Hypotéka pre samostatne zárobkovo činné osoby
Ahojte, ešte len pôjdeme kontaktovať banky v okolí, preto sa vás chcem spýtať, ak máte skúsenosť, akú maximálnu percentuálnu výšku ročného obratu SZČO berú banky do úvahy, alebo to je u každej banky individuálne? Ďakujem za skúsenosť a radu 🙂
Choď do Fio. Ja som SZČO. Obehala som všetky banky a všade mi dali také podmienky že som sa cítila ako odpad spoločnosti. V Tatre ma dokonca presviedčali že si navyšujem náklady lebo všetci živnostníci to robia - som paušálistka.
Potom som zašla do Fio, a tam bez problémov. Veď SZČO je normálny príjem - mi povedali. Všetko mi uznali. Tatra mi vypočítala že by mi vyšlo maximálne 110000, čo Fio 205000 čo je skoro raz toľko. Úrok mi dali presne taký ako majú na stránke kým všetky ostatné banky mi ho navýšili lebo som SZČO. Navyše Fio má produkty k hypotéke o ktorých sa moc nehovorí ale vynikajúca vec je hyposporiace konto - načerpala som plný možný úver plus som dala navýšiť o 30% (ďalší produkt), minula som polovicu úveru a polovica je na konte a mám o polovicu nižší úrok lebo z toho čo je tam sa neplatí - a tie peniaze sú k dispozícii neustále bez poplatkov. Nedám na nich dopustiť.
Problém je že Fio nemá zmluvy s finančnými poradcami a preto ich neradia, pritom majú jednoznačne najlepšie podmienky, produkty a služby a hlavne bavia sa so SZČO ako s ľuďmi. Skúšala som aj cez finančného poradcu si dať spraviť ponuky, ani jedna sa nechytala a všade nejaké ale, fio ani nebola v ponuke.
@anonym_autor tak na rychlo si pamatam len, ze slsp 60 % z rocneho obratu, vub do 55
Riešil som podobnú situáciu pred par týždňami práve cez financneho poradcu, pretože v mojej banke - Prima, ma kvázi vysmiali ze s obratom 22500€ mi nedajú ani euro, pravdupovediac sa im ani nečudujem 😅. Poradca mi rovno povedal ze som priechodný iba v dvoch bankach, VÚB a tu druhu nepametam.
Vyssia hypo mi vyšla práve vo VUB. So spominanym obratom mi vypočítali max hypo na 76300€ s 3.69%
@anonym_autor je to môj názor ale nám veľmi v tomto pomohol finančný poradca... Nemuseli sme behať po všetkých bankách on nám zistil čo sme potrebovali. Povedal nám potom možnosti a vybral to najlepšie. Samozrejme každý môže mať inú skúsenosť. Ak by niekto chcel kľudne posuniem kontakt.
@crazygirl99 najlepšie pre vás alebo preňho? ;)
Ďakujem za informácie, už sme si dohodli stretnutie zatiaľ v ČSOB, cez telefón mi povedala, že uznávajú 50% z ročného obratu, potrebovali by sme aspoň 60%, takže budeme potom hľadať ďalej, ešte raz ďakujem
Prípadne nemáš náhodou stavebné sporenie? PSS pomáha presne v takých prípadoch ako si ty
@crazygirl99 najlepšie pre vás alebo preňho? ;)
@1sally12 pre nás 😉 keďže my sme si to potom celé overili čo nám povedal keďže sme boli trošku skeptický a vybavil nám ešte lepší úrok ako nám núkali v banke keď sme boli sami tam 🤷🏻♀️
@anonym_autor slsp 60 %z obratov ak ideš na paušál
@anonym_autor slsp 60 %z obratov ak ideš na paušál
@korytnacka11 áno, mám paušál, ďakujem za slsp
Určite zájdi do Fiobanky. Ostatné banky strata času. SLSP mi spravila takúto vec - znížili mi posudok tak, aby som musela brať 90% uver za vyšší úrok... V každej z bánk, v ktorých som bola, a to som obehala všetky, všade boli nejaké ale, nejaké výnimky, výnimky z výnimiek, navyšovali mi úrok, znižovali posudok, všade mali so mnou problém. Ako vravím - prišla som do Fio a zrazu iný svet. Normálna komunikácia, žiadne ale, toto máme toto dáme, toto mali toto dali.
Určite zájdi do Fiobanky. Ostatné banky strata času. SLSP mi spravila takúto vec - znížili mi posudok tak, aby som musela brať 90% uver za vyšší úrok... V každej z bánk, v ktorých som bola, a to som obehala všetky, všade boli nejaké ale, nejaké výnimky, výnimky z výnimiek, navyšovali mi úrok, znižovali posudok, všade mali so mnou problém. Ako vravím - prišla som do Fio a zrazu iný svet. Normálna komunikácia, žiadne ale, toto máme toto dáme, toto mali toto dali.
@sisamisaaa ďakujem, pozrieme sa aj na fio banku, manžel tam má aj účet.

@anonym_autor je to môj názor ale nám veľmi v tomto pomohol finančný poradca... Nemuseli sme behať po všetkých bankách on nám zistil čo sme potrebovali. Povedal nám potom možnosti a vybral to najlepšie. Samozrejme každý môže mať inú skúsenosť. Ak by niekto chcel kľudne posuniem kontakt.