icon

Hypotéka v ČSOB: Prečo stúpa suma úrokov?

Dnes o 10:57

Ahojte, máte tu niekto prosím hypotéku v ČSOB banke? Všimla som si od nového roka, že suma stiahnutie istiny klesá a suma úrokov stiahnutých stúpa. Vždy to bolo presne naopak .... Vedeli by ste prosím pozrieť či to aj vy takto máte? Alebo viete niekto prečo to takto je? Ďakujem

anonym_a89b61
Dnes o 11:07

A v banke ti to ako vysvetlili?

autor
Dnes o 11:08
@anonym_a89b61

A v banke ti to ako vysvetlili?

@anonym_a89b61 naša osobná bankarka to dala preveriť, tak sa zatiaľ informujem aj takto.

janka_266
Dnes o 11:42

tiež som pozerala, že nejako to divne skáče, rovnako tak koncom roka 2025 zrazu nebolo možné sledovať platby v appke, zrazu to už ide, ale len od januára

vikisisi
Dnes o 11:43

A nič si nemenila? Ja mám a teda pri splátke suma na istinu stúpa a suma na úrok klesá, každý mesiac o pár centov

autor
Dnes o 11:48
@janka_266

tiež som pozerala, že nejako to divne skáče, rovnako tak koncom roka 2025 zrazu nebolo možné sledovať platby v appke, zrazu to už ide, ale len od januára

@janka_266 aj nám presne tak. Vidím len december, január a február 🙄 a nepríde mi to v poriadku, že to je takto, tak som zvedavá čo povedia v banke. Nemenili sme nič

janka_266
Dnes o 11:59
@anonym_autor

@janka_266 aj nám presne tak. Vidím len december, január a február 🙄 a nepríde mi to v poriadku, že to je takto, tak som zvedavá čo povedia v banke. Nemenili sme nič

@anonym_autor tak to som zvedavá, čo Vám povedia, potom budem volať aj ja môjmu :D

zuzkaa1991
Dnes o 12:04

Aj nam stupa a sranda ze len december su tam splátky a dalsie mesiace nie kedze bezne tam boli vsetky splátky

autor
Dnes o 12:10
@zuzkaa1991

Aj nam stupa a sranda ze len december su tam splátky a dalsie mesiace nie kedze bezne tam boli vsetky splátky

@zuzkaa1991 to je zvláštne, že to takto aj vy máte ale zároveň "som rada", že nie sme sami. Ale je to divné, nemalo by to takto byť absolútne

hexina
Dnes o 12:49

Aj ja to takto mam, na oboch mojich uveroch v csob.. Daj nam prosim vediet co vyzistila bankarka 🙂 dakujem

anonym_d15a39
Dnes o 12:57

uroky sa rozpocitavaju podla dni cize sa to moze menit a zbytok ostane na istinu, aj my mame rozdiel ale nie az takto ako ty

jana005
Dnes o 12:58

@anonym_autor ahoj, pozrela som si to v apke, a tiež to mám takto ako ty.
Ani by ma nenapadlo pozerať, keby som nevidela túto diskusiu

autor
Dnes o 14:03
@anonym_d15a39

uroky sa rozpocitavaju podla dni cize sa to moze menit a zbytok ostane na istinu, aj my mame rozdiel ale nie az takto ako ty

@anonym_d15a39 určite to takto nemôže byť veru ani to v minulosti takto nikdy nebolo. Vždy sa časom platí menej do úrokov a viac do istiny, každý mesiac tam bol rozdiel pár desiatok centov, nikdy nie takéto skoky veľké a teda ešte aj naopak ako to má byť preto som z toho v šoku že akým dôvodom platíme viac úrokov....snáď sa dozviem

anonym_a3abfa
Dnes o 14:09

Ja mam sice uver v SLSP ale tiez mam takto divne uroky… raz viac, raz menej, a niekedy aj 100€ rozdiel

katkaseiner
Dnes o 14:57

ja mam sice VUB a sledujem si to, úrok platím kazdy mesiac nižší o par centov a vzdy vacsia cast istiny sa znizuje. Takto hala bala to vobec nemam