icon

Hypotéka v slovenskej sporiteľni

barbara088
11. jún 2014

mate skusenost

uzanka16
9. sep 2015

zla skusensot nikdy viac by som odtial uz nebrala, my sme tam iba rusili a prechadzali do inej banky kde sme spokojni, so slovenskou sporitelnou uz nic nechcem mat spolocne a rusim uz aj ucet tam-zdieraci, v slovenskej sme mali hypoteku 42 000 eur a platili sme 270 eur mesacne , prelsi sme inde t aista suma rovnaky pocet rokov splacania a 130 eur,

franciscarter
Odpoveď bola odstránená
lastom
10. feb 2016

ahojte, kym som robil vo VUB a Tatrabanke, tak som mal podobny nazor na SLSP ako vacsina z vas. Ale vzdy je to o tom, na akeho pracovnika narazite. A ja som si tam nasiel velmi sikovnu dievcinu, ktora vybavi aj nemozne. Takze vacsinou je to o ludoch. Kazda banka je v niecom najlepsia a v niecom zaostava.... Ale bezny clovek vacsinou nema cas skusat, staci mu jedna negativna skusenost a urobi si definitivny nazor....

celasapremenim
1. mar 2016

slsp a vub najhorsie banky, nikdy, v slsp sme sa zbavili okamzite ako to islo, nastastie velmi rychlo, vub som vybavovala pre rodinu cezo mna a tam som zazila take udalosti, ze skutocne by som v zivote nepovedala, ze to niekto moze urobit zo zamestnancov, co nam sa tam stavalo, uplne zle

lastom...velmi sikovna dievcina, ktoru si nasiel, tak moze tam robit este tak pol roka a potom ti ani nedaju vediet, ze odisla, v bankach to vobec nie je o ludoch, je to o pravidlach a systeme aky maju nastaveni

su to vsetko zlodeji a klamari, BOHUZIAL

zuzka117
25. mar 2016

@uzanka16 v akej banke ste teraz???

uzanka16
25. mar 2016

@zuzka117 v čsob a sme spokojní

lastom
9. apr 2016

v kazdej banke maju svoje muchy, ale pre kazdeho je asi najdolezitejsie, aby platil za ucet, hypoteku a podobne co najmenej a kazda banka vratane sporitelne ma produkty, ktore su v danej chvili najlepsie. Ja osobne mam realne skusenosti, ze nikde inde sme nedostali tolko ako v sporitelni, ale takisto bolo vela klientov, kde nam vedeli ine banky ponuknut viac. Urcite sa to neda ale zovseobecnovat. Viem o 1 type hypoteky, kde su uplne super a takisto o 1 type hypteky, kde su skoro najhorsi na trhu.

janjochmann
9. apr 2016

@lastom suhlas, každá banka má svoje pre a proti. A tiež súhlas s tým že veľa robí prístup konkrétnych ľudí, tak ako vo všetkom b živote...

Dôležité je vybrať si podľa toho čo je pre mna ako klienta dôležité. Napr. ak nepotrebujem hypotéku alebo napr. spotrebak, ale len bežný účet, je viacero alternatív zadarmo, ale opäť musím vopred premýšľať či je pre mna dôležité napr. možnosť vkladať na účet na pobočke a podobne...

Čo sa hypoték týka, výborným príkladom sú hypotéky s štátnym príspevkom pre mladých - aj keby všetky banky ponúkali rovnakú úrokovú sadzbu, vôbec nie je jedno pre ktorú sa rozhodnete, pretože sa líši preplatenie úveru. Bohužiaľ ale túto informáciu v banke nedostanete, buď o tom viete lebo ste info hľadali, alebo vám sprostredkovateľ túto info dá (ak o nej sám vie...)

penagy
21. apr 2016

@barbara088 SLSP sa v poslednej dobe dosť pokazila sama to vidím lebo je to moja práca. Máme hypotéku u nich keď ju načerpáme celú ideme určite do inej. Odporúčala by som asi VUB a Tatru su to stabilné banky majú lepšie zaškolený personál. Napríklad prehodnotenie sadzby ti spravia na počkanie a v SLSP s klientom musím čakať mesiac lebo "majú toho veľa". Je pravda že natrafiť na blbý personál môžeš hocikde ale SLSP by som momentálne neodporúčala všetko trvá dlho a naťahuje sa úplny zbytočne

diablikovci
21. apr 2016

@penagy a čo by ste povedali na unicreditbank? Dakujem pekne

diablikovci
21. apr 2016

@penagyne sa nepáčilo že zaviedli nové poplatky a vôbec nedali o tom info. Aspoň keby poslali mailom a ked ja to neprecitam tak ok je to moja vína. Ale človek sa.to dozvie až keď sa prihlási na IB. My často chodíme do Maďarska a vtedy platba kartou bola zadarmo a teraz je tam kartový poplatok :(.

celasapremenim
21. apr 2016

@diablikovci oni nic neoznamuju, ani zmenu cloveka, co vas ma na starosti, je to hovno a ne banka

celasapremenim
21. apr 2016

@penagy vubku nieeee
tatru skor, ale tie nase banky stoja za milu jarmilu

winni
21. apr 2016

Ono to všetko záleží od toho na koho a akého zamestnanca Sl.sporiteľne natrafíš, my sme so Sl. sporiteľnou VEĽMI spokojný ! Jediná banka, ktorá nám sa ku nám chovala ako ku ľuďom a nie ku klientom, z kt. vyťažia peniaze. Síce chodíme na pobočku do druhého vzdialenejšieho mesta, lebo sú tam pracovníčky NAJ, ale ja by som túto banku odporučila. Tatra Banka nie, tam som mala účet, majú neskutočné poplatky, vysoké úroky a VUB NIKDY viac, táto banka nám sľúbila, že nám dá hypo a my sme znalcovi zaplatili takmer 300 € a "vážená" banka nám hypo zamietla, nabehal sa tam manžel, v kuse im nosil podklady, čo ho preháňali a vďaka zamestnancovi, ktorý nevie nič o poskytovaní hypo úveru sme prišli o peniaze. Sl. sporiteľňa má svoje plusy a aj mínusy, ale MY sme spokojní!

celasapremenim
21. apr 2016

@winni a pritom z vas tie peniaze vytazili, co? :D:D:D:D

winni
21. apr 2016

@celasapremenim Každý ma právo si napísať svoj názor, nikto z nás peniaze "neťaží" 12 rokov a 3,19 % úrok, idú nám znižovať na 2,12% tak čo?

celasapremenim
21. apr 2016

@winni tak ze mohlo by to byt tak 1,5, resp. pre mladych bezurocne, TAK PRESNE
ved neboj, uvidis aky mas urok, ked ti skonci fix :D
ak tu teda nepropagujes prehnitu slspku
a kde ti kto pise, ze si nemas pisat nejaky svoj nazor? co to tu trepete stale dokola? :D naopak, ja pisem, co si myslim o tom, co si ty pisala a vobec nepochybujem, ze to mozem spravit

winni
21. apr 2016

@celasapremenim nepropagujem nič, písala som len to ako sme pochodili my! Určite sme nedostali hypo, že sme mladí. Dostali sme akurát zvyhodnenie v tom, že aj napriek manželovmu veku nám ju schvalili a dovoľujú nám ju splácať AJ na jeho dôchodku a prosím, nechaj ma tak. Lebo podrypovanie nemusím, akurát to znechucuje písať svoj názor a tak možno pomôcť niekomu sa rozhodnúť.. Máš zlú skúsenosť, v poriadku .. Ja mám s touto bankou len a len dobre skúsenosti..

celasapremenim
21. apr 2016

@winni my sme sa slsp zbavili, po fixe sa zle spravaju a to ku kazdemu, kto ma dlhsiu hypoteku.....na zaciatku to vyzera dobre, potom to nie je dobre, hlavne mas podla mna velmi kratku skusenost vzhladom na to, ze vobec nieco radis
ale prajem vam, aby ste to mali lepsie ako my
zo sirsieho pozorovania, cize viacere pary porovnavam, uz si ani nemyslim, ze existuje nejake iny pristup po fixe z pohladu bonitacie klienta, preto ich neodporucam, podla mna velmi zla banka na hypoteku

sabina897
21. apr 2016

@penagy U nás bolo prehodnotenie hotové, aj s podpísaním dodatku k zmluve a znížením úrokovej sadzby o takmer 2%, hotové ani nie od týždeň od podania žiadosti, takže u nás spokojnosť 🙂.

diablikovci
21. apr 2016

@sabina897 a fixáciu máte na koľko rokov?

zamilion
21. apr 2016

@sabina897 aj si si prečítala dodatok? nám prišiel predvčerom a sú v ňom podmienky, že banka može kedykoľvek jednostranne zvyšiť urok

jasmina56
21. apr 2016

Zdravím, pripojím sa do témy a skúsim otázku, má tu niekto skúsenosti s postupným financovaním od SLSP? ďakujem

diablikovci
21. apr 2016

@zamilion to vážne? A načo je potom ta fixácia?

zamilion
21. apr 2016

Ono manzelovi povedali v telefone ze z 3,15 znizuju urok na 1,69 a v dodatku je uvedene ze 2,19 urok s fixaciou na tri roky plus bonus 0,5 % ktory mozu kedykolvek odnat
Dalej na pobocke povedali ze poplatok za zmenu zmluvy rozrataju do splatok a v dodatku je ze 179 eur je splatnych okamihom schvalenia dodatku v ibankingu a za kazdy den omeskania je zmluvna pokuta 50€.
Cize ak si to clovek nevsimne a schvali to xely nateseny zo znizenych urokov v case tesne pred vyplatou ked uz nema tolko na ucte.... Dakujem pekne.... Asi menime banku....

cisko39
22. apr 2016

@zamilion banka nemôže zo zákona bezdôvodne zvyšovať úrok ked Vám plynie fix, jedine že by ste nesplňali podmienky splácania úveru a stali by ste sa problémovým klientom.
Podpisom dodatku z titulu prehodnotenia úrokovej sadzby Vám opätovne začína plynúť fix a tým sa banka zaväzuje že počas fixu nesiahne na úrok a nebude ho meniť.

sasa1983
22. apr 2016

@zamilion prosim Ta, ako myslis, ze 1,69 na 3r fix a pises 2;19urok nakoniec..? Dakujem pekne.

diablikovci
22. apr 2016

@cisko39
@sasa1983
Áno môže lebo vy máte fix na 3 roky a je úrok 2,19% ale banka ponúka bonus 0,5% a po odrátaní je tých 1,69%. A ked napr. Sa zvýšia úroky tak banka môže kedy kôl vek zrušiť ten bonus. To je take cosi ako banka si môže kedy kôl vek zvýšiť poplatok jednostranne aj ten bonus môže jednostranne zrušiť. Ale fix je stále tých 2,19% aj keby úroky vyšli na 5%.

sasa1983
22. apr 2016

@diablikovci a nie je to náhodou tak, že 1,69% úrok a 2,19% je RPMN? (to má každá banka)

karinbirosova2
22. apr 2016

A aky mate nazor na unicredit bank? 🙂