Hypotéka na dom z Československej obchodnej banky

raduzkach
21. jún 2016

Ahojte, chcela by som sa spytat, ci mate niekto aktualnu skusenost s hypotekou z čsob banky na dom ?
Konkretne by som potrebovala vediet, ako dlho po schvaleni hypoteky v banke este trva, nez prevedie banka peniaze na ucet a kedy ste dostali kluce ?
Ďakujem pekne 🙂

dominika6
22. jún 2016

@raduzkach po schválení ti nabehnú peniaze cca do 7 dní a aké kľúče? to je vec predajcu kedy vás tam pustí a na základe zmluvy ktorú sre podpisovali

edn
22. jún 2016

my sme brali hypo uz davno, ale peniaze predavajucemu prisli az asi po mesiaci... no sesternici prisli asi po 3 dnoch.. takze tazko povedat 🙂

raduzkach
autor
22. jún 2016

@dominika6
@edn
dakujem,ja som kupujuca,mame schvalenu hypo a zajtra ideme podpisat zmluvy.zaujima kolko od podpisu este trva nez nabehnu peniaze na ucet,respektive az nabehnu peniaze predajcom na ucet,vtedy nam daju asi oni kluce 🙂

dominika6
22. jún 2016

@raduzkach
peniaze nabehnú tebe na účet a ty prevedieš dohodnutú sumu zas predávajúcemu...
kľúče by ti mali odovzdať až potom

edn
22. jún 2016

@dominika6 my sme to posielali priamo predajcom.. a nastastie nam dali kluce skor, lebo ako som pisala, peniaze im prisli az po mesiaci..

dominika6
22. jún 2016

@edn
je to na nich kam to dajú previesť...ja som chcela mať doklad,že mi to nabehlo a oni zas,že to prišlo z môjho účtu...podľa zmluvy...

kllamarka
22. jún 2016

@raduzkach Po schvaleni a podpise kupnej zmluvy boli peniaze z CSOB vyplatene za 5 dni (peniaze prisli na moj ucet najprv a za minutu boli prevedene predavajucemu).

raduzkach
autor
22. jún 2016

@kllamarka dakujem toto som chcela vediet 🙂 ale po podpise este tusim treba vybavit kataster a s peciatkou sa vratit do csob a ked to bude ok,tak ich prevedu ,je to tak ?

kllamarka
22. jún 2016

@raduzkach Nie, kataster..dodatocne do 30 dni. To dlho trva... 🙂 1, Hlavne je mat schvaleny uver a 2, hned po podpise kupnej zmluvy - zmluvu dorucit banke. To sa hned potom vyplaca.

kllamarka
22. jún 2016

@raduzkach S tym katastrom, nie som si uplne ista...ale asi to bolo aj dlhsie, myslim, ze sme na to mali 2 mesiace (samozrejme po vyplateni uveru predavajucemu).

zuzanaete
22. jún 2016

@raduzkach Ak mate uver schvaleny, tak si riadne precitaj podmienky cerpania, co vsetko treba dolozit. Ohladom casu, kedy banka posle peniaze, tak to si over s osobou v banke. Z katastra bude treba priniest banke potvrdenie, ze zmluva bola podana, zapisane to este nemusi byt. Teda toto je aspon standard, ale presne pozri do zmluvy o uvere.

zuzanaete
22. jún 2016

@kllamarka Z katastra sa zvycajne nosi potvrdenie, ze zmluva bola podana a aj zalozne pravo, banka na druhy den preveri cez net, ze je na katastri blomba a posiela peniaze. Zapis je realne do 30 dni pri klasickom konani a tusim do 3 dni pri zrychlenom.

kllamarka
22. jún 2016

@zuzanaete Moze byt, zavysi od banky. Ja uz som si nie velmi ista, ci sme naozaj potrebovali potvrdenie z katastra - pre CSOB.
Ale na dolozenie noveho LV, sme mali 2 mesiace. 🙂

zuzanaete
22. jún 2016

@raduzkach Prepac, ale nedami. Ja som si myslela, ze existuje iba jedna osoba, ktora sa pani v banke na uverovom spyta, ze kedy dostanu kluce od bytu. No ale vidim, ze je viac ludi, co ma v tomto hokej, ze co kto kde. Toto je medzi tebou a predavajucim. Tu ti to nikto nepovie. Pozri si terminy do kupno-predajnej zmluvy.

zuzanaete
22. jún 2016

@kllamarka Urcite treba potvrdenie o vklade. Za poslednych 6 rokov som riesila uz 3 hypo v danej banke a vzdy to tak bolo. Neskor bolo treba dolozit original lv, kde uz bolo vsetko zapisane. Ale od tohto uz pri poslednej upustili, stacilo do banky poslat email, ze uz je to zapisane a oni skontrolovali na nete.

kllamarka
22. jún 2016

@zuzanaete Pravda, nasa realitacka s kupnou zmluvou dodala aj potvrdenie o vklade. 🙂 Som si to checkla.

raduzkach
autor
22. jún 2016

@zuzanaete :D no tak toto mna rozosmialo :D urcite by som sa nepytala v banke kedy dostanem kluce a viem ze s tym nic banka nema, ja sa pytam na skusenosti ze kedy to asi tak cca je. som v tomto novacik a len zbieram skusenosti co a ako 🙂 v banke mi napr povedali ze schvalovanie uveru trva 7 dni, ale v reale nam to schvalovali 3 tyzdne, urcite je to tak aj s ostatnymi vecami, preto sa pytam radsej na skusenosti ludi, ktory z tejto banyk uver maju 🙂

raduzkach
autor
28. jún 2016

Tak baby uz mam vsetko povybavovane.
Takze uver mi schvalili, nasledne sme aj s predavajucimi isli podpisat do banky kupno-predajne zmluvy + navrh na vklad nehnutelnosti ( zmena vlastnika ).
Potom mi v banke dali tlacivka - navrh na vklad zalozneho prava v prospech banky ( kedze som rucila domom ktory kupujem,tak tam musi byt na katastri spomenuta aj banka ), to som odniesla na kataster, zaplatila 66 € a oni mi dali peciatku, ktoru som niesla do banky.
Potom som isla znova na kataster s kupno-predajnymi zmluvami a s s tlacivom na zmenu vlastnika nehnutelnosti a zaplatila dalsich 66 € a dali mi znova peciatku a s tym som isla znova do banky.
V banke sme urobili poistenie domu a domacnosti, ktore som musela hned zaplatit ( ja som si to dala stvrt-rocne) , podpisali este nejake papiere z banky no a uz len cakame co peniaze nabehnu. Peniaze nabehnu priamo predavajucim na ucet, ale my sme si brali este nejake peniaze na rekonstrukciu, takze tie zas nabehnu mne na ucet zaroven.

kratasy
3. aug 2016

My sme pred 7 rokmi kupovsli dom a peniaze predevajucemu prisli na ucet o 21 dni odo dne ked sme boli dat papiere na kataster

deny3
3. aug 2016

@raduzkach a presne takto to prebiehalo aj pred 11 rokmi, len s tým rozdielom, že mne to vybehala realiťáčka, ved začo berú províziu? A peniaze predávajúcemu nabehli po pár dňoch, banka mi to oznámila, pretože my sme mali v zmluve do 15 dní odo dňa vyplatenia odovzdať nehnuteľnosť a ja som teda mala problém ho z bytu dostať, teda mal peniaze, no z bytu sa mu nechcelo. 😠

mirkamt
9. aug 2016

my sme kupovali byt cez kanceláriu (maximálna spokojnosť o nič sme sa nemuseli starať) a zmluvy sme mali nastavené tak, že peniaze išli na účet predávajúcim. my sme € vôbec nevideli. predávajúci mali € do 7 pracovných dní. kľúče nám predávajúci odovzdávali v deň podpisu kúpnych zmlúv. z katastra nám prišlo rozhodnutie myslím, že do 40-50 dní. (bola to kancelária alpia - neviem čo to sem môžem písať)