Hypotéka s kamarátkou
Mám 26 rokov a najlepšiu kamaratku,ktorá ma 31.Dost sme sa v láske sklamali,nechceme už nikdy chlapov a už vôbec s nimi žiť.Tak sme sa dohodli,že si pôjdeme bývať spolu.Niezmd lesby ani nič,len sa už chceme osamostatnit a takto by to bolo jednoduchšie.Myslite,že nám dajú v banke hypoteku?
spolu ju určite nedostanete.. jedine každá zvlášť s tým, že sa nejako poskladáte alebo čo...
ale ako potom s vlastníctvom? každá bude mať 50% podiel?
Ani nad tým nepremyslaj.O rok , dva sa jedna z vás zalaskuje a len problem
@luccija no to je pravda... tiež nad tým rozmýšľam ako potom... jedna bude musieť odísť, vyplatiť druhú a tak..
@veronika3110 prečo by ju spolu nedostali? úplne v pohode môžeš mať hypo s kým chceš, tak ako si môže zobrať hypo s priateľom, môže si aj s kamoškou, banke to je jedno kto s kým spí.
Autorka: Môžeš. Ale je to úplná hlúposť, ešte väčšia, ako ísť do hypo s frajerom. Pekne si zoberte hypo každá na vlastnú nehnuteľnosť a nevymýšľajte sprostosti. Ešte ste obe príliš mladé na to, aby ste vedeli, že nikdy nebudete chcieť chlapa, dieťa, rodinu a potom čo?
Tak to ani nahodou. Vecer pri vinecku to mozno znie ako dobry napad. Ale realne je to obrovsky buduci pruser. Vlastnictvo 50:50, jedna si tam nastahuje debila, a druha to bude musiet znasat. A naopak to plati tiez. Jedna sa rozhodne to predat, ked druha nebude pripravena a co teraz? Ani nad tym nerozmyslaj.
Alebo sa pohádate a jedna bude chcieť odísť...teraz ju spoznáš ešte len najviac, keď budete spolu bývať. Je to iné než sa občas stretnúť. Alebo skúste prv podnájom.
@sissy27 tak zrejme sme my boli v zlej banke... ak by sme neboli manželia, nemohli by sme brať hypotéku spolu
@veronika3110 urcite sa da zobrat hypoteka aj ked dvaja nie su manzelia, aj ja taku mam. zalozena nehnutelnost potom nie je v bezpodielovom vlastnictve ale v podielovom
@veronika3110 dá sa to v každej banke a dá sa to odkedy hypotéky existujú. Akurát poradca, na ktorého ste natrafili bol tupoň a vy ste sa uspokojili s odpoveďou jedného človeka.
@melanta ako toto mi bolo jedno, my sme boli manželia...ale takú info podali
@veronika3110 poznám dosť ľudí, ktorí majú hypo bez manželstva. Úplne bez problémov to ide.
@sissy27 v poriadku, nehádam sa, netušila som .. 🙂
Ja by som do toho nešla. Znie to ako pekná predstava, ale keď sa vrátiš do reality zistíš, že je viac záporov ako kladov. Ja by som nešla do takéhoto niečoho ani s rodinou napríklad.
Najlepšie je ked má každý niečo svoje.A to ešte aj pri manželstve ako poistku.Potom z toho vznikajú len hádky a vyplácačky pol na pol a ked sa dačo stane druhý nemá kde isť.To je jedno či je to chlap alebo žena.Ja by som to takto nechcela
pekna chobotina 😁
ze je dnes slnecno este neznamena, ze zajtra nebude prsat 🤷♀️😊
@veronika3110 prečo by nedostali spolu? Dvaja partneri nezobraty pár prečo spolu dostanú?🤦♀️
Kľudne vám dajú spolu. Ktorá kolko zafinancuje také bude mať vlastníctvo na LV.
Dať vám môžu dať, ale toto je taká hudba budúcnosti. To je síce pekné, že teraz si poviete, že nechcete chlapov a už vôbec s nimi žiť, ale budete takto myslieť aj o dva roky, tri? Láske nerozkážeš ... Takže toto je len taký prúser do budúcnosti. Nemôžeš stopercentne veriť ani rodine. Vieš koľko kamošiek na život a na smrť už bolo???
kamaratka spravila to iste a bol z toho problem. Zlozili sa na dom a presne ako pisu vyssie. Druha kamaratka sa zamilovala a zacala robit peklo, pretoze nemala peniaze na vyplatenie a chcela sa jej zbavit. Viem ze to nejako nakoniec dopadlo - na splatky jej vracala tie peniaze. Ale nenavidia sa na zivot a na smrt.
26 a 31 rokov? ved vas zivot este len zacina... nesla by som do tej hypo a zila by som si svoj zivot
Autorka, radsej mensi byt, ale vlastny..... neexistuje, ze budete vediet byvat pokope roky rokuce bez toho, aby nastala zmena v sukromnom zivote....moj nazor. Ste este dost mlade. Uz o 5 rokov mozete byt vydate s dvoma detmi......to ze ste zanevreli na muzov neznamena, ze uz nikdy nikoho nestretnete ani jedna z vas...a potom co? Predate a rozdelite sa? Co ak jedna nebude chciet, ale nebude mat peniaze na vyplatenie?? Toto je ozaj zly napad....
To nebude také jednoduché a nemyslím, že by Vám banka dala spolu hypotéku, ešte som sa s tým nestretla a neviem či to tak funguje. A hlavne čo ak,, čo ak sa fakt stane že jedna z vás niekoho stretne?
@eliaska101 a prečo by nedala? Lebo si sa s tým nestretla? To potom kde bývajú tie rodiny bez manželstva?
teraz mate taky postoj ale co ked niektora z vas niekoho spozna? to sa stat moze ste este mlade zeny.
a to nespomenuli tú najhoršiu moznosť, (len pripominam, aj také sa stáva)jedna z vás si nájde chlapa, ktorý bude s vami oboma spavať, alebo jej ho druha bude závidieť a bude chcieť prebrať ak bude sama....priateľstvo aj vzťah v péčku a ešte polka nehnuteľnosti vo vlastnictve druhej z vás..Sodoma gomora Cecilko, potom si aj pri vysporiadaní také prieky budete robiť, ze koniec v nedohľadne
V 26 Byt životne sklamaná z chlapov ? 😂 tak toto je gól 😂🤭
@luccija nič také určite nehrozi má 100%
@luccija a keby náhodou tak spolu s chlapom ani jedna žiť nebude

*niesme