Hypotéka v ČSOB: Prečo stúpa suma úrokov?
Ahojte, máte tu niekto prosím hypotéku v ČSOB banke? Všimla som si od nového roka, že suma stiahnutie istiny klesá a suma úrokov stiahnutých stúpa. Vždy to bolo presne naopak .... Vedeli by ste prosím pozrieť či to aj vy takto máte? Alebo viete niekto prečo to takto je? Ďakujem
A v banke ti to ako vysvetlili?
@anonym_a89b61 naša osobná bankarka to dala preveriť, tak sa zatiaľ informujem aj takto.
tiež som pozerala, že nejako to divne skáče, rovnako tak koncom roka 2025 zrazu nebolo možné sledovať platby v appke, zrazu to už ide, ale len od januára
A nič si nemenila? Ja mám a teda pri splátke suma na istinu stúpa a suma na úrok klesá, každý mesiac o pár centov
tiež som pozerala, že nejako to divne skáče, rovnako tak koncom roka 2025 zrazu nebolo možné sledovať platby v appke, zrazu to už ide, ale len od januára
@janka_266 aj nám presne tak. Vidím len december, január a február 🙄 a nepríde mi to v poriadku, že to je takto, tak som zvedavá čo povedia v banke. Nemenili sme nič
Aj nam stupa a sranda ze len december su tam splátky a dalsie mesiace nie kedze bezne tam boli vsetky splátky
Aj nam stupa a sranda ze len december su tam splátky a dalsie mesiace nie kedze bezne tam boli vsetky splátky
@zuzkaa1991 to je zvláštne, že to takto aj vy máte ale zároveň "som rada", že nie sme sami. Ale je to divné, nemalo by to takto byť absolútne
Aj ja to takto mam, na oboch mojich uveroch v csob.. Daj nam prosim vediet co vyzistila bankarka 🙂 dakujem
uroky sa rozpocitavaju podla dni cize sa to moze menit a zbytok ostane na istinu, aj my mame rozdiel ale nie az takto ako ty
@anonym_autor ahoj, pozrela som si to v apke, a tiež to mám takto ako ty.
Ani by ma nenapadlo pozerať, keby som nevidela túto diskusiu
uroky sa rozpocitavaju podla dni cize sa to moze menit a zbytok ostane na istinu, aj my mame rozdiel ale nie az takto ako ty
@anonym_d15a39 určite to takto nemôže byť veru ani to v minulosti takto nikdy nebolo. Vždy sa časom platí menej do úrokov a viac do istiny, každý mesiac tam bol rozdiel pár desiatok centov, nikdy nie takéto skoky veľké a teda ešte aj naopak ako to má byť preto som z toho v šoku že akým dôvodom platíme viac úrokov....snáď sa dozviem
Ja mam sice uver v SLSP ale tiez mam takto divne uroky… raz viac, raz menej, a niekedy aj 100€ rozdiel
ja mam sice VUB a sledujem si to, úrok platím kazdy mesiac nižší o par centov a vzdy vacsia cast istiny sa znizuje. Takto hala bala to vobec nemam

A v banke ti to ako vysvetlili?