icon

Financovanie domácnosti - rozdelenie domáceho rozpočtu

nikaniky
15. apr 2017

Mamicky,hlavne tie ktore poberate rodicovsky prispevok,kolko a za co platite v rodine?Respektive ako mate s muzom podelene financovanie rodineho rozpoctu apod.?

Strana
z5
siska25
8. okt 2018

Ja len celkom nechapem, z akeho dovodu ty ako otec dietata nevies o tom, preco tvoj syn nechodi do skolky. To s tvojou zenou taketo veci nepreberas? Moj muz cestuje do prace hodinu tam a hodinu spat, kazdy den, teda z domu je 10 a viac hodin, ale pomaha mi aj doma okolo deti, aj na dome robi, kedze ho dorabame a teda veci okolo deti riesime spolu, aspon sa ma spyta, co nove a ako boli deti v skolke.A co sa tyka financii. Som doma 6 rokov, mame 3 deti do 6 rokov a ja platim len svoj mobil, drobne nakupy a synovu sukromnu skolku. Vsetko ostatne plati muz.... este dva roky budem na RD a zial u nas je situacia taka, ze nam s detmi nema kto pomahat a budem musiet zostat doma aj po RD, takze bez prijmu. Nejaky polovicny uvazok alebo privyrobenie mozno ak najdem. Deti su casto chore, minuly rok bola len dcera napriklad doma 7 mesiacov a 5 v skolke. Dalsia vec je, ze ak by som sla pracovat, nestihali by sme sa striedat pre deti chodit. A nechat dieta od 7:30 do 16:30 v skolke nechceme. To vsak nie je hlavny dovod, preco nepojdem hned po RD pracovat. Prostredny syn ma poruchu centralnej nervovej sustavy a s tym spojene problemy, co vyzaduje okolo neho viac starostivosti a pozornosti. Aj pre to sa do prace neponahlam. Mozno niekto povie, ze by to tak nedokazal, seduet doma a byt zavisly od chlapa, my to mame doma vydiskutovane a sam moj muz to tak chcel. Nikdy mi nevycital, ze musi vsetko platit on a ja jemu nevycitam, ze uz 6 rokov som doma a staram sa o deti a domacnost...

wieruska1
8. okt 2018

@ferko10000 ale ved tu vobec nejde o to ci dokazu ci nedokazu. Clovek si aj na sibenicu zvykne. Otazka je za aku cenu. A hlavne ked to nemusi hrotit, ked slusne zijete len s tvojou vyplatou a jej zarobkami pomimo. Musis sa porozpravat s nou lebo my ti damelen nazor pripadne model z nasej rodiny. Z toho mala co si napisal z toho vychadzas ako trulo a mozno je to cele uplne inak. Kedy naposkedy si sa jej spytal ci mozes s niecim pomoct? Nie financne lebo k starostlivosti patria aj ine veci. Kedy napisledy si jej pivedal nechaj zlato ja to spravim, pojdem s dietatom von a ty si len tak oddychni. Kedy napisledy si sa jej spytal cinieco nepotrebuje? Lebo riesit ze nespotrebovavas energiu ked si cez tyzden neni doma je sialene

ferko10000
Autor odpoveď zmazal
wieruska1
8. okt 2018

@ferko10000 mozne je vsetko.

vroni
8. okt 2018

@ferko10000, jaaaj, takze ty das zene auto za 50000€+, ale omdlievas z 500€ mesacne na domacnost? Lebo tych 6000€ rocne, co si sem napisal je tak suma za poistky a servis za taketo auticko... (mam podobnu cenovu triedu, takze prehlad slusny)

matazirafa
8. okt 2018

@ferko10000 tak ale aspoň ma pekné kozy, asi preto si si ju vôbec vzal a mal s nou dieťa. Inak by si si veci co ti teraz vadia všimol už dávno.

skatulienka_sk
8. okt 2018

@ferko10000 ale stále tu nezaznela odpoveď na moju otázku, či sa doma vôbec rozprávate...

natalia11111
8. okt 2018

Baby ja nechápem tieto témy.. Véd keď spolu žijú peniaze treba dat dokopy a s tým hospodáriť.. Neviem si predstaviť to deliť na moje a jeho..

skatulienka_sk
8. okt 2018

@natalia11111 ono peniaze si delia, ale deti sú vždy len ženine (čo sa týka financovania, starostlivosti a pod.), tiež to nepochopím

laska201
8. okt 2018

@ferko10000 ty a kedy to vsetko stihas tyzden 5dni si neni doma.2 dni robis po chalupach sem tam si cele 2 dni so synom a isto mu aj varis peries ked si doma a zenu posles na wellnes nech si oddychne riadne.alebo dieta mas len ako hracku pohras sa s nim a odlozis ho.a ty opet ruka hore slobodny chlap bez zaveskov 5dni.

laska201
8. okt 2018

@ferko10000 ruku na srdce dokazal by si sa o toho maleho postarat keby sa zene nieco stane?Starostlivost neni len o tych blbych peniazoch o ktorych tu stale tocis.

ferko10000
8. okt 2018

@skatulienka_sk ano kecame o vsetkom ale preto sa pytam ci sa jej vobec mam opytat ci nechce uz len z principu nieco hradit aj ona. Nemam starost o peniaze, tych mam dost, mne ide len o ten princip. Ak ma byt byt a ostatne veci spolocne na polovicu tak preco nie aj vydavky.

sense
8. okt 2018

@ferko10000 a co keby predtym ako z principu budes od nej peniaze zacnes z principu ,viac casu venovat domacnosti a dietatu....pretoze ja to beriem maliby sa obaja spolocne podielat na financovani,ale aj.spolocne viest a starat sa o domacnost a deti...

...pokial ale cakas ze ma ist do prace a doma ju ma cskat dtuha sichta,tak to s vyvazenym.vztahom. nema nic spolocne...

A sice som zena ,nie vzdy davam za pravdu zenam....
...a v tvojom prip.by ma zaujmal.nazor tvojej zeny..a neviem ci by sme neboli aj prekvapeni ze pise v inej teme moj.muz mi nedava peniaze a o vsetko sa staram sama..

skatulienka_sk
8. okt 2018

@ferko10000 ani sa jej na to nepýtaj, trp, zožieraj sa tým, domýšľaj si, lebo komunikácia medzi manželmi nemá význam jedine tak na tému kde si to dnes rozdáme 😉
ani byt ani ostatné veci nemusia byť spoločné, daj si zúžiť BSM

beky1813
8. okt 2018

@ferko10000 a nenapadlo ti, ze vdaka takemu chudakovu, ako si ty, nebude stihat robotu, skolku, domacnost? Lebo ty si geroj, ktory si mysli, ze staci nosit peniaze. Dufam, ze niekoho ma a co najskor ta kopne di zadku a opusti ta. Ak si myslis, ze peniaze vynahradia vsetko, tak kasli na manzelstvo a plat si profesionalky

salfusco
8. okt 2018

Uff,tolko silnych rečí a dehonestovania som uz davno nečítal...

majkeel
9. okt 2018

Si si nabehol ... ;)
Cele je to o tom sa spravat PRIMERENE a aby sa stretli doplnajuce sa typy ludi. On by mal vediet primerene sa postarat, aj platit, ked treba (vsetko pocas materskej, materska su 3 roky, dalsi cas navyse je uz nice to have), ona zase primerene by to nemala zneuzivat.
Su rozne typy zien a rozne typy muzov. Jedna chce pracovat, druha chce byt radsej co najdlhsie doma. Jeden chce partnerku, kde sa staraju, tahaju, buduju a financuju obaja, druhemu nevadi manzelku zivit (nech uz je jeho dovod akykolvek, obetavost, alebo si "kupuje" pokoj v dome, pritomnost partnerky, ktora by sa na neho inak vykaslala). Uz len aby sa stretli dvaja s rovnakym vzorcom spravania a budu obaja spokojni. Ked sa stretnu protiklady s opacnymi ocakavaniami, tak je problem a pritom nemusi byt ani jeden zly, stacilo si najst odpovedajuceho partnera
Ty si vychovany zenou, ktora pracovala a starala sa aj o deti. Typ vychovy, ktoru si dostal, Ta nepusti. Ona dostala typ vychovy, ze mama doma, otec sa stara. Ty budes pre nu kreten, lebo jej neumoznis byt doma a nezivis ju, ona bude pre Teba leniva.
Cloveka nezmenis, mal si si na zaciatku vybrat typ ako tvoja mama. Na druhej strane, ak si stale prec, ako chces po nej, aby sa starala o dieta, aj pracovala, aj ked jej pomoze mama.
Nepises, kde a ako dlho robila predtym. Bud sa prisposobite obaja, alebo pojdete od seba. Pricom by som neodsuval riesenie, lebo tu prides napisat o 5 rokov, ze uz mate druhe dieta, ona este stale si predava tu svoju kozmetiku doma na prilepsenie, Ty platis vsetko a BSM nepusti. Vsetko, co zarobis, patri obom, pricom to co zarobi predajom ona, stiha uz asi obratom minut.

nati1978
17. jan 2021

Mi žijeme len s jedného Primu a to je moj rodičovský príspevok ktorý je 320 mesačne a míňame približne 280

loginexistuje
17. jan 2021

@nati1978 ale asi vas zivia rodicia ktory platia naklady na byvanie

Strana
z5