Hypotéka teraz alebo neskôr
Čo myslíte zobrať hypotéku teraz alebo počkať ako sa ustalia tie percenta na hypotékach, prípadne ako to ovplyvní trh?
Mam ohodnoteny dom na 86000 ale v sucastnosti ma ovela vyssiu hodnotu,oplati sa dat novy sudny odhad?
Mam na nom hypoteku este sedem rokov
Aby mal vacsiu cenu ,keby sa stali nieco nepredvidatelneho,museli sme ho predat a tak
Podla mna cakat sa neoplati. Ine je ked hladas inveaticny byt ine ked potrebujes byvat.
Nehnutelnosti cenou moc dole nepojdu uz. A cakat na ustalenie urokovej sadzby moze trvat a moze byt vyssia.
Ja si pamatam ked sme brali hypo mali sme urok 5,19% pred 10 rokmi. V tej chviili ako zacali potom padat uroky dole ludia zacali rychlo nakupovatv a ceny bytov vyskocili na dvojnasobok. Cize ratam ze aj teraz ak raz zacnu sadzby urokov klesat ceny nehnutelnosti zas pojdu vyssie
@akvas Ak predavas dom, tak zmalecky si zabezpecuje kupujuci, ak ho potrebuje kvoli hypoteke. Pre teba je teraz zbytocny. Nadych, vydych. Mate super financnu situaciu. Stresy su uplne zbytocne. Pri takom prijme mozeme robit splatky navyse a ani sa nenazdate a hypo bude splatena.
@akvas prečo panikaris, tak odlož každý mesiac čo sa.da, nazbieraj na mimoriadne splátky a vyplat to a nemusis sa strachovat... ved to mate "10platov" hypo, čo je nič... nechápem tieto výlevy tvoje.. si predstav ze máš na krku 200t a príjem z dvoch živnosti kolisavy:D a veru stres nemám žiadny...
@akvas ved ale ten dom bude mať vyššiu cenu, ak sa niečo stane ohodnocovat sa bude vtedy, zbytočne sa plasis.
Dakujem upokojili ste ma asi vazne panikarim zbytocne😉
Ak máš možnosť kúpiť výhodný byt, alebo dom tak jasné. Napríklad ja osobne by som hypotéku nebrala pretože bývam v Žiline a byty sú neskutočne drahé. Jednoizbák za 120 000€ a to sa neoplatí. Treba sa pozerať nie len na úroky, ale aj čo ideš za tie peniaze kúpiť. Keby som našla naozaj super byt za super cenu tak idem do toho.
Osobne si myslím, že ak je možnosť teraz, tak by som nečakala na to, čo bude v budúcnosti. Nik ti nezaručí, či to bude výhodnejšie alebo práve naopak

@akvas čoho sa mám báť.?