Financovanie domu, ktorý nevlastním
Ahojte. Chcem pocut nazory.. no skratim to...
Ovdovela som, ostala som sama na dve deti.. po istom čase som si nasla nového muza, tiež s detmi, nejak slovo dalo slovo, tak sme spolu ostali do dnes a mame spolu už aj dieta.
No vcera sme sa dostali k takej teme vlastneho byvania... ide o to, že ja byvam u neho aj s detmi, kde absolutne moje nic nie je a nikdy nic nebude, manzelia nie sme a ani nechcem aby sme boli. No vcera sa nahneval velkom dost, vykrikal mi, ze som nevdacna. Naco ine byvanie, ked mame kde byt a mame strechu nad hlavou a nemusi splacat hypoteku? Trochu ma zaskocila jeho reakcia, hovorim mu este pred ja mam tiez byt (v inom meste), keby sme ho predali tak hypoteku by sme nemuseli brat ... a on mi povedal, ze on sa z dediny nechce nikam sťahovať, chce tam ostať ... ok tema skoncila, viac som sa o tom bavit nesla.. len teraz to chcem pocut aj s vasho hladiska, okrem toho, ze si platim za seba a deti, eltriku a plyn, tak co ak bude chciet odo mna peniaze na opravy ? Keby sa cokolvek do buducna stalo, zdedia dom jeho deti, ja by som zctoho nedostala absolutne nič. Da sa nejak pred tym ochranit ? Taktiez som rozmyslala o investicii na opravu kupelne, no ak mu dám polovicu, nikdy tie peniaze by som uz späť nevidela, nemozem financovat dom, ktori mi nepatri a nikdy patriť nebude.
Ako by ste to riesili vy ?
@3petka on tam nebyva. Ked uvazuje dobre , tak ma to v prenajme a zaraba na tom.
@kitycat bože toto je komentár hodný medajli!Tvoj manžel ako rozmýšľa,že aký má základ v prípade že sa mu niečo stane a zomrie?Myslím si,že je veľa manželstiev ,kde manžel sa snaží zabezpečiť rodinu a môže mať na páske aj minimálnu,ale dostáva peniažky aj možno formou diét,ktoré sa v prípade úmrtia nerátajú
do príjmu.Bohuzial aj takto to na Slovensku funguje.Ale takýto koment by som určite nenapísala,najprv sa treba zamyslieť,ako tým môžem ranit toho druhého
Fuuu. Normalne mi to neda a kvoli tomuto prispevku som sa zaregistroval. Nepaci sa mi, ze rozpravas o detoch stylom moje/jeho-spolocne. Co si huuu? 😁😁😁 dievca zlate, ty tam neinvestuj ani euro, ale rovno sa zbal, zober si skrine(ale ktore su pre tvoje deti a tie co si kupila pre jeho deti tam nechaj👍) a zi so svojou maminou. Ty si s ním len preto, aby si sa nemusela tlačiť aj so svojou mamou v malom dvojizbovom ale zato prerobenom byte. Ja len dúfam , Že tvojmu chlapovi vyskočí tento príspevok na Googli a posle ta do ….
Podla mna. Platis energie, co je spravne. Platenie najmu mi pride smiesne, ved sa o tu domacnost staras (upratujes, udrzujes ju aj pre vas vsetkych, organizovanie sviatkov je asi tiez len na tebe).
Predpokladam ze varis, pre vsetky deti, ak mate viac ako 3 je to vela roboty (ved len keby musel tvoj muz riesit stravu donaskami, to by este videl vydavky).
Co sa tyka rekonstrukcie. Napada ma takto: prispiet vo vyske alikvotnej ciastky dedicstva ktore pripadne vasmu dietatu k nakladom na rekonstrukciu.
Tj. 5 deti, 1 dieta spolocne, rekonstrukcia 1000EUR, prispies 200EUR (1/5tina).
Zijete spolu,ste partneri a mate spolu dieta.......mas ho rada ken vtedy ak nic nechce,alebo ako to mas? Ak sa mu nieco stane,dedi aj vase spolicne dieta. Ako ma on pozerat na Tvoj byt? Ma z neho nieco? Ci do toho ho uz nic? Zijete spolu,spolu no opotrebuvate......niektore veci by mali byt samozrejmost. Ak chces rozmyslat a vymyslat co ak toto alebo tamto.......tak sa radsej zbal a chod do svojho.

@lienka.7 Ja viem, ze byvaju v dome. Avsak nie su manzelia, plus ona tam ma dve deti, ktore niesu jeho. Uz len opotrebenie domacnosti nieco stoji. A kedze kazdy z nich hrabe pre seba, tak prihodit stovku ku energiam by fakt nebolo od veci. Proste toto nie je ziadny normalny vztah, toto je biznis model. Takze o com potom.