Hypotéka na dom
Ahojte. Chcela by som sa opýtať. Skončila som vysokú školu, s priateľom si chceme vziať hypotéku na dom. Koľko mesiacov musím pracovať, aby nám umožnili hypotéku? +ak založíme byt, zvýši sa suma, ktorú nám dajú? Ak áno, cca o koľko? Poprosím len relevantné informácie (overené).
My sme hypo riešili minulý rok. Pracovať sme museli 6 mesiacov a ja som mala dobu určitú tak som si ju dala predĺžiť o ďalší rok a nebol žiadny problem
@alexka89 treba čítať s porozumením 🙂 ja som písala, že pár, ktorý je ešte pred svadbou, ale svadbu plánuje, väčšinou deti plánuje až po svadbe 🙂 nie o tých, ktorí už deti majú a nie sú zosobášení. a tak ako píše slečna, v našej banke nerozhoduje to, či sú žiadateľmi manželia alebo partneri, pretože je veľa párov, ktorí žiadajú o pôžičku ako manželia a rozvedú sa. treba čítať s porozumením
@belllinka nestačím sa diviť týmto názorom a hlavne ničím nepodloženým radám
niektore banky beru do uvahy 3 odpracovane mesiace , ine 4 mesiace… ale minimalne 3… zalezi od znaleckeho posudku v prvom rade plus od prijmu.
aj podmienky bank sa lisia, neda sa dat jedna správna odpoved, ideálne je kontaktovat hypotekárneho poradcu, my mame takto pani ktorá nam poriesila uz dve hypotéky a riesili sme s nou aj predaj nehnuteľností na ktorej sme mali hypo, jednu hypo sme mali vo vub a druhu v ČSOB a raz sme museli mať zmluvy na neurčito a raz chceli iba 6 príjmov, banky vas s partnerom aj ohodnotia, závisí aj od vzdelania nie len prijmu atď atď je tam toho viac
Spýtajte sa finančného poradcu
Ahoj, tieto info najdes lahko na internete po chvilke guglenia. Neexistuje univerzalna odpoved, pretoze kazda banka ma svoje vlastne podmienky. Niektora banka akceptuje uz 3m. prijem, ina 6m. Taktiez sa banky rozne pozeraju na pracovnu zmluvu (doba urcita/neurcita, pripadne zivnost). V zasade vsak plati, ze ak splnate co najviac podmienok, tak si mozete vyberat banku vy podla najlepsej ponuky. Ak splnate len niektore, tak hladate banku, ktorej to staci ale moze napr. poskytovat horsi urok, ako ina banka a pod. Banky poskytuju aj 90% hypo len su tam vyssie uroky, ako pri 80%. Zalozenim bytu si zlepsujete podmienky a mozete dostat aj vacsiu hypo, zalezi od znaleckeho posudku zalozenej nehnutelnosti. Co sa tyka tvojho zamestnania, tak ano, patri k tym ktore su lepsie bodovane lebo sa povazuju za stabilnejsie, ako napr. praca v gastre a cestovnom ruchu. Taktiez vysokoskolsky diplom alebo trvaly pobyt v BA su plusom.
V mojom prípade 6 mesiacov zamestnanie a nemusela byť doba neurčita.. u niektorých bank stačí len po skúšobnej dobe. Odporúčam dobrého finančného poradcu, aj keď my sme boli na začiatku proti nim...že však načo 😁.. A keď sa tu rieši aj čo a ako ďalej..... Brali sme ešte ako priatelia viac úverov keďže hypo nevyšla naraz, tak na akontaciu isliel spotrebak atď. A potom ako manželia sme refinancovali všetky úvery do jednej hypo a už sme 1:1 🙂

@alie238 však ale dieťa moze mať aj pár ktorý nieje zosobášení a nikdy svadbu neplánujú....alebo taký ktorý majú už aj 2-3rocne dieťa a idú sa akurát brat ...ja som skôr počula že výhodnejšie sú manželské pozicky lebo tam sa ráta to že manželia sú už spolu zviazaní tak to budu platiť spoločne ako niekto kto nie je zosobášení rozídu sa a bude ťažšie jednému platit