Hypotéka v dnešnej dobe
Ahojte,
Ako tak nad tym rozmyslam a je mi doslova smutno že možno nikdy nebudeme mať nič svoje s priateľom. Máme jedno dieťatko, bývame naozaj v peknom prenajme 2 izbovom ale chceli by sme svoje niečo. Lenže ja na rodičovskom príspevku on začal nedávno pracovať v novej práci a žiaľ nemáme ani nič našetrené čo požaduje banka 10-20%. V dnešnej dobe bohužiaľ neni to ľahké zobrať si len tak hypotéku ako voľakedy. Neviem, stále rozmýšľam nad tým odkiaľ berú ľudia toľko peňazí že im dajú banky hypotéku aj 250000€. Tie ceny idú veľmi hore, buď o pár rokov naozaj nikto nebude si môcť dovoliť hypotéku alebo pôjdu naspäť nižšie. Preto chceme pár rokov ešte počkať medzitým si aj niečo našetrime aj ked nie veľa ale aspoň niečo. Chceli by sme aj druhé dieťa nakoľko nechceme aby vyrastalo samo, len viem žeby sme sa museli opäť sťahovať do väčšieho prenájmu. Ja neviem, ale pozorujem to len tu na svk. Všetci sú tu tak nastavený že keď máš dieťa tak musíš už mať aj niečo svoje, zahraničí to napríklad takto nefunguje, ľudia normálne žijú v prenajmoch. Neodsudzuju sa navzajom. A ano keď máš na to platiť si nájom máš aj na hypotéku, lenže žiaľ nie každému ju dajú. máš
Mam uz 50ku na krku a muz ma 52 a tiez nejake zdravotne komplikacie.On je uplne v pohode,ale ja som z nasej situacie hotova.Nedokazem uz normalne fungovat.Nic ma netesi a nebavi.Hroza!
Muchal711 nerozumiem,co nepochopis?Mame normalne hupoteku,ktoru platime este nam ostava nejakych 7rokov a dom bude nas
@akvas
No evidentne ste si toho nalozili viacej ako zvladate. Treba odist z domu, najst si byt, a je po starostiach. My mame naklady na byt 130 eur, trojizbak - novostavba.
Realne treba vyskakovat do takej miery ako to davate, aj ked usetrit tisicku je krasne.
Prosim ta nestresuj sa, nie je dovod.
@akvas nemas mat z coho stavy, ukludni sa. Mate uplne v pohode splatku k príjmom. Nik o dom nepríde tak sa neplas. A ak zomriete tak zomriete, predpokladsn vo vasom veku, este k tomu mate ďaleko... Ak ta to takto máta vyhladsj psychologa. Robíš si problém kde nie je.
No tak budú ľudia žiť v prenájme. V zahraničí to tak funguje a nikto tých ľudí neberie ako negramotných, hlúpych, jednoducho nehnuteľnosti sú drahé a nie každý na ne má. Len na Slovensku sa na ľudí v prenájme pozerajú ako na podivínov. Čo aj trochu chápem, keďže doteraz bola doba, keď každý kto pracoval hypo dostal. Lenže taká doba skončila.
Mate niekto skusenosti s mimoriadnymi mesacnymi splatkami hypoteky?
@akvas ano
Oplati sa setrit ,alebo mimoriadne vkladat?
Boji sa niekto hypoteky?Ci to zvladate v pohode?
@akvas je to bezna sucast dnesneho cloveka....coho sa bojis?
@akvas ano.neboj sa toho...ja som mala prvu hypo 2005...kedze zivot v prenajmoch je hrozny v tom ze stale zdielas niekoho....samozrejme ako mlady clovek kazdy zaciname nejak.....
@pieksamaki a este stale splacas
@akvas jasne....splacame...mame 5 deti....a musime zit....menili sme 3x banky....je to ako bezna cast zivota...aj s rizikom....ze clovek ochorie alebo tak....a ked sa nebude darit...tak sa preda....aj ked za menej.......su to iba peniaze.....zivot je dolezitejsi.....clovek nemoze planovat do detailu...a mame vsetko stare...ale zijeme....nic nie je dokonale...sme ludia...zivot prinasa rozne veci.....a zvykla som si
@akvas naozaj to netreba prezivat....ale povzniest sa ...aj podnikatel znasa rizika...a musi riesit zamestnancov...tiez to nema lahke....
@pieksamaki Obdivujem tvoju rozvahu a pokoj.Kolko este budete splacat rokov?
@pieksamaki Mate aj nieco nasetrene?

@akvas Ak si nerobíš srandu, choď sa liečiť ma psychiatriu. Úplne vážne. Alebo začni viac makať a splácaj rýchlejšie hypotéku, aby si sa nemusela báť takýchto sprostostí - a nebudeš mať ani čas na hlúpe úvahy, čo by bolo, keby... Nemáš žiadny problém.