 máš 27, veď dieťatko môžeš mať aj o tri roky tretie.
Sama píšeš že si si neužila staršie dcérky, kašli na tretie a užívaj si baby, uvidíš o tri roky ako finančne pôjdeš. Či chces tretie a o tri roky byt s nimi zas v nájme s tromi?
Dom nie je tvoj, manželka nie si. Nenahli sa i keď to láka. Nedivím sa mu že si myslí že ti ide len o dieťa.
@laurinqa980 vieš čo, tebe niet pomoci. Finančne negramotná. Len sa snažte ďalej. len potom tu nevyplakávaj, že si niekde pod mostom s 3 deckami
@laurinqa980 Tvoj postoj k životu vysvetľuje
chlapove správanie k Tebe. Si nezodpovedná, nezrelá a naivná/hlúpa. Deti si mala priskoro, samozrejme, vzťah to neustál. Teraz bývaš v nájme u kamarátky, spoliehaš sa na jej pomoc, žijete z mesiaca na mesiac, lepšie platená práca je v Tvojom prípade zrejme v nedohľadne (aj keď deti podrastú) a do toho chceš ďalšie dieťa.
Keď ho porodíš, budeš zas na niekoho odkázaná aj s deťmi. To je zrejme Tvoj jediný životný cieľ - nájsť niekoho, kto sa o Vás postará a bude riešiť veci za Teba.
Ja sa chlapovi nečudujem, že do toho nechce ísť. Kalkuluje presne ako Ty. A nevidí jediný dôvod, prečo by si Vás mal uviazať na krk. On sa z minulosti evidentne poučil, Ty nie.
@sasa1310 mozno si chce tretim dietatom zabezpecit byvanie. Aj tak mi hlava neberie taketo zeny. V 17 zostane tehotna- cele zle. V 19 opat tehotna- zle. Clovek si mysli, ze zmeni zmyslanie. Ze sa zacne starat o to, co so svojim zivotom,byvanim,atd... Skoda radit.. presne clovek, co cely zivot nebude nic mat, zo vsetkeho vinit stat...
@stanulienkat nie nieje to tak nechcem si dieťaťom zabezpečiť bývanie .. Nemusíme to dieťa mať to nieje otom on sám otom hovorí že chce on má 40,jeho deti majú 13rokov.. Je prevda nemám skúsenosťk v živote hoc mám 27.r.. Mala som to ťažké v živote ešte stále sa to somnou vlečie... Otec ma bil mama na psychiatrii z toho ja zo súrodencami v ústave až do 16,r potom som sa vrátila k otcovi stretla bývalého tam ma zas bílá svokra psychicky fyzický bývalý bol na jej strane tam ako len o peniaze stále som mala vytykane že som prizivnicka z decaku pootom všetkom ako sa ku mne chovali som nabrala odvahu stále mi hovorili že mi deti nedajú že ja ich nemzoem matvzw nič nemám..Z toho som dostala Silné Panické stavy uzkosti boal som aj v nemocniciach bývali to ani nevedel už keď som videla svokru mi bolo zle nohy sa mi triasli..odišla som chcel striedavu ináč by som odísť nemohla povedal že mi ich nedovolí zobrať ...striedame si deti po týždni a je to v pohode ,spoznala som priateľa bola som šťastná že mzoem pri niekom citit už to teplo domova lásku ktorú som nikdy nemala...Terajší prial mám ho rada,sem tam si vypije čo mne vadí.Ale povedal že keď budeme spolu nebuďe..tak aj toho sa obávam a nieje to otom.ze by som chcela aby ma živil.Ja som si dala žiadosť o sociálny nájomný byť aj to je v riešeni vedia moju sytuaciiu ,ale mne je smutno keď som sama som týp čo potrebuje mať blízkosť ,aké keď terajší partner mi takto hovorí že niekam ochotná platit je to pre mňa akoby ma nebral za priateľku .zlý pocit pre mňa...Ale vypočujem si aj zle komentwre na mňa viem že som nesamostatna dosť aj to mi hovorí a nechcem aby ma tak bral 😑chcem mu dôkazat že to tak nejje preto veľmi rozkazuje mi vo všetkom
@laurinqa980 máte pravdu ženy mám nízke sebavedomie neverím si v ničom nikto mi to neukázal celkovo sa cítim slabá naozaj vám ďakujem za všetky komentáre ❤️❤️neberte ma v zlom som len tak duševne utrápená .
@elizabet173 Ďakujem máte pravdu asi to cíti na mne aká som nemožná že sa chcem asi na neho lepiť aj keď to nemyslím zle mňa len trápi aj minulosť všetko asi by som sa mala naučiť byt viac sama športovať a venovať sa deťom.
Tak vzhľadom že podľa finančnej nemáte až taký záväzok a nechcel preto brat hypo s tebou by som videla tieto riešenia (keby išlo o mna):
1. Platiť polovicu nákladov, na polovicu platiť výdavky za stravu
2. Pokojne mu platiť polovicu všetkého, ale s tým, že u notára spisete a podpíšete zmluvu, že mu platíš polovicu nákladov na hypotéku a že v prípade rozchodu ti tieto financie vyplatí a platiť stravu na polovicu
3. Nebývať spolu
@elizabet173 nepotrebuje svoje, potrebuje normalne fungovat s niekym, mozu mat aj ich ale nie za tychto podmienok.. a s takymto zmyslanim.
ja neberiem to ze niekomu davam blahosklonne 300eur mesacne za byvanie 3 osob ako splacanie hypoteky, takze beriem ze mam na to asi iny nazor ako zeny tu :D Zdielam nazor chlapa, ze len o deti jej ide.. ale to ze ich treba zabezpecit, ma niekto iny riesit... 6 ludia (na striedacku) + nebodaj dalsie.. ziadna sranda...

@sasa1310 Prvé dcérky som mala veľmi skoro v 17-19 a ani som si ich neužila obe mali problémy prvá dcerka gastroschiza nemocnice druhá sa narodila o 3.5m skôr..len strachy som prežívala nestihla som si to užívať také maličké a teraz je vo mne taká túžba ale dneska mi povedal že mňa len decká zaujímajú tak neviem 😱🙂Asi to mám v krvy som z 9surodencov ❤️