Financovanie stavby domu
Ahojte,
Ak je tu niekto kto sa rozumie financiám mám otázku. Chystáme sa stavať dom, odhadovaná hodnota 120tisíc. Našetrených mám 50 tisíc, ostatné bude hypo. Všade čítam, že treba 20 percent hodnoty.
Môj plán bol, minúť čo mám a zobrať hypotéku na dostavanie, avšak potom nesplním tých nasporených 20 percent.
Je možnosť urobiť môj plán a potom založiť ten dom kde dám 50 tisíc aby som dostal pozicku dalsich cca 70 tisíc ?
Ďakujem
Ďakujem,
To bola moja otázka, asi zle napísaná.
Či mi treba tých 20 percent v hotovosti alebo stačí keď to bude v dome 🙂
Ďakujem,
To bola moja otázka, asi zle napísaná.
Či mi treba tých 20 percent v hotovosti alebo stačí keď to bude v dome 🙂
@majko579 samozrejme v dome. Založíš vlastne rozostavanú nehnuteľnosť, u nás bola podmienka vo VÚB, ze sme museli mať múry aspoň na meter vytiahnuté a vtedy sa už dala založiť táto nehnuteľnosť, čo sme potrebovali dofinancovať. Len sme to mali rozdelené na 3 tranže a aby sme dostali poslednú, tak sme už museli fotkami zdokumentovať, ze je to v takom stave už pred dokončením, nás na to v banke upozornili. To si treba overiť, lebo veľa ľudí je prekvapených, ze im nechceli vyplatiť poslednú tranžu, lebo proste nemali ten dom dostavaný do takého štádia ako mali uvedené v zmluve.
aj my tak ideme robit, budeme zakladat rozostavanu nehnutelnost. nam radila financna poradkyna odkial brat uver a preverovala nam podmienky v jednotlivych bankach ake by sme mali splnat a najvyhodnejsiu berieme. dokonca nam dohodla aj dalsie benefity ak budeme splnat dalsie podmienky z banky

@majko579 však ak budete zakladať ten dom, tak pri hodnote 120tis. použijete vlastných 50tis., čo je viac ako 20%. Obehnite si banky už teraz - už teraz to môžete riešiť, začať môžete zo svojho a načerpať až neskôr.