icon

Hypotéka teraz alebo neskôr

23. jún 2022

Čo myslíte zobrať hypotéku teraz alebo počkať ako sa ustalia tie percenta na hypotékach, prípadne ako to ovplyvní trh?

Strana
z3
michal711
26. jún 2023

@akvas čoho sa mám báť.?

akvas
27. jún 2023

Mam ohodnoteny dom na 86000 ale v sucastnosti ma ovela vyssiu hodnotu,oplati sa dat novy sudny odhad?

akvas
27. jún 2023

Mam na nom hypoteku este sedem rokov

zuzanaete
27. jún 2023

@akvas A z akeho dovodu chces novy odhad? Ten sa nedava robit len preto, ze ceny nehnutelnosti isli hore.

michal711
27. jún 2023

@akvas ty si riadne mimo. :D Ani sa nečudujem že mas strach

akvas
29. jún 2023

Aby mal vacsiu cenu ,keby sa stali nieco nepredvidatelneho,museli sme ho predat a tak

dzina007
29. jún 2023

Podla mna cakat sa neoplati. Ine je ked hladas inveaticny byt ine ked potrebujes byvat.

Nehnutelnosti cenou moc dole nepojdu uz. A cakat na ustalenie urokovej sadzby moze trvat a moze byt vyssia.
Ja si pamatam ked sme brali hypo mali sme urok 5,19% pred 10 rokmi. V tej chviili ako zacali potom padat uroky dole ludia zacali rychlo nakupovatv a ceny bytov vyskocili na dvojnasobok. Cize ratam ze aj teraz ak raz zacnu sadzby urokov klesat ceny nehnutelnosti zas pojdu vyssie

zuzanaete
29. jún 2023

@akvas Ak predavas dom, tak zmalecky si zabezpecuje kupujuci, ak ho potrebuje kvoli hypoteke. Pre teba je teraz zbytocny. Nadych, vydych. Mate super financnu situaciu. Stresy su uplne zbytocne. Pri takom prijme mozeme robit splatky navyse a ani sa nenazdate a hypo bude splatena.

simca06022011
29. jún 2023

@akvas prečo panikaris, tak odlož každý mesiac čo sa.da, nazbieraj na mimoriadne splátky a vyplat to a nemusis sa strachovat... ved to mate "10platov" hypo, čo je nič... nechápem tieto výlevy tvoje.. si predstav ze máš na krku 200t a príjem z dvoch živnosti kolisavy:D a veru stres nemám žiadny...

simca06022011
29. jún 2023

@akvas ved ale ten dom bude mať vyššiu cenu, ak sa niečo stane ohodnocovat sa bude vtedy, zbytočne sa plasis.

akvas
29. jún 2023

Dakujem upokojili ste ma asi vazne panikarim zbytocne😉

dominikamacakova
29. jún 2023

Ak máš možnosť kúpiť výhodný byt, alebo dom tak jasné. Napríklad ja osobne by som hypotéku nebrala pretože bývam v Žiline a byty sú neskutočne drahé. Jednoizbák za 120 000€ a to sa neoplatí. Treba sa pozerať nie len na úroky, ale aj čo ideš za tie peniaze kúpiť. Keby som našla naozaj super byt za super cenu tak idem do toho.

liesik
29. jún 2023

Osobne si myslím, že ak je možnosť teraz, tak by som nečakala na to, čo bude v budúcnosti. Nik ti nezaručí, či to bude výhodnejšie alebo práve naopak

duunlo
29. jún 2023

@dzina007 neviem co pre teba znamena “moc dole nepojdu”, take mokre sny vacsinou maju realitaci😅 Samozrejme, ze pojdu ako uz aj doteraz isli. Ked nie tento rok tak buduci urcite, vtedy vela ludom konci fixacia. Moj skromny odhad -20 az -30% dole.

beronsche
29. jún 2023

@akvas tak, pre predavajuceho je podstatna ta cena nehnutelnosti, ktoru je ochotny kupujuci zaplatit... Cize znalecky posudok ti je v tomto uplne nanic.

akvas
30. jún 2023

@iv007 to mate 1500€ spolu?

iv007
30. jún 2023

@akvas sama som

cuttina
2. júl 2023

@duunlo jasne, ze dole uz o.moc nepojdu. Hlavne kvoli inflacii. Ale to znamena, ze si ich bude moct viac ludi aj dovolit, lebo budu akoby lacnejsie. Ale 20 az 30% to je naozaj "mokry sen" ale Vas.

Strana
z3