icon

Financovanie domu, ktorý nevlastním

17. mar 2025

Ahojte. Chcem pocut nazory.. no skratim to...
Ovdovela som, ostala som sama na dve deti.. po istom čase som si nasla nového muza, tiež s detmi, nejak slovo dalo slovo, tak sme spolu ostali do dnes a mame spolu už aj dieta.
No vcera sme sa dostali k takej teme vlastneho byvania... ide o to, že ja byvam u neho aj s detmi, kde absolutne moje nic nie je a nikdy nic nebude, manzelia nie sme a ani nechcem aby sme boli. No vcera sa nahneval velkom dost, vykrikal mi, ze som nevdacna. Naco ine byvanie, ked mame kde byt a mame strechu nad hlavou a nemusi splacat hypoteku? Trochu ma zaskocila jeho reakcia, hovorim mu este pred ja mam tiez byt (v inom meste), keby sme ho predali tak hypoteku by sme nemuseli brat ... a on mi povedal, ze on sa z dediny nechce nikam sťahovať, chce tam ostať ... ok tema skoncila, viac som sa o tom bavit nesla.. len teraz to chcem pocut aj s vasho hladiska, okrem toho, ze si platim za seba a deti, eltriku a plyn, tak co ak bude chciet odo mna peniaze na opravy ? Keby sa cokolvek do buducna stalo, zdedia dom jeho deti, ja by som zctoho nedostala absolutne nič. Da sa nejak pred tym ochranit ? Taktiez som rozmyslala o investicii na opravu kupelne, no ak mu dám polovicu, nikdy tie peniaze by som uz späť nevidela, nemozem financovat dom, ktori mi nepatri a nikdy patriť nebude.
Ako by ste to riesili vy ?

Strana
z4
drahomirrra
19. mar 2025

@lienka.7 Ja viem, ze byvaju v dome. Avsak nie su manzelia, plus ona tam ma dve deti, ktore niesu jeho. Uz len opotrebenie domacnosti nieco stoji. A kedze kazdy z nich hrabe pre seba, tak prihodit stovku ku energiam by fakt nebolo od veci. Proste toto nie je ziadny normalny vztah, toto je biznis model. Takze o com potom.

alexanderkovacs
19. mar 2025

@3petka on tam nebyva. Ked uvazuje dobre , tak ma to v prenajme a zaraba na tom.

mirus11
19. mar 2025

@kitycat bože toto je komentár hodný medajli!Tvoj manžel ako rozmýšľa,že aký má základ v prípade že sa mu niečo stane a zomrie?Myslím si,že je veľa manželstiev ,kde manžel sa snaží zabezpečiť rodinu a môže mať na páske aj minimálnu,ale dostáva peniažky aj možno formou diét,ktoré sa v prípade úmrtia nerátajú
do príjmu.Bohuzial aj takto to na Slovensku funguje.Ale takýto koment by som určite nenapísala,najprv sa treba zamyslieť,ako tým môžem ranit toho druhého

martin1989m
19. mar 2025

Fuuu. Normalne mi to neda a kvoli tomuto prispevku som sa zaregistroval. Nepaci sa mi, ze rozpravas o detoch stylom moje/jeho-spolocne. Co si huuu? 😁😁😁 dievca zlate, ty tam neinvestuj ani euro, ale rovno sa zbal, zober si skrine(ale ktore su pre tvoje deti a tie co si kupila pre jeho deti tam nechaj👍) a zi so svojou maminou. Ty si s ním len preto, aby si sa nemusela tlačiť aj so svojou mamou v malom dvojizbovom ale zato prerobenom byte. Ja len dúfam , Že tvojmu chlapovi vyskočí tento príspevok na Googli a posle ta do ….

softiesofie
20. mar 2025

Podla mna. Platis energie, co je spravne. Platenie najmu mi pride smiesne, ved sa o tu domacnost staras (upratujes, udrzujes ju aj pre vas vsetkych, organizovanie sviatkov je asi tiez len na tebe).
Predpokladam ze varis, pre vsetky deti, ak mate viac ako 3 je to vela roboty (ved len keby musel tvoj muz riesit stravu donaskami, to by este videl vydavky).
Co sa tyka rekonstrukcie. Napada ma takto: prispiet vo vyske alikvotnej ciastky dedicstva ktore pripadne vasmu dietatu k nakladom na rekonstrukciu.
Tj. 5 deti, 1 dieta spolocne, rekonstrukcia 1000EUR, prispies 200EUR (1/5tina).

martin96321
23. mar 2025

Zijete spolu,ste partneri a mate spolu dieta.......mas ho rada ken vtedy ak nic nechce,alebo ako to mas? Ak sa mu nieco stane,dedi aj vase spolicne dieta. Ako ma on pozerat na Tvoj byt? Ma z neho nieco? Ci do toho ho uz nic? Zijete spolu,spolu no opotrebuvate......niektore veci by mali byt samozrejmost. Ak chces rozmyslat a vymyslat co ak toto alebo tamto.......tak sa radsej zbal a chod do svojho.

Strana
z4