Financovanie domácnosti - rozdelenie domáceho rozpočtu
Mamicky,hlavne tie ktore poberate rodicovsky prispevok,kolko a za co platite v rodine?Respektive ako mate s muzom podelene financovanie rodineho rozpoctu apod.?
@ferko10000 myslim si ze polozenim tejto otazky na ze skom fore si sa zaradil do kolonky pako. Skusil si sa spytat manzelky? Z mojho pohladu je to ok ak to tak vyhovujem obom. Z toho logicky vyplyva ze u vas to ok nie je.
@ferko10000, toto sice je hlavna stranka carodejnic kazdeho druhu, ale kristalova gula nefunguje ziadnej z nas. Mozno je tvoja zena leniva mrcha, ktorej sa do prace nechce. Potom to ok nie je. Alebo pracuje v odbore, kde zarobi akurat tak minimalku a jej plat by nepokryl ani naklady na skolku. Potom je to uplne ok a baba je super, ze sa snazi prispiet aspon kolko sa da. Medzi tym je asi milion dalsich moznosti. Jediny, kto ti da spravne odpovede je tvoja zena. Sadnite si spolu ako dvaja dospeli ludia a aj ked sa hned nedohodnete, budete obaja vediet, na com ste.
@ferko10000 ak máte rocne výdavky cca 6000 eur tak tvoja zena je carodejnica ze to vôbec dokaze ... aj to co dava na stravu je strasne malinko ... treba ratat ze nástupom do prace sa vam výdavky zdvihnu a moze to byt tak isto akurát tvoja zena si zdvihne sebavedomie lebo musis ratat ze oblecenie a obuv do prace, plus cestovanie plus skolka obedy pre vas ..
a potom sa treba aj viac zapojit do fungovania rodiny z tvojej strany a ziadne ze doma vôbec nie si pekne OCR s dietatom vyzdvihovat zo skolky a pod...
@ferko10000, ano, urazila. Opytaj sa jej, ako si predstavuje buducnost, ci a kedy chce ist do prace, co s dietatom a potom mozete hovorit aj o financiach. Nikto nehovori, ze je hlupa, ale nizkorozpoctove povolania su aj medzi vysokoskolakmi a nie je ich malo. A zenu s dietatom tiez nemusia vsade vitat cervenym kobercom.
@ferko10000 mate este intimny vztah ? kolko jej davas na domacnost
mozno je to zacarovany kruh nema na skolku atd
@ferko10000 pockaj otazka znela kolko jej davas mesacne na fungovanie domacnosti na nakup stravy oblecenia drogerie ci ma pristup k tvojej vyplate ?
@ferko10000 tak potom vyhravas kategoriu Pako mesiaca a tvoja zena uz pravdepodobne rozmyslat ako odist od teba ekonomickeho tyrana
ak to chces zmenit tak este mozes skusit manzelsku poradnu a vypocut si nezavisle nazory a aj jej pohlad mozno bide este ochotna ale mozno nie
@nikaniky keď som bola na rodičáku, neplatila som nič. Rodičovský bolo moje "vreckové". Robila som iba nákupy v potravinách sem tam, a sem tam oblečenie. A ešte mu muž dával peniaze navyše. Teraz, keď pracujem, čo sa týka bývania všetko platí on. Ostatné v podstate na polovicu. Záleží aký mesiac, na koho, čo padne platiť. Pred výplatou si posielame peniaze navzájom, kto ako na tom je.
@ferko10000 ja byť tvoja žena, tak ti začnem fakturovať starostlivosť o - aj tvoje - dieťa, upratovanie, varenie, pranie..... každý sa nejako podieľa, niekto finančne, niekto prácou v domácnosti. vy si musíte ujasniť ako budete fungovať.
že niektoré ženy tu vypisujú otázky typu: čo si myslíte, čo mám urobiť bez toho aby to riešili s vlastným mužom, som si už zvykla, lebo ozaj je to tu niekedy ako slepičárňa, ale že chlap nemá GULE diskutovať s vlastnou ženou, to už prestávam chápať
@ferko10000 nema pristup ku karte ? ved je tvoja manzelka. Ja som stara skola a som nazoru ze sa ma chlap starat o rodinu ked sa zena doma stara o dieta/deti a prakticky aj teba.
Suhlasom s nazorm @loginexistuje
* s nazorom
@skatulienka_sk no ja byť jeho žena, tak idem do roboty. Keď som bola na rodičovskom, najviac mi vadilo byť na mužovi závislá finančne. A to ja nemusím. Dieťa by som dala do škôlky a realizovala sa. Jeho žena má mgr. tak nech sa realizuje. Načo študovala.
@sasa1310 nevidíš do toho, povedal len svoj pohľad a ak si to nedokáže poriešiť s ňou sám, čo my tu? Ja som počas materskej, aj rodičovskej normálne robila, ale nie preto, aby som nebola na mužovi finančne závislá, na toto som priam alergická. Ženy sú priveľmi hrdé a chlapi neschopní.
@skatulienka_sk hm, nevidím do toho, tak ako v ďalších tisíc témach na MK, ktoré píšu ženy. Aký rozdielný prístup, keď píše žena a keď napíše muž.
zeny jasne chyba moze byt na oboch stranach ale ak si chlap mysli ze strava stoji na mesiac 100 Eur, zene peniaze nedava lebo je doma nech sa postara ako vie ... aj o seba aj dieta (strava oblecenie lieky drogeria) a este chce prispievat lebo on neni cez pracovne dni ani doma a neminie tolko energie .. tak to je s prepacenim trtko a zasluzi si aby ho ta zena kopla do riti.
Ak chce aby sla pracovat nech aj on prispieva svojim dielom prace do domacnosti a okolo dietata ...
@sasa1310
@skatulienka_sk
zena v takomto vztahu moze byt proste psychicky paralyzovana ... resp. si zoberte ze nema ziadny fixny prijem (predaj kozmetiky je doplnok) a ako ma platit školku, ktoru mozno ani nedostala ... (statnu) mozno ma problem s pracou ... lebo dieta je chorlavejsie .. muz sa podla vlastnych slov do fungovania rodiny cez pracovne dni nezapaja .. ani neni doma...
Som piaty rok na MD. Môj muž platí všetko, a nemá s tým absolútne žiadny problém. Toto sme mali vykomunikované od začiatku. Od marca nastupujem do práce. Dohodli sme sa, že všetko sa bude platiť z mojich a celá jeho výplata, ksefty pôjdu na dom, ktorý začíname stavať na jar. Ideme bez hypo, takže toto všetko bude platiť on. Samozrejme, s tým, že ak mi to z mojej vyplaty nevyjde, dofinancuje muž. Je to o komunikácii. My to tu nevyriešime, len vy dvaja. Ale je nefér, ako na to pozeráš, že je doma, nezaraba. Stará sa o domácnosť, o syna, ešte si privyrobi kozmetikou. Kúpi stravu a oblečenie. Ja to vidím na rozhovor, ono by to malo fungovať tak, aby to vyhovovalo obom. Držím palce, nech to vyriešite k spokojnosti oboch😉
@loginexistuje veď toto, je to len jeho pohľad chudáka, nakoniec cez týždeň ani doma skoro nie je, iba cez víkend. ???????? a kde je? žena asi nenašla takú prácu, aby mohla dieťa ráno do škôlky odviesť, poobede zobrať. nie všetky ju máme pod nosom, nie všetky máme auto, apod.
len taký príklad z bežnej praxe: dedinská škôlka od siedmej, žena robí od osem, tú hodinu cestuje busom, robí do 16.30, hodinu busom domov (predpokladám, že má super spojenie 🙂, inak aj tá hodina je optimistická), ale škôlka je len do tej 16-tej. Môže sa ísť pásť...
v žiadnom prípade si nikoho nezastávam, ale pánko nám niečo tají 🙂
@ferko10000 a vy sa akože doma nerozprávate?
@ferko10000 som to dala precitat muzovi. Odkazuje, ze si chuj. Ona akoze nic nerobi? Aby si nebol prekvapeny. Moj muz ma denne prisi nech prestanem pracovat 🙂 lebo domacnost tip top lebo deti na poriadku lebo trpla vecera lebo lekari zubari vsetko vyriesene, kosele z cistiarne donesene, povesane, pradlo v skriniach, oprane, ozehlene, upratane, desiate na dalsi den nachystane a on by si lennprisiel domov a pohral sa s detmi. Mozno ked prides o komfort ktory mas spozornies
@ferko10000 ja som nič o aute a škôlke nepísala, ale beriem na vedomie😁😁