icon

Investičné sporenie, stále v mínuse

7. feb 2022

Ahojte mám investičné sporenie v SLSP ale všimla som si že stále mám takú istú sumu ako keď som správila prvý vklad. Stále ako keby moje zisky boli v -. Vyzná sa niekto v tom? Napríklad spravila som jednorazovy vlád vo väčšej sume a k tomu každý mesiac mi tam odíde 100€ no ale tá suma nerastie. Je to takto normálne?

Strana
z2
liljana
23. feb 2022

@draik Bear market sa vyznacuje poklesom, pridu prudke relief rallies. Potom zase pokles. Kupujem akcie, hedgujem ich cez vypis CALL opcii. Pohyby hore obchodujem cez kupu CALL alebo call spreadmi a nadol cez put opcii a put spready. Vysku vkladu je niekolko desiatok tis. usd. Vy tiez asi nebudete pisat presne, kolko penazi investujete ...
Ide mi o to upozornit, aby zaciatocnici nenastupili vo FOMO v momentalnom zavere trhoveho cyklu. Ale si pockali, kym tato bubble praskne.

liljana
23. feb 2022

nazor managera hedge fondu
crash přijde nejpozději v Q2
lonský Q2 byl největší růst HDP v poválečné historii USA na steroidech ve formě šeků timulu a nulových sazeb. oproti tomu se bude nyní porovnávat letošní Q2 a dotho se začnou navyšovat sazby. věřte tomu, že to je dostatečný molotov
by the way, do oficiálního crashe stačí na SPX "pouhých" 9%. QQQ už bude v crashi oficiálně za pouhé 2.8%. Pro pána - QQQ - TSLA, FB, NFLX, AAPL, GOOG, AMZN - tohle se děje v crash modu možná ještě tento týden.
lidi na to koukají do grafů a stále tomu nevěří, drží své pytle stonků a twitují jak co přikupují. hlupáci přijdou o práci

liljana
Autor odpoveď zmazal
liljana
Autor odpoveď zmazal
liljana
8. mar 2022

Fondy jsou stále silně long. Sedí na pytlech akcí a potápějí se hlouběji do ztráty.
Silná stránka je časování trhů. Na druhou stranu silná stránka mnoha fund managerů je fundraising. Vzhledem k tomu, že většinu času jsme v dlouhých bull marketech, ti co umějí tahat z lidí peníze, nepotřebují časovat trh. prostě kupují akcie a drží je a vybírají svůj paušální fee. Dělají to dokud je bear market nevymete (to ale může trvat i deset let). Bear market ale nevymete peníze které vydělal na feečkách. Bear market vymete peníze jeho investorů. Takže na bear marketu si dá pauzu někde na ostrově, pak se vrátí a začne nové kolečko fundraisingu a celé se to opakuje.
Proto vám ze všech stran mlátí do hlavy propagandu buy and hold. Protože to je to na čem wall street průmysl vydělává nejvíce
Lidi se mylně snaží investovat jako Buffet, což je nonsense. Buffet kupuje celé firmy, dosazuje do nich své manažery a má své prsty všude a je nejsilnějším lobbystou na světě. A i přesto jeho výsledky nebyly nějak závratné od roku 2018."

liljana
16. mar 2022

Citat - Ještě bych zrekapituloval, kde se nacházíme, pro případ, že by se na váz vkrádalo bullish FOMO.
a) jsme v bear marketu a nyní probíhá bear market rally - to končí tím, že utvoří nižší high a jede se znovu dolu
b) volatilita potvrzuje bear market VIX stále v blízkosti 30, VXX totální short squeeze - to se děje jenom v bear marketu
c) ekonomika globální zpomaluje
d) data a komoditní trhy začínají vykazovat topping pattern, tzn. pravděpodobně přecházíme z inflačního vrcholu do disinflace
e) dnes začne FED navyšovat úrokové sazby do zpomalující ekonomiky a disinflace
f) minulý týden skončil QE program, tzn. FED definitivně přestal posílat do trhů likviditu
g) kreditní trhy se nám rozpadají před očima (flattening, high yield spread)
h) Q1 bylo vyvrcholení v earnings a počínaje Q2 uvidíme konsistentně nižší čísla
ch) Q2 GDP se bude porovnávat oproti lonskému, kdy bylo rozhozeno triliony dolarů v šecích
Pokud někdo je stále ještě bullish a očekává že máme za sebou V bottom a jdeme na ATH - prosím vysvětle mi, v čem se má analýza plete a kde vidíte ten driver/likviditu, která to na ATH vyžene

Strana
z2