icon

Finančný poradca pýta odomňa peniaze

katka028
18. feb 2019

Ahojte prosím Vás vie mi niekto poradiť?
chcela som využiť služby finančného poradcu na získanie hypotéky. 2x bol u mňa, zisťoval mi v bankách kde by mi dali hypotéku jednu aj našiel už stačilo len nájsť byt ktorý chcem kúpiť a mohol začať vybavovať. Ale nakoniec som musela od toho odstúpiť. A teraz žiada odomňa 200 eur a vyhráža sa mi súdom. Má právo odomňa pýtať peniaze?

Strana
z2
darina746
18. feb 2019

Heh aky je sikovny. Podla mna z teba chce len vytiahnut peniaze, na ktore ani nema narok. Isto pracuje pod nejakou tou spolocnostou, tak ich skus kontaktovat s takouto staznostou. On sa ti moze vyhrazat kolko chce, na peniaze podla mna narok nema

zdenkamalinovskaya
18. feb 2019

@katka028 súhlasím - keď si s ním nič nepodpisovala nemôže ti nič, podľa toho čo píšeš je to maximálne neprofesionálne, títo ľudia tu majú byť od toho aby človeku vysvetlili - pomohli, nedaj sa držím palce ;)

0izidora0
18. feb 2019

@katka028 On po bankách nechodil,nemyslim si aspoň?Otvoril PC nahodil váš príjem a zistil , ktorá banka má max najnižšie úroky. Majú také tabuľky v Pc. So 100perc.istotou ,že dostaneš úver ti nikto nevie povedať,lebo aj keď už ideš do banky,stále len ziadas a čakáš na rozhodnutie. To na okraj. Zmluvu nemáte uzatvorenú medzi sebou,hypo tiež nie vybavenú,tak maximálne by som mu kúpila čokoládu ,dala náklady za benzín a povedala mu toto: budem informovať o vašom postupe ostatných,ak ma budete nadalej obťažovať,pre mňa nead.pristupom. V horšom prípade sa stretneme inak,na tom vašom spomínanom súde.Prajem Vám krásny deň . A ešte raz ďakujem.

katka028
autor
18. feb 2019

Osoba v súčasnosti nie je zapísaná v žiadnom podregistri.
on patri pod nejaku firmu tam je konatel- tak to tam je napisane

mirka17
18. feb 2019

@katka028 každý kto poskytuje finančné sprostredkovanie musí byť registrovaní v NBS. Pýtaj si jeho registračné číslo v NBS, je ti to povinný dať, ak nie je registrovaný nemôže vykonavať sprostredkovanie

katka028
autor
18. feb 2019

podla toho co pozeram na nete vyzera to tak ze ma vlastnu spolocnost

mirka17
18. feb 2019

@katka028 a ako sa vola ta spoločnosť

dopolbokaodrata
18. feb 2019

@katka028 napíš sem, a keď tak si tam dohodni ip keď nechceš zverejňovať jeho meno tam radia právnici. https://www.modrykonik.sk/group/1900/
Ak je to niekto kto má na to firmu tak to už neviem.. Ale stále myslím že ak si mu nič nepodpísala všetko bolo len informatívne.

wikuska
19. feb 2019

@katka028 je rozdiel, ci je niekto poradca alebo sprostredkovatel... Poradca funguje podobne ako pravnik, za jeho sluzby sa plati, no je ich na SR velmi malo... Sprostredkovatel si zo zakona (186/2009 Z.z.) nesmie pytat za rady odmenu a to, ze sa urcity pripad nedopracuje ku podpisu zmluvy je riziko tejto prace

katka028
autor
20. feb 2019

zatial mi nic neposlal a ani sa uz neozval, asi ma chcel len zastrasit alebo si to rozmyslel, vsetkym vam dakujem 🙂

eri444
20. feb 2019

@katka028 bodaj by to tak bolo 🙂

ellaafi
20. feb 2019

@katka028 tak zatiaľ super, inak ak by sa ozval, komunikovala by som s nim len písomne (mailom), len pre dôkazy keby niečo.

katka028
autor
21. feb 2019

akurat prisla faktura, ze na zaklade mojej pisomnej objednavky z dna 7.1 2019 a v zmysle poskytnuteho ekonomickeho poradenstva vo forme analyzy bonity klienta ohladom hypoteky......... neviem o tom zeby som mu davala nejaku pisomnu objednavku ani zeby som nieco podpisovala a 7.1 som bola v praci a tam za mnou nikdy nebol.

dopolbokaodrata
21. feb 2019

@katka028 Inak ty si ho vôbec nijak neoslovila nech ti pomôže? Lebo na základe niečoho to asi celé vzniklo, keby to bol nejaký sprostredkovatel z tých ovb a podobných somarin tomu neplatíš nič, toto by som sa spýtala v tej skupine právne poradenstvo ktorú som ti ti davala.

katka028
autor
21. feb 2019

telefonovola som mu a pytala sa ho ci by mi mohol pomoct s hypotekou je to sused pozname sa. ale to neni pisomna ziadost. a nepatri medzi ovb, on ma vlastnu firmu ale mal ma upozornit ze jeho sluzby su platene.....

katka028
autor
21. feb 2019

napisala som dakujem

katka028
autor
6. mar 2019

tak nakoniec to dobre dopadlo dozvedel sa to jeho nadriadeny a musel zrusit fakturu 🙂) chvalabozku, dakujem Vam vsetkym 🙂

ivanuska8879
9. júl 2020

@katka028 Kľudne sa mi ozvite, ohľadom finančného poradenstva, je to bezplatné

Strana
z2