icon

Hypotéka pre mladých a spoludlžník

tempgirl
28. mar 2015

Uvažujeme s manželom o hypotéke pre mladých, na základe našich príjmov nám však vychádza pôžička max. 40 000 eur, my by sme však potrebovali 50 000. Je možné, že by do tejto hypotéky išla s nami ďalšia osoba ako spoludlžník, teda napr. moja mama? Čo by to znamenalo pre ňu a čo pre nás, ak je to vôbec možné? Vie niekto poradiť? Ďakujem.

Strana
z2
sufo
28. mar 2015

@shania31 prosim ta...ty tu co zas trepes ako stara baba, co pracuje v banke 25rokov. nejak velmi vazne si tuto konkretnu temu zobrala

shania31
28. mar 2015

Nic vazne som nezobrala. Chcela som napisat, ze mnohi si beru uvery obrazne povedane hlava, nehlava (nebrat doslovne), lebo nieco silou mocou chcu a nezrataju si, ci na to maju a budu mat a nezvazia si to, ze co plati dnes, nemusi platit zajtra. A potom len bedakaju, ako nevychadzaju s peniazmi- pridu deti.......akoze sa peniazky rozkotulali. Nic ine som tym nechcela povedat len to, ze zvazit si naozaj ci silou mocou tlacit na to, aby sme dostali tych 50 tis, alebo zlavnit z narokov a bude sa mi ako sa hovori lahsie dychat na tej materskej. To je vsetko.
Sama vies aka je doba, su klienti, ktori nestihaju so splátkami, ziadaju o odklad.......

shania31
28. mar 2015

@sufo
Zabudla som Ta oznacit v predoslom prispevku 😎

jana121212
28. mar 2015

@tempgirl len velmi narychlo som si precitala vsetko ci ti tu pisali a nie so vsetkym suhlasim, lebo mam ine informacie. aj ked zrovna tie moje nemusia byt spravne. niekto pisal, ze prijem spoludlznika musi pokryt celu splatku, tak to nie je pravda, prijem spoludlznika moze byt aj nulovy, ale celkovy prijem dlznika a spoludlznika musi postacovat. takze je takmer jedno, ci jeden zaraba 1000e a druhy 0 alebo kazdy z nich zaraba 500e, spolu je to 1000e na dve osoby a to je to, co banku zaujima. ak by ste rucili dalsou nehnutelnostou, tak vam to pravdepodobne nepomoze v ziskani hypoteky.

a k tvojej otazke. kym sme cakali na schvalenie uveru a teda sme nevedeli, ci ho dostaneme, tak som si zistovala informacie, ci by sa dal navysit nejak nas prijem tym, ze by sme do hypoteky zapojili aj moju mamu. nakoniec to vsak nebolo potrebne a informacie, ktore som zistila, nemam overene. zevraj spoludlznik a rucitel nie je to iste, vacsina bank uprednostnuje skor spoludlznictvo, ale to pre vas nie je vhodne. ak ma mama viac ako 35 rokov, tak by ste nedostali premiu pre mladych. zevraj by ale mohla byt rucitel, vtedy nemusi splanat tento vek, ale musi splanat zase maximalny vek, pravdepodobne by mala mat v den splatenia hypoteky maximalne 65rokov, pripadne 70 rokov, zalezi od banky. ked som sa informovala v CSOB, tak mojej 50-rocnej mame by dovolili robit rucitela na 20 rokov. ale to je len taka informacia od pani v banke podla toho, co jej vyhodil program v pocitaci, nie je to 100% zaruka, ze by mamu kvoli veku akceptovali.

sufo
28. mar 2015

@shania31 tak sa opytam inak. tvoj PRVY prispevok na konkretnu temu bol tento "z coho to budete platit" a dalsie bla bla k tomu. tak sa pytam : bola polozena otazka, pripadne v nej zaznelo, ze dotycna "narieka", ako a co casom??? tak preco si taka premudrela a TY osobne sa jej rypes do zivota. No nehnevaj sa.. mna ako autorku prispevku by to urazilo. ty si rozobrala ju a jej rodinu do nitky bez toho, aby si sa jej vyjadrila ku konkretnej otazke. ty si jej vobec nepomohla ba priam si sa zacala rypat a rozoberat zivot a riesenie ich osobnych veci verejne na MK. fakt ti nemam, co viac napisat. a tu je nepisane prislovie : kazdy nech sa pozrie najskor do svojho valova a potom riesi inych, ale to bohuzial sme my slovaci

shania31
28. mar 2015

@sufo
Ano, zasa sa potvrdilo pravidlo, ze napise si tu niekto svoj nazor a ked sa to niekomu nepaci, ZLE. A navyse to este nespravne pochopene.
A len doplnim, autorka si sama riesi svoj problem tu na MK.....ja osobne problemy takehoto druhu tu naozaj neriesim. Lebo ako sama si tusim ty pisala, len dohady.....realita moze byt niekde inde.

sufo
28. mar 2015

@shania31 tebe je aj skoda nieco pisat..zas si uplne mimo a dokonca tu seba obhajujes. po lopate ti to este raz napisem. ona riesila otazku-pre teba evidentne problem, co s hypo. a TY t.j.tvoja osoba riesila celu jej financnu situaciu, od tehotenstva, prijmu, matersku atd. ja fakt neviem, ci pisem ako debil, aby si to pochopila lebo ty aj tak budes to svoje kva kva dookola obhajovat. ANO STARAS SA DO VECI DO KTORYCH TA NIC NIE JE. je ich osobna vec, ci budu mat z coho uver platit..alebo ho budes platit ty????? ako hotentoten

shania31
28. mar 2015

@sufo
Presne ako tebe. Dobru noc.

sufo
28. mar 2015

@shania31 pa pa 🙂

mamulka211
29. mar 2015

Tak vam by z toho nevyplyvalo nic, skor by na tom bola horsie tvoja mama. Nikdy nevies, co sa moze stat. Ci uz choroba, ci t manzel opusti, aj to sa stava a ostanes na splacanie sama bud ty, alebo tvoj muz a tarcha hypoteky padne na plecia tvojej mamy. Ja osobne by som nikomu za rucitela nesla.

Strana
z2