icon

Hypotéka pre matku samoživiteľku

kitty123321
16. okt 2022

Dobrý deň, ako si vypočítať, koľko musím zarábať ako matka samoživitelka - 1 dieťa kvôli hypotéke? Vo vzťahu nám to veľmi škrípe, chcela by som odísť. Každopádne by som najradšej zobrala dcéru do spoločného bývania, som zatiaľ na RD. Chcela by som kľudne nejaký starší dom do 50 000€ Mám len strednú školu, rada by som si kvôli platu dorobila Vš/ nejaké kurzy, aby som sa mohla s dcérou osamostatniť.

Strana
z2
nelka93
16. okt 2022

@selwadza22 toto nie je úplne pravda, niektoré banky požadujú pol roka byť zamestnaný. Takisto vedia poskytnúť aj 90% ale musí to byť pre banku zaujímavé. A posudok neobabre, banky dávajú hypo na tú nižšiu sumu z nich

viky173
16. okt 2022

@elizabet173 no bohuzial tam to mali tak, ze vsetko sa platilo z jeho uctu, pretoze mal poplatky v banke za vedenie uctu, ale ked kazdy mesiac minul urcitu ciastku, mal vedenie zdarma. Cize platil vsetko on a ona mu peniaze preposiala. Takze ju celkom pekne obabral. A to bol jej prvy priatel, s ktorym sa poznala od strednej. Boli spolu 15 rokov, on si nasiel druhu a este ju aj "osklbal". Nechutne sa vyfarbil. Clovek aby pocital naozaj so vsetkym...

selwadza22
16. okt 2022

@nelka93 áno, nepísala som, že všetky banky ale zväčša minimálne 3 mesiace zamestnaná byť musí... A 90% ona určite uvažovať nemôže, tak načo to spomínať. Zaujímavé je, že ja som dostala 80% z ceny na znaleckom ale kúpna cena bola nižšia... Áno, mohlo sa stať, že mi to banka schváli v nižšej sume ale od toho je poradca, aby to vyjednal, hoci aj na výnimku.... Keď sa chce tak to ide. Keby som počúvala rady všetkých premúdrenych ľudí dookola čo vraveli takto nie a toto Ti nevyjde tak by som sa nikam nepohla. Určite neodporúčam nikomu hneď žiadať, radšej si byť istý a mať určite rezervu. Ale dnešní ľudia len radia všetkým dookola a sami nič nemajú lebo nevedia ušetriť, a pritom míňajú na úplné zbytočnosti a prípadne sa sťažujú na štát, že im nepomôže... Keď si človek nepomôže sám, nepomôže mu nikto...

zmrzlinka2021
16. okt 2022

@kitty123321
Kupovat polorozpadnutu budu za50K s potrebou rekonstrukcie za dalsich 100K je sialenstvo + celkove naklady na prevádzku rodinneho domu. Navysse kupa v nejakej "diere", ako budes dochadzat do prace a dieta do skoly? Budes musiet prevadzkovat auto,nafta tiez nieco stoji.

Na tvojom mieste kupujem 2 izbak v nejakom okresnom meste

zuzanockamt
16. okt 2022

@zmrzlinka2021 V dnešnej dobe bude mať sama problém kúpiť aj 2-izbák, ak nezarobí aspoň 1500-2000€ v čistom by som do toho nešla.
Napr. 2-izbák v DK 90-150 000€.

zmrzlinka2021
16. okt 2022

@zuzanockamt Pise si okres Nitra, mozno nejaka obec pri Nitre. Má jedno dieta -na zváženie ostáva mozno aj 1 izbák so samostatnou izbou. Izba sa dá zaiadit tak, aby vyhovovala aj jej, aj dietatu. Ano, nikdy to nebude "priestor pre kazdeho z rodiny", ale lepsie, ako zit s priatelom, ktory jej neustale ublizuje.
Kazdopadne "dom do 50tis" je zla volba.

zuzanockamt
16. okt 2022

@zmrzlinka2021 Nedívala som sa na jej profil, len som chcela poukázať na to, že aj v menej lukratívnych oblastiach (DK - Dolný Kubín - je okr.mesto na Orave) sú veľmi veľké ceny. A samoživeteľka bez praxe a vzdelania 🤷 nuž držím jej palce. Ale dom za 50 000€ je hlúposť v jej situácii.

Strana
z2