Hypotekárny úver, keď je manžel v registri neplatičov
Moj manzel, sme spolu 3 roky, si pred sobasom este vzal pozicku.Rucitelkou mu je jeho mama, ale tu nesplacal.Je teda asi v registry neplaticov. Teraz chceme hypoteku na byt, vsetko je super, ziadam ju ja, na svoje meno, ja nemam problem v registry, vsetko splacam pravidelne, ale manzel bude ako posudzovana osoba. Bojim sa, ze nam to neuznaju.Ake mate skusenosti, alebo vedomosti?
@gabrielaslivkova hm...no co uz... uvidime, co sa stane...v najhorsom pripade nam to neschvalia...kedy by mohol manžel požiadať nanovo o hypoteku? dajme tomu, už po kompletnom zruseni bsm
@katika31 no, záleží, ako to má ktorá banka nastavené, ale ak by si bola dôvodom zamietnutia ty, tak nemal by byť problém hneď po ukončení všetkých náležitostí s BSM... Viem, že v niektorých bankách pobočkári skúšajú požiadať o úver po zamietavom nejasnom rozhodnutí aj trikrát do týždňa so zmenenými údajmi... Ak si tým samozrejme klient súhlasí.
@gabrielaslivkova ono by nebol problem dat zrusit uplne bsm, len to vraj dlho trva, lebo to ide cez sud...keby to vedeli urobit do mesiaca dvoch - bolo by to fajn...ale ak mame cakat pol roka...to je vela, to nam predavajuci nepockaju isto...
@angel1223 tak to neviem, my úver máme, ale sestre zatiaľ nedali/ona v banke nerobí :D
pred 2r som mala problem s platenim poziciek a tak som dostala zapis do bankoveho registra teraz uz mam vsetko vyplatene potrebovala by som si zobrat v banke uver na vyplatenie exmanzela z bytu ale mi zamietli pre zapis v bankovom registri kde sa mam obratit a ci sa vobec da ze by sa mi zapis v bankovom registri zrusil ....dakujem
@tatiana1212 zapis bankovy register len tak nezrusi lebo to ty chces.... zapis sa vymaze po 5 rokoch od zaplatenia
@christina123456 leasing banky nevidia iba ak je to CSOB leasing. My sme mali nove auto na leasing nepriznali sme ze platime vyse 200e mesacne a uver na byt sme dostali. Auto bolo brane priamo v peugeote cez ich firmu.Toto banky nevidia .
Ahojte. Tie čo máte zrušené BSM, koľko ste za tú listinu platili u notára? Ďakujem veľmi pekne za odpovede.
Pardon nie zrušené, ale zúžené BSM...
@tatiana1212 rada ti pomôžem
@sufo chcem sa spýtať kontroluje sa aj zdravotné poisťovne. Ci je nejaká podlznost pri žiadosti o hypotéku. A kedy sa to vsetko overuje.pri podani žiadosti alebo už ked sa to schvaľuje. Poslali nam už žiadosť a mali sme aj znalca. Poslali aj vypracovany znalecký posudok.a teraz to poslali na schválenie. Budu ešte niečo preverovať ked si nas banka preklepla pri zadani do systému. Ako to vlastne funguje.a co sa všetko overuje pi žiadosti o hypotéku. Ďakujem
@gabcika momentálne je slsp dosť promptna. Co sa týka konkrétne slsp tak ta vidí Quatro, Home credit, ale nie všetky ich produkty. Záleží ako "naplnili" úverový register. Teraz ti to budú cca 3-5 pracovných dni budú schvaľovať. Dalej záleží budete riesit záložne zmluvy, úverové a tok púšťanie penazi
A budu este počas týchto 3-5 dni niečo preverovať. Lebo nam povedali ze si nas už banka preklepla.
Ahoj,uolne v pohode..dajte si u notara urobit vynatok z BSM ka cisto na uver a byt a mas po probleme.. stoji to sice penazi, i,ale stoji to za to..no problem je,ze nie kazda banka toto akceptuje..CSOB ano ale TB nie..
@tiwyna pokial bol manzel vymahany inkasnou spolocnostou EOS..tak ich register je napojeny uz na vacsinu bank..Staci ze bol v tejto inkasnej spolocnosti a banka mu uz nikdy nic neschvali a to ani v pripade ze ma u nich vsetky dlhy vyplatene..Pokial bol len v evidencii narodneho registra neplaticov,tak tam sa udaje mazu po 5 az 10 rokoch..zalezi od vysky dlhu..Cize v tomto pripade ma este nejaku sancu na ziskanie pozicky..
Prosim.vas vie niekto poradit...hypoteku bez registra...aj ked nebankovka..dakujem
@evelynka1311 píšem IP
@evelynka1311 len to pre Boha nie...dajte si urobit vynatok z BZM ka a hypo vezmite na seba ak Vam vyjde prijem..skuste CSOB ku vedia spravit vynimku...vsetko sa da..

@katika31 reálne dôvody z centrály sa častokrát ani na pobočku nedostanú. a aj mne sa ťažko k tomu vyjadruje, keďže nevidím celé pozadie prípadu, ani odovzdané doklady...